Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ

Πιτσιρίκος

Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταρρεύσει και ο Βενιζέλος βλέπει να φέγγει στο βάθος η φυλακή, ο ΣΥΡΙΖΑ αμύνεται ακόμα και απολογείται στους μουρούστηδες, τους σίμους και τους καφρήλους. Να δείτε που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα απολογείται ακόμα για το ότι δεν είναι άκρο.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ –εκτός του ότι τα στελέχη του βαριούνται και κοιμούνται όρθια- είναι ότι δεν είπε την αλήθεια στους πολίτες, αν και ήταν ολοφάνερο πως οι πολίτες ήταν πιο έτοιμοι από ποτέ να την ακούσουν.

Καμία αλλαγή και καμία πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει με την Ελλάδα στην ευρωζώνη, οπότε όποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Κι αν δεν μπορείς να το πεις αυτό, δεν είσαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Είσαι ακατάλληλος.

Επειδή οι απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ποικίλλουν ανάλογα με τον μήνα, την ημέρα και την ώρα, εγώ έχω βρει έναν τρόπο να ξέρω ποια είναι η σωστή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την χώρα.

Ακούω προσεκτικά τι λέει ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλάει πάντα σωστά και σοφά.


Το παρελθόν του Πέτρου στην Αριστερά, οι αγώνες του Πέτρου στους δρόμους και τις πλατείες δίπλα στους εργάτες και τους μετανάστες, ο αλτρουισμός του, η πίστη του στις συλλογικότητες, και η συγκινητική εμμονή του να μιλάει μόνο μέσα από μετερίζια της αντίστασης, όπως το Βήμα και ο ΣΚΑΪ, τον έχουν αναδείξει σε κυρίαρχη και ηγετική μορφή, και πυξίδα για την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα.

Να τον ακούτε τον Πέτρο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, θα αρχίσω να σας δουλεύω.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP