Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Είμαστε με την Αντιγόνη ... στηρίζουμε τον Κρεοντα!

 Γράφει: Χρήστος Κάτσικας


Στο εξής, η κυβέρνηση θα κυβερνάει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα κάνουν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο ΣΥΡΙΖΑ είτε διαφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ είτε συμφωνεί.

"Αυτά είναι κόλπα δύσκολα που κάνουν στις Ινδίες"

έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι των Κατσιμηχαίων (παλιά και δοκιμασμένα κόλπα του ΠΑΣΟΚ λέω εγώ)

Και έτσι θάναι όλοι ευχαριστημένοι με τις συμφωνίες τους και τις διαφωνίες τους και ο Αλέξης (δηλαδή ο νέος αγαπημένος του συστήματος, του ΣΚΑΙ, του MEGA και των λοιπών συγγενών) θα ζει και θα βασιλεύει, και τα μνημόνια θα ζουν και θα βασιλεύουν και η φτώχεια θα εξαπλώνεται σαν ευλογία του συστήματος.

Όλες οι επιλογές στο καλάθι των εκπτώσεων. Διαλέγεις και παίρνεις


Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση και αυτοί που είπαμε "όχι", στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την Ελλάδα ψηλά, κοινωνικά δίκαιη» ... «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας, είναι σαφές, στηρίζουμε απολύτως»... «είμαστε βουλευτές της κυβέρνησης αυτής, τη στηρίζουμε ολόθερμα, είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, τον στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το Μνημόνιο».

Μαρία Κανελλοπούλου: "Δεν είπα ναι στη λιτότητα αλλά στην κυβέρνηση Τσίπρα"
Η οποία θα εφαρμόσει τη λιτότητα, απαντά ο ψυχίατρος.

Γιώργος Κυρίτσης:
"Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής"..."Ντρέπομαι τόσο, όσο όταν κατουρήθηκα στο σχολικό".

και διηγώντας τα να κλαις...


Διαλέγεις και παίρνεις! Ενα σωρό συνδυασμοί από «συμφωνίες» και «διαφωνίες», που τελικά - με τον... καταμερισμό του καθενός - καταλήγουν στον ίδιο κουβά: Στην εξασφάλιση της ψήφισης του νέου αντιλαϊκού μνημονίου που διασφαλίζει τις στρατηγικές επιλογές της κυρίαρχης τάξης και της ξένης ακρίδας και, ταυτόχρονα, στη στήριξη της κυβέρνησης που το ίδιο το κεφάλαιο, εντός και εκτός Ελλάδας, εκτιμά ότι μπορεί να το υλοποιήσει με τις μικρότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις.

Το όλο σκηνικό λειτουργεί ως ''αριστερό'' αμορτισέρ στους κραδασμούς.


Αυτό "κατασκευάζουν".


Ας μην βιάζονται να γελάσουν τελευταίοι...


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/


Διαβάστε και εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/07/blog-post_53.html


Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9774

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP