Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τραπεζική και κυβερνητική δικαιοσύνη, στη χώρα της Δημοκρατίας (Ο δικαστικός «γύψος) !!!

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ
 
  Η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
σπέρνουν καταστροφή και θάνατο για να κερδίζουν οι τράπεζες


Στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στη Λειβαθώ στο χωριό Κεραμειές, εξαμελής οικογένεια θα μείνει στο δρόμο γιατί η τράπεζα τους πήρε το σπίτι λόγω χρεών.


Ο πατέρας της οικογένειας έχει φύγει στο εξωτερικό εργάτης μήπως καταφέρει να σώσει τα παιδιά του και οι παππούδες στο σπίτι είναι άνεργοι όπως και η γυναίκα του. Τα δύο μικρά παιδιά τους είναι μαθητές του σχολείου.

Η Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, ισχυρίστηκε ότι το σπίτι δεν είναι η πρώτη κατοικία της οικογένειας. Κατάφερε να πείσει το δικαστήριο και από μέρα σε μέρα η οικογένεια θα μείνει στο δρόμο. Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο.
πηγή: Αττικά Νέα

Σημ. του "Λογια και σκέψεις": Όταν η δικαιοσύνη ταυτίζεται με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, φροντίζοντας να βγάζει παράνομη οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων και προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων υπερ των τραπεζών, νομίζω είναι η στιγμή που πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή!

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κ-Ι που αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του νησιού.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι ληστές – τραπεζίτες πετούν τους μαθητές μας στο δρόμο!!!

Να κόψουμε τα χέρια στα ανθρωπόμορφα τέρατα του κεφαλαίου
και να τσακίσουμε το άδικο που μεταμφιέζεται σε «νόμο και τάξη».


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, ως επαίσχυντη πράξη βαρβαρότητας, την προετοιμασία έξωσης από το σπίτι εξαμελούς οικογένειας συμπολιτών μας. Ο πατέρας ήδη έφυγε στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς και στο σπίτι μένουν οι άνεργοι και υπερχρεωμένοι παππούδες, η άνεργη μητέρα και οι δύο μικροί μαθητές. Η δικαιοσύνη απέδειξε, για και ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Δικαίωσε τους ληστές - τραπεζίτες της Eurobank (ομίλου Λάτση), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το σπίτι που ζει η οικογένεια «δεν αποτελεί πρώτη κατοικία»!!! Τι κι αν δεν έχουν κανένα χώρο στην ιδιοκτησία τους για να μείνουν, αν η έξωση πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, η Eurobank αγόρασε και το σπίτι, το οποίο μεθοδεύτηκε να βγει στον πλειστηριασμό για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η εν λόγω οικογένεια όχι μόνο κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο αλλά και συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη!!! Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο – δεν έχουν έλεος οι τοκογλύφοι - είναι αδίστακτα κτήνη!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή των κατασχέσεων οικιών και το πέταγμα στο δρόμο των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο σπέρνει δυστυχία στο λαό. Οι κεφαλαιοκράτες, μέσα στην κρίση, συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (γη, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κ.ά.), προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σαν πεδία κερδοφορίας την περίοδο της ανάπτυξης.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.

Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε:

• Να σταματήσει τώρα η κατάσχεση. Να μην μείνει κανείς φτωχός και κανένα παιδί στο δρόμο. Εδώ θα φανεί και ο πραγματικός δάσκαλος, που, μαζί με το λαό, θα μπει μπροστά για να αποτρέψει την αθλιότητα, κόντρα στο αστικό δίκαιο και τη νομιμότητα της ντροπής. Μέσα στα σχολεία να στηρίξουμε, ψυχολογικά και υλικά, τα παιδιά που θα βρεθούν στη δίνη αυτής της περιπέτειας.
• Πέμπτη 7 Φλεβάρη 7 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Eurobank.
• Πέμπτη 7 Φλεβάρη 5.30 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μαζικό «παρών» και απαιτούμε να συζητηθεί το ζήτημα.
• Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ, Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.


Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν το αίσχος των εξώσεων και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν άμεσα τη δράση. Να μην αφήσουμε τους εγκληματίες καπιταλιστές σε χλωρό κλαρί!!! Να σταματήσουμε το έγκλημα. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος μπορεί!!!

Αργοστόλι 7 Φλεβάρη 2013


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7253

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP