Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το ...συμπόσιο στο Προεδρικό μέγαρο!!!

  Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ…


Ο λόγος; Έχουνε κιόλας φάει.
Χταπόδι ξυδάτο, λαυράκι, τούρτα παγωτό και λευκό κρασί, για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ενημερωτικών sites.

Τι κι αν, λίγες μέρες πριν, οι ίδιοι αποφάσισαν τα βασικά είδη διατροφής, ακόμα και τα μακαρόνια, να φορολογούνται πια με ΦΠΑ 23%;


Αφού έσωσαν – για πολλοστή φορά – την πατρίδα, το λιγότερο που (θεωρούν ότι) τους αξίζει είναι (άλλο) ένα δωρεάν γεύμα.

Θαυμάστε τους λοιπόν, τη συμμορία του κεφαλαίου, το κόμμα της αστικής τάξης, να τρώει και να πίνει «στην υγειά των κορόιδων», στην πλάτη των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας που μόλις δυο μέρες πριν – για πολλοστή φορά – κατακρεούργησαν.

Και στο όνομα της αστικής δημοκρατίας που, ακόμα και αυτήν, οι ίδιοι την εξευτέλισαν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι παρά το φύλο συκής που καλύπτει τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Υ.Γ.: Θλιβερή παρουσία ανάμεσά τους, ο Θανάσης Παφίλης. Συμβολικά, θα πει κανείς. Όμως αυτό το συμβολικό έχει τη μεγαλύτερη ουσία. Γιατί συμβολίζει την υποταγή της ηγεσίας του ΚΚΕ στην αστική νομιμότητα και το σεβασμό στους αστικοδημοκρατικούς θεσμούς, παρά τις αντικαπιταλιστικές κορώνες.

Γ.Μ.


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%AC-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1/


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP