Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ποιος είναι αυτός ο κύριος;

Πιτσιρίκος   
Μετά τη συμφωνία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει κλειστεί στο δωμάτιο με τους καθρέφτες. Βγαίνει από εκεί, μόνο όταν δεν γίνεται αλλιώς.
Αλήθεια, πού είναι ο Αλέξης Τσίπρας που -μέχρι πριν από μερικές μέρες- περπατούσε μέσα στον κόσμο και έπιανε κουβέντα με τους περαστικούς;
Γιατί χάθηκε; Ντρέπεται; Φοβάται κάτι;


Ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης αλωνίζει και μιλάει ελεύθερα και ανοιχτά στα CNN, τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα τις μαθαίνουμε πια μόνο από διαρροές του Μαξίμου.

Από non paper του Νίκου Παππά, μαθαίνουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξοργισμένος με τους διαφωνούντες με το Μνημόνιο, με το οποίο διαφωνεί και ο ίδιος.

Ο Αλέξης Τσίπρας που μιλούσε διαρκώς πέντε χρόνια για εναλλακτικές, τις τελευταίες δέκα ημέρες πιστεύει πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

Όχι, γιατρό δεν έχουν φωνάξει ακόμα. Τον κουράρει ο Φλαμπουράρης. Του λέει και παραμύθια ο παππούς, για να τον κοιμίσει.

Αφού μοιραστεί το non paper με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, αναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών να μας πείσουν πόσο δίκιο έχει ο εθνάρχης Αλέξης Τσίπρας.

Όλα τα αποτυχημένα και σιχαμένα δουλάκια των ολιγαρχών αναλαμβάνουν να μας «ενημερώσουν» πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας πολιτικός απατεώνας αλλά ένας συνδυασμός Ελευθερίου Βενιζέλου, Ουίνστον Τσόρτσιλ και Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Επίσης, τα ΜΜΕ των ολιγαρχών νομίζουν πως βοηθούν τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζοντάς τον σαν έναν πρωθυπουργό που τον παρέσυρε ο Βαρουφάκης. Δηλαδή, τον παρουσιάζουν σαν καθυστερημένο.

Αφού τελειώσουν το λιβάνισμα στον Αλέξη Τσίπρα, ξεκινά η κατασυκοφάντηση σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι στο νέο Μνημόνιο του Τσίπρα.

Κυριότερος στόχος τους είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι συνεντεύξεις που δίνει σε ξένα ΜΜΕ, λες και από κάθε Έλληνα πολιτικό ζητάει συνέντευξη η Κριστιάν Αμανπούρ.

Βέβαια, με αυτό τον τρόπο, όλοι αυτοί οι άθλιοι παπαγάλοι παίρνουν μαζί τους τον Αλέξη Τσίπρα στον βούρκο, ενώ εκτοξεύουν την δημοτικότητα του Βαρουφάκη, της Κωνσταντοπούλου, του Λαφαζάνη και των άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξεπούλησαν την συνείδηση και την αξιοπρέπειά τους, και επιμένουν σε όσα επέμενε και ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι πριν από δέκα ημέρες.

Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας -με τα non paper- είναι σε κοινή γραμμή με τα ΜΜΕ των ολιγαρχών εναντίον των συντρόφων του. Και δεν αντιλαμβάνεται πως αυτό τον βλάπτει ανεπανόρθωτα.

Τα ΜΜΕ των ολιγαρχών ηττήθηκαν κατά κράτος στο δημοψήφισμα. Είναι τελειωμένα. Τα τελειωμένα ΜΜΕ στηρίζουν τώρα με νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γνωστό το λυσσαλέο μίσος αυτού που υπέκυψε και προσκύνησε προς αυτούς που δεν προσκυνάνε. Του θυμίζουν διαρκώς -με την παρουσία τους- το δικό του ξεπούλημα.

Θέλει να τους εξαφανίσει. Γιατί «η κόλαση είναι οι άλλοι».

Ειλικρινά, δεν τον είχα για τόσο λίγο τον Αλέξη Τσίπρα.
Ίσως να μην ήταν τόσο λίγος.

Πάντως, θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τις παρέες του. Τους ανθρώπους που επέλεξε να έχει δίπλα του.
Αλλά, μετά το τέλος του σχολείου, οι παρέες σου είσαι εσύ.

Οπότε, δεν υπάρχει δικαιολογία.

(Αλέξη Τσίπρα, έχεις μια τελευταία ευκαιρία να το σώσεις. Μετά, δεν υπάρχει δρόμος για επιστροφή. Εγώ δεν είμαι φίλος σου αλλά, παρ” όλα αυτά, σου το λέω. Σκέψου αν αξίζει τον κόπο. Όχι τίποτε άλλο αλλά έχασα και το στοίχημα ότι θα παραιτηθείς. Δηλαδή, εγώ πίστευα πως έχεις αξιοπρέπεια.)

(Την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μου την έστειλε ένας αναγνώστης με το εξής σημείωμα:
Καλησπέρα Πιτσιρίκο, σήμερα Κυριακή, άνοιξα να δω τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων και πραγματικά «κόλλησα» με αυτήν την φωτογραφία. Δεν υιοθετώ θεωρίες συνωμοσίας, mind control, κλώνους κλπ. αλλά, παρατηρώντας την παγερή όψη της φωτογραφίας, άμεσα ο νους μου αναρωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Αυτός δεν είναι ο Αλέξης, ο Κυψελιώτης της διπλανής πόρτας, ο Αλέξης προ του δημοψηφίσματος».

Θέλω να πω στον αγαπητό φίλο πως αυτό μπορεί να ήταν πάντα το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Θα το μάθουμε σύντομα.)

ΡΕΣΑΛΤΟ:
Διαβάστε και το άρθρο: Ο αξιοθρήνητος «αριστερός» Τσίπρας
Εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/07/blog-post_16.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP