Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μάλαμας: Το νέο κρούσμα του «καλλιτεχνικού δωσιλογισμού»


Στην εποχή μας οι ουδετερότητες, οι λεκτικές υπεκφυγές και οι ευτελείς κουτοπονηριές ισοδυναμούν με προδοσία: Με συμπεριφορές ΥΠΕΡ των δυναστών και των ανδρεικέλων τους.
Όταν μια κοινωνία αποτεφρώνεται από τους μαφιόζους του χρήματος, όταν ένας λαός καταληστεύεται και ρίχνεται στα τάρταρα της καταστροφής και της εξόντωσης,

όταν η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από την κατοχική μπότα των νέων αποικιοκρατών, όταν τα δωσίλογα ανδρείκελα εκτελούν και τα τελευταία συμβόλαια του θανάτου μας και από πάνω μας εμπαίζουν, ΤΟΤΕ όσοι το παίζουν «ουδέτεροι» ή «σκεπτικιστές», δεν ΕΙΝΑΙ μόνο αξιοθρήνητα ανθρωπάκια αυτάρεσκης στενοκεφαλιάς και πολιτικής ανανδρίας, αλλά θλιβεροί λακέδες του καθεστώτος…

Η πτώση ηθικού, η «ουδετερότητα» και οι ευτελείς υπεκφυγές σε τέτοιες ώρες πολεμικής κτηνωδίας εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας, είναι και αυτά όλα χαρακτηριστικά του λακέ και του δωσίλογου της εξουσίας…

Τα χαρακτηριστικά αυτά
σε τέτοιες εποχές εκδηλώνονται με ασυνήθιστη προστυχιά, αλλά και συχνότητα μεγάλη, σε πολλούς του καλλιτεχνικού χώρου και της σιτιζόμενης «διανόησης»...

Τώρα στην αυλή του κατοχικού καθεστώτος «συνωστίστηκε» και Ο Σωκράτης Μάλαμας.
Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που αλιεύσαμε από τον «Απεργοσπάστη»:
http://apergospastis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2476.html


Για τα πρόσφατα κρούσματα του «καλλιτεχνικού» δωσιλογισμού, διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7746
Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7758


Το ξεφτιλίκι του Μάλαμα


Ο Σωκράτης Μάλαμας απαγόρεψε παρέμβαση-διαμαρτυρία καθηγητών στη συναυλία του! «Mπράβοι» προσπάθησαν να αρπάξουν το πανό από γονείς και καθηγητές!

Μεγάλη απογοήτευση εχτές το βράδυ (Σάββατο 7-9-2013) στο θέατρο Πέτρας. Ως φαν του Μάλαμα έχουμε βγάλει εισητήρια μια μεγάλη παρέα να τον απολαύσουμε στο θέατρο της πόλης μας.

Συμμετέχοντας στην Ένωση Γονέων Πετρούπολης, μαζί με εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης έχουμε αποφασίσει να κάνουμε παρέμβαση-διαμαρτυρία στη συναυλία. Το ίδιο άλλωστε κάναμε και το περασμένο Σάββατο, στον ίδιο χώρο, στη συναυλία-αφιέρωμα στο Θεοδωράκη "Ποιος τη ζωή μου".

Τι κάναμε; Πριν την είσοδο και 1 ώρα πριν τη συναυλία κρατούσαμε ένα πανώ που έλεγε "Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ - Γ' ΕΛΜΕ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ - Δ. ΓΛΗΝΟΣ" μοιράζαμε κείμενο ενημερωτικό με τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και πριν αρχίσει η συναυλία ανεβήκαμε με το πανώ στη σκηνή και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ της περιοχής μας είπε δυο λόγια για την ισοπέδωση του δημόσιου σχολείου και προέτρεψε τον κόσμο να αντιδράσουμε όλοι μαζί για την ανατροπή της παρούσας κατάστασης. Όλο αυτό είχε διάρκεια περίπου 3 λεπτά.

Το ίδιο θελήσαμε να κάνουμε και στη συναυλία του Μάλαμα. Πριν την έναρξη της συναυλίας ζητήσαμε από την υπεύθυνη παραγωγής να μας επιτρέψει αυτή την παρέμβαση. Μας απάντησε πως αυτό δεν επιτρέπεται, δεν το έχει επιτρέψει ο Μάλαμας σε κανέναν φορέα, σε καμμία προηγούμενη συναυλία του, οπότε ούτε και σ' εμάς.

Ζητήσαμε να το ξανασκεφτεί λόγω της κρισιμότητας των ημερών, ενώ απευθυνθήκαμε και στο Δήμαρχο Πετρούπολης και τον αντιδήμαρχο Παιδείας να παρέμβουν και να αιτηθούν κι εκείνοι να μας επιτραπεί η είσοδος, αλλά πήραν την ίδια απάντηση μ' εμάς. Τότε, παρόλο που δεν είμασταν πολλοί, αποφασίσαμε να μπούμε στο χώρο της συναυλίας παρά την απαγόρευση.

Στην είσοδο όμως, παρεμβαίνουν οι "μπράβοι" του κ. Μάλαμα και μας εμποδίζουν να μπούμε μέσα με το πανώ. Αρχίζουν οι φωνές "Αφήστε μας να μπούμε, Είναι δικαίωμά μας, Έχουμε ελευθερία λόγου, Τα πάντα καταρρέουν, 1 πανώ θα ανοίξουμε, δυο λόγια θα πούμε" εκείνοι μας έσπρωχναν, δεν μας άφηναν, προσπάθησαν να πάρουν το πανώ, οι τελευταίοι θεατές που έμπαιναν στο συναυλιακό χώρο αντέδρασαν και μας υποστήριξαν λέγοντας ότι είναι άδικο να μην αφήνουν μια 3λεπτη παρέμβαση στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πέσανε και κάτι μπουνιές, και στην αναμπουμπούλα, δύο μέλη της πρωτοβουλίας πήραν το πανώ και τρέχοντας μπήκαμε στο θέατρο (εννοείται με τα εισιτήριά τους ανά χείρας μιας και οι "τζαμπατζήδες" στις εποχές μας δολοφονούνται!).

Κι ενώ η υπόλοιπη παρέα μας περίμενε στο κέντρο του θεάτρου στο δεύτερο διάζωμα, καθήσαμε μαζί τους, ανοίξαμε το πανώ και μεταξύ των τραγουδιών που άναβαν τα φώτα το σηκώναμε να το βλέπει ο κόσμος. Και το είδε ο κόσμος και μας ενθάρρυνε ο κόσμος.

Ο Μάλαμας δεν είπε τίποτε. Δεν έκανε κανένα σχόλιο. Δεν μας εξήγησε γιατί δεν μας επέτρεψε την παρέμβαση-διαμαρτυρία. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Κι όχι μόνο δεν έκανε σχόλια αλλά ξεκινώντας τη συναυλία είπε στον κόσμο ότι "απ' ότι λένε ΚΑΠΟΙΟΙ!!!! η κατάσταση που ζούμε είναι απάνθρωπη!!!!!!!".

Προφανώς ο ίδιος δεν τη βιώνει. Τι λες "πουλάκι μου"; Εσύ ζεις σε άλλο πλανήτη και το μόνο που ακούς είναι τιτιβίσματα; Δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου;


Δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ γιατί τον ακούω χρόνια και μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια του, αλλά μετά από αυτό ένιωσα ένα βάρος και μια εμετική διάθεση. Στενοχωριέμαι αλλά του βάζω ένα μεγάλο Χ γιατί οι καιροί είναι χαλεποί κι άτομα που γυρίζουν την πλάτη στον αγώνα για την αξιοπρέπεια για την ίδια τη ζωή θα πρέπει να μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους! Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για καλλιτέχνες που θα έπρεπε να υψώσουν τη φωνή τους, πρώτοι αυτοί, για να υπερασπίσουν τον απλό κόσμο. Εγώ δεν θέλω να πιστέψω σε μια τέχνη που την εκπροσωπούν μια Δημουλά, μια Διβάνη κι ένας Μάλαμας.

Θεωρώ πως όλα όσα αναφέρω παραπάνω πρέπει να γίνουν γνωστά στον κόσμο και προτείνω σε όποιον συμφωνεί μαζί μου να το αναρτήσει στον τοίχο του για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ρούλα Τζιωρτζιώτη-Αλατζάκη, Γραμματέας Ένωσης Γονέων Πετρούπολης


ΠΗΓΗ alfa Vita

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP