Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μανώλης Γλέζος: Απλές διαπιστώσεις με καθυστέρηση δεκαετιών!!!


«Κάλιο αργά παρά ποτέ», λέει μια παροιμία.
Ο Μανώλης Γλέζος, με καθυστέρηση δεκαετιών έκανε, σήμερα, που ο λαθομετανεστετυτικός εφιάλτης κυλάει, σαν ορμητικός χείμαρρος στο δρόμο, τις πρωτόλειες διαπιστώσεις του:
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων».
Ακόμα:

«Αυτά που λέω δεν τα λέει!(η Αριστερά). Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».

Ολόκληρο το κείμενο του Γλέζου ΕΔΩ:
http://mavroseolous.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

Ο φίλος Μανώλης, σήμερα, που έχει συντελεστεί η λαθρομεταναστευτική εισβολή και κατοχή της χώρας μας σε τέτοιες μακάβριες διαστάσεις, που και το ίδιο το καθεστώς αρχίζει να αγωνιά, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ, απλώς διαπιστώνει, κάποιες εξωτερικές όψεις του εφιάλτη…

Βεβαίως κάτι είναι και αυτό. Θα λέγαμε αρκετά σημαντικό γιατί προκαλεί κάποιες ρωγμές στα κυρίαρχα «αριστερά» στερεότυπα του «αντιρατσισμού» και βελονιάζει προβληματισμούς μέσα σε αριστερούς χώρους που δεν τολμούσαν ούτε καν να θίξουν το ζήτημα αυτό.

Μετά τις καταγγελίες και τη μετάλλαξη του παθόντος Κούνδουρου, μετά τις ομιχλώδεις επισημάνσεις της εφημερίδας «Πριν», έρχεται και ο Μανώνης Γλέζος να πυροδοτήσει τους προβληματισμούς πάνω στο πελώριο αυτό πολιτικό ζήτημα.

Βεβαίως είναι η ίδια η εφιαλτική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικό λαός που ανάγκασαν και θα εξαναγκάσουν τους πάντες να καταπιαστούν με το πρόβλημα, να το μετατοπίσουν στις καρκινώδεις φουσκάλες του, σε κάποια εξωτερικά συμπτώματα, να το εμπορευτούν πολιτικά και να θάψουν τα βασικά αίτια και τις συνειδητές στρατηγικές του κεφαλαίου και του νεοταξικού καθεστώτος: Των «ανοικτών συνόρων» και της πολυπολιτισμικότητας.

Και οι καταγγελίες του Γλέζου σε επίπεδο απλών διαπιστώσεων κινούνται. Κάποια πυώδη αποστήματα, ορατά πλέον και στους τυφλούς, διακρίνει μόνο.

Ούτε καν αγγίζει το γεγονός ότι ο λαθρομεταναστευτικός εφιάλτης (η καταιγιστική εισβολή και κατοχή μας) αποτέλεσε την κεντρική στρατηγική του υπερεθνικού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και προωθήθηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, οργανωμένα, συντεταγμένα, σχεδιασμένα και βάρβαρα από ΟΛΟΥΣ τους μηχανισμούς του καθεστώτος: Κράτος, κυβερνήσεις, κόμματα, ΜΜΕ και τα ποικίλα ιερατεία της Παιδείας και της διανόησης…

Ούτε καν αγγίζει ο Μανώλης τούτο το οφθαλμοφανές: Ήταν η «αριστερά» σε όλες τις αποχρώσεις της, και ιδιαίτερα ο χώρος που ο ίδιος κολυμπάει, η εμπροσθοφυλακή αυτού του εφιάλτη, το άλλοθι και το τεκμήριο του εφιάλτη.

Και το κυριότερο: Ήταν αυτή η «αριστερά» που παρήγαγε τα τρομοκρατικά ιδεολογήματα του «αντιεθνικισμού» και του «αντιρατσισμού» και αποτελεί ΑΚΟΜΑ και σήμερα τον ιδεολογικό «αντιρατσιστικό» και πολυπολιτισμικό ροπαλοφόρο και τρομοκράτη…

Φυσικά οι θολές και εξωτερικές διαπιστώσεις του Γλέζου δεν καταπιάνονται καν με τις ολέθριες καταστροφές της λαθρομεταναστευτικής λαίλαπας σε κοινωνικό, εθνικό και πολιτικό επίπεδο: Στο επίπεδο της κοινωνικής συνείδησης και οργάνωσης του εργατικού κινήματος.

ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει μείνει όρθιο και ο φίλος Μανώλης ούτε καν επιχειρεί, εδώ, να «διαπιστώσει» τις ολέθριες καταστροφές…


Απλώς μιλάει «σκληρά» για κάποια εξωτερικά συμπτώματα: Συμπτώματα για τα οποία σήμερα αρχίζουν να παπαγαλίζουν οι πάντες.

Ακόμα και ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, και αυτός ο Μανώλης Καψής αρχίζουν να ψελλίζουν περί «λαθρομεταναστών» και των «αφόρητων» συνθηκών στο κέντρο της Αθήνας…

Συνεπώς, γίνεται καθαρό ότι το «ξύπνημα» του Γλέζου είναι το «ξύπνημα» που πολιτικάντη και του νωθρού πολιτικού εμπόρου…

Τώρα θα περιμένουμε και το «ξύπνημα» του Μίκη. Ήδη άργησε και θα μείνει πίσω…


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5671

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP