Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η επιλογή μέχρι την Τετάρτη: Κατάλυση της δημοκρατίας ή δραχμή;

Γράφει ο Γιώργος Βασσάλος


Η ΕΕ έχει βάλει όρο τη ψήφιση του νέου αποικιοκρατικού μνημονίου [hyperlink: http://news.in.gr] ως την Τετάρτη για να ανοίξουν οι τράπεζες.
Ή το ψηφίζει η βουλή και στέλνει 50 δισ. δώρο στο Σόιμπλε, δίνει στην ΕΕ δικαίωμα βέτο στους νόμους μας και ξηλώνουμε ό,τι καλό έγινε από το Φλεβάρη ή βγάζουμε δραχμη μέσα στη βδομάδα.


Ή επικυρώνουμε την αποικιακή, προπαρασκευαστική του 3ου μνημονίου, συμφωνία για να ξανα-ανοίξει την κάνουλα των ευρώ η ΕΚΤ ή τυπώνουμε δικό μας νόμισμα.

Όσοι λένε «σωστό να βγούμε από το Ευρώ, αλλά δε γίνεται χωρίς προετοιμασία» κλπ. να μας πουν καθαρά ότι είναι υπέρ τού να εγκριθεί ο νέος τριετής δανειακός ζυγός για τη χώρα μας και υπέρ της κατάλυσης της δημοκρατίας αφού καλούν στην επικύρωση αυτής της συμφωνίας που είναι χειρότερη από αυτή που απέρριψε ο λαός στο δημοψήφισμα.

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης είπε ότι το μόνο που λείπει για να τυπωθεί εθνικό νόμισμα (σε μορφή IOU) είναι μια διοικητική απόφαση.
http://www.enikos.gr/economy/329310,Synenteyxh-Baroyfakh-gia-th-Germania-sto-Eurogroup-ta-IOU-kai-ta-capital-control.html

Προσπάθησα να εξηγήσω σε χθεσινό μου άρθρο βασισμένο στις αναλύσεις διαφόρων οικονομολόγων και τραπεζικών πώς μπορούν οι πρέσες του Χολαργού να μπουν σε λειτουργία άμεσα.

Δεν είναι της ώρας να συζητάμε για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να αποτρέψουμε την επικύρωση της πραξικοπηματικής συμφωνίας και ο μόνος τρόπος είναι η δραχμή εδώ και τώρα.


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP