Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ποια Αριστερά; (σπαραγμός απογοήτευσης)

Γράφει: Ελένη Γούναρη
Κάποτε ο Σαββόπουλος, σε κάποια άλλη ταραγμένη εποχή, είχε γράψει για την Αριστερά: «Είμαστε η ήττα που νικάει την εξουσία και τώρα πια μας παρεδόθη αληθινά…τι τραγωδία!».
Δανείζομαι από τον Μπογιόπουλο τη ρήση του Ανιέλι – του γνωστού:
«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά, που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».


Αυτά φτάνουν για να εκφράσουν τι νιώθουμε εμείς που πιστεύουμε στην Αριστερά. Δε χρειάζονται άλλα, αλλά εμείς λέμε ακόμη όχι.

Όχι αυτοί της «αριστερής πλατφόρμας!» με κυβερνητικούς θώκους και βλακείες, όχι οι «περήφανοι αντιμνημονειακοί» που στήνονταν με πανώ απέναντι στις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και τώρα κορδώνονται με ύφος πάνω σε αυτές, όχι αυτοί οι ακαλαίσθητοι γέροι με προγούλια χωρίς γραβάτες, για να δείξουν τη γελοία επαναστατικότητά τους με τα χύμα κολάρα τους, ούτε βέβαια οι αταξίδευτοι και αστοιχείωτοι που μάθανε τα αεροδρόμια με τα λεφτά των άλλων.

Αυτοί οι αριστεροί κάνουν τη δουλειά της δεξιάς και θα τη συνεχίσουν με το 62% των Ελλήνων!

Οι άλλοι Αριστεροί, εμείς που πιστέψαμε στους αγώνες και υπηρετήσαμε την κουλτούρα της Αριστεράς, εμείς που είχαμε θεούς και δαίμονες από αυτήν, δεν είμαστε χαμένοι, είμαστε πάντα ανήσυχοι αλλά πλέον άδειοι.

Γιατί τώρα πια, απλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη πουθενά.
Εμάς να φοβάστε τώρα, αυτούς που είχαν προσόντα, υγιή τρόπο ζωής, ήθος και Αξιοπρέπεια- όχι την τσιπράκεια αξιοπρέπεια – τη δική μας, που δεν επωφελήθηκε καμία κατάσταση, αλλά πορεύτηκε με αρχοντιά στη ζωή.
Να σας δούμε τώρα!


«Με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε;»

Πόσους μέτριους και κάτω του μετρίου θα αναδείξετε;
Σε πόσους ψεκασμένους και τσεκουράτους θα γονατίσετε;
Ίσως δεν έχει νόημα πια. Από τη στιγμή που η πισινάτη Ραχήλ έβαλε στο στόμα της τη Βάρκιζα, εικόνα ιερή και δακρύβρεχτη, όλα έχασαν το νόημά τους.

Δεν ελπίζουμε τίποτα. Δεν είμαστε ελεύθεροι, το ξέρουμε. Αλλά εμείς πιστεύουμε.
Για σας είναι τραγωδία….

 
Ελένη Γούναρη
Ζωγράφος-Εκπαιδευτικός
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
ΔΔΕ Ζακύνθου (ακόμη)


 Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9774

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP