Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

152 κατασκευαστές φτώχιας συνιστούν τρόικα. Αυτοί, κάνουν πως δεν ξέρουν

Από τον Χρήστο Επαμ Κυργιάκη

152 βουλευτές, 152 εκπρόσωποι του λαού, 152 εκλεγμένοι, υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, προστάτες της δημόσιας περιουσίας, εγγυητές των λαϊκών συμφερόντων, εραστές της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας και της ευημερίας των πολιτών, οπαδοί της έκφρασης της λαϊκής πλειοψηφίας.
152 άνθρωποι,

υπερήφανοι για τις επιλογές τους, ευαίσθητοι και συμπονετικοί, συμπάσχοντες των συμπολιτών τους και των ψηφοφόρων τους, ψύχραιμοι, λογικοί, γνώστες των όσων ψηφίζουν και υποστηρίζουν, χωρίς παχυλούς μισθούς, χωρίς προνόμια, με την ίδια πρόσβαση, όπως και όλοι οι συμπολίτες τους, στην υγεία, στην παιδεία, στην τροφή, στη στέγη, στη ζεστασιά, αποδεικνύουν καθημερινά ότι πάνω απ’ όλα έχουν οι ίδιοι ζεστή καρδιά και κατανόηση για αυτούς τους λίγους που περνάνε κάπως δύσκολα.

152 ήρωες, που φόρεσαν το μανδύα του πρωτογενούς πλεονάσματος και το ημίψηλο του ευρώ, 152 απόγονοι του Άκη, του Παπακωνσταντίνου, του Βουλγαράκη, του Μαντέλη, της Διαμαντοπούλου, του Γιωργάκη, του Λιάππη και όλων αυτών των σύγχρονων ηρώων που κράτησαν τα τελευταία χρόνια όρθιους τους πολίτες αυτής της χώρας, κρεμασμένους με το κεφάλι προς τα κάτω.

152 βουλευτές, κλεισμένοι στη γυάλα τους, που κλαψουρίζουν δεξιά και αριστερά δείχνοντας το πόσο πονάνε που είναι αναγκασμένοι να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν τη μία καταδίκη του κόσμου μετά την άλλη.

152 άνθρωποι που κλίνουν την κοινωνική συνοχή σε όλες τις πτώσεις και με δημόσιες δηλώσεις ενισχύουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό στρέφοντας τη μία ομάδα πολιτών απέναντι στην άλλη. Προβάλλουν την ανεργία ως επιχείρημα απέναντι στις απαιτήσεις των εργαζομένων ξεχνώντας ποιος τη δημιούργησε.



Έχουν για πρότυπο τον Άδωνι ο οποίος με την ίδια ευκολία που πουλάει βιβλία, διαλύει και τη δημόσια υγεία κομπάζοντας και φουσκώνοντας σαν κόκορας, σε κάθε τηλεοπτική ευκαιρία, πως αυτός είναι ο προϊστάμενος για τη δημόσια υγεία, ξεχνώντας ο δύσμοιρος πως είναι και προϊστάμενος για την κατάντια και τη διάλυσή της.

152 άνθρωποι «μικροί» για τις απαιτήσεις που έχουν καταφέρει να αναδείξουν τον Ταμήλο σε ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής και τον Βύρωνα Πολύδωρα σε αρματωμένο επαναστάτη.

Κοιτάζουν το Λιάπη και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να τον κατακρίνουν ή να τον ζηλέψουν; Σπλάχνο από τα σπλάχνα της ΝΔ, αγαπημένος ανεψιός του Εθνάρχη μας που δεν έγινε πρωθυπουργός επειδή είχε την ατυχία να έχει λάθος επίθετο.

Κι από κοντά κάποιοι που δηλώνουν αριστεροί, όψιμοι ριζοσπάστες, μεγαλοστελέχη του ΣυΡιζΑ, αφού το ΠαΣοΚ μας τελείωσε, συνεχίζουν να κάνουν πως δεν γνωρίζουν μια μεγάλη αλήθεια: ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει ποτέ τον νηστικό, ακόμη κι αν στο παρελθόν υπήρξε κι εκείνος πεινασμένος.

Πώς να καταλάβει ο εκατομμυριούχος τον άφραγκο; Μόνο την κατανόηση που δείχνει και ο Βενιζέλος μπορούν να πετύχουν.

Στο ΣυΡιζΑ έκαναν την κεντρική επιλογή να χρησιμοποιήσουν πρόσωπα και υλικά που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες, διαλέγοντας το μεσαίο χώρο χρησιμοποιώντας όμως αριστερή φρασεολογία, ανασταίνοντας έτσι τον Παπανδρεϊσμό και την ηθική του.

Τελευταία φαίνεται να υιοθετούν το δόγμα Βουλγαράκη (ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό) λησμονώντας επιδεικτικά το ποιος φτιάχνει τους νόμους και ποιον εξυπηρετούν αλλά και το ότι η ηθική με την εξουσία των λίγων έχουν τόση σχέση όση το γιασεμί με το κουνουπίδι που βράζει.

Αχ βρε λαέ! Τι σου ετοιμάζουν πάλι! Πόσο αδύναμος δείχνεις; Δείξε στους υποκριτές και στους εκμεταλλευτές σου το δρόμο της οριστικής εξόδου προς τα αποδυτήρια της πολιτικής ιστορίας. Αφού μπορείς, αφού μόνο εσύ μπορείς.

Μην τους αφήνεις να σε υποτιμούν κι άλλο. Βρες τον τρόπο, αφού μόνο εσύ ξέρεις τον τρόπο.


ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP