Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Tί να διαψεύσουν (οι ομιλούσες μακέτες του ψεύδους);

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Αναδιάρθρωση λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει. Οπως έλεγαν, οι ίδιοι ακριβώς κυβερνητικοί παράγοντες, ότι δεν πρόκειται να πάνε στο ΔΝΤ. Οπως δεσμεύονταν τα ίδια ακριβώς στελέχη, ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις και οι μισθοί.
Οπως διακηρύσσουν κάθε φορά που παίρνουν νέα μέτρα ότι αυτά θα είναι τα τελευταία. Αλλά δεν είναι!
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η γλώσσα της αλήθειας σπάνια συναντά τη γλώσσα της πολιτικής. Αλλά πλέον είναι παγκοίνως γνωστό ότι αυτοί το έχουν παραξηλώσει.

Ούτε ένα από τα όσα έχουν διακηρύξει δεν υλοποίησαν, ούτε ένα από τα όσα υποσχέθηκαν δεν το έκαναν πράξη. Αντίθετα, με εντυπωσιακή συνέπεια εφαρμόζουν όλα αυτά που δεν έθεσαν ποτέ σε λαϊκή κρίση.

ΕΚΟΨΑΝ τους μισθούς, ισοπέδωσαν τις συντάξεις, κατεδαφίζουν την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, υποβαθμίζουν την παιδεία και δημιουργούν ένα ολοένα χειρότερο πλαίσιο «ευέλικτης εργασίας» για τους πολλούς.

ΒΕΒΑΙΑ,
και σε αυτό είναι συνεπέστατοι, αυτό ακριβώς είχαν από την πρώτη στιγμή στο μυαλό τους ο ηγέτης και οι συν αυτώ: να μας φτάσουν εδώ, να εγκαθιδρύσουν αυτό ακριβώς το νέο δυσμενέστερο για τον κόσμο της εργασίας πλαίσιο. Και προς τούτο, με πολλή επιμέλεια, μια χώρα όντως υπερχρεωμένη, λόγω των πολιτικών που ακολούθησαν οι ίδιοι και οι «συνάδελφοί» τους ολόκληρης της μεταπολιτευτικής περιόδου, την έκαναν χώρα ενεχυριασμένη.

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι «οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν». Ηξεραν καλά ότι, διά των αποφάσεων που έπαιρναν, τα λουκέτα θα πολλαπλασιάζονταν, η ανεργία θα φούντωνε, η αγορά και οι ζωές των ανθρώπων θα στέγνωναν. Αλλά επέμειναν, γιατί αυτή ακριβώς η κατεδάφιση δικαιωμάτων και η αλλαγή του πλαισίου της εργασίας ήταν ευθύς εξαρχής ο στόχος.

ΤΩΡΑ βέβαια, φερετζές των ενόχων, επιμένουν ότι αυτοί όλα τα έκαναν καλά, αλλά τους χάλασε το λογαριασμό η ύφεση! Λες και υπήρχε έστω και ένα αναπτυξιακό στοιχείο στην πολιτική τους.

ΛΕΣ και έλαβαν ένα, στοιχειώδες έστω, μέτρο προστασίας των χειμαζομένων, εκτός βεβαίως από όσα έκαναν για τις χειμαζόμενες... τράπεζες.

ΗΞΕΡΑΝ τι έκαναν και μπορούσαν να προβλέψουν τις συνέπειες. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι είναι τόσο αδαείς όσο εμφανίζονται, θα είχαν ακούσει ορισμένες έστω από τις αναρίθμητες ενστάσεις που διατυπώθηκαν.

Δεν το έκαναν. Γιατί δεν ήθελαν να το κάνουν.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ γι' αυτούς δεν είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων και του χρέους. Αλλά η, διά του χρέους και των λογαριασμών που αποστέλλονται συστημένοι μόνο στον κόσμο της εργασίας, αναδιάταξη της χώρας.

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ προς όφελος των αγορών που κερδοσκοπούσαν χθες, κερδοσκοπούν σήμερα και θέλουν να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν και αύριο.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ έχει απρόσωπες αγορές, βολικούς εκπροσώπους και επώνυμες τσέπες. Και θεωρεί όλους τους απλούς ανθρώπους αναλώσιμους.

ΠΗΓΗ:

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=272419


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5604

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP