Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το …φιλανθρωπικό ΚΙΤΣ του Καμίνη!


Ποια είναι η «φιλανθρωπία» των «νταβάδων» και των υπαλλήλων τους απαστράπτει στο χριστουγεννιάτικο ΚΙΤΣ του Καμίνη: έντυσε με πουλόβερ τα δέντρα!!!
Έξω από την πρωτοτυπία της αβυσσαλέας «καλλιτεχνικής» κακογουστιάς, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι τούτο:
Ο λαός της Αθήνας, σε ογκώδη ποσοστά, είναι άστεγος, πεινασμένος και χωρίς ρούχα και αυτός φοράει ρούχα στα δέντρα…


Το άκρον άωτον της απανθρωπιάς και κτηνωδίας…

Το άκρον άωτον και της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ: Ο Καμίνης έχει καρατομήσει τα δέντρα και αφανίζει το πράσινο και …ποζάρει σαν προστάτης τους…

Διαβάστε τα δύο παρακάτω ρεπορτάζ:


O Καμίνης ντύνει τα δέντρα. Οι άστεγοι ας πεθάνουν

http://greki-gr.blogspot.gr/2013/12/o_24.html


Ως ανθρωπιστική πρόκληση χαρακτηρίζουν χιλιάδες Αθηναίοι την υποστήριξη που παρείχε ο Δήμος Αθηναίων στην προκλητική πρωτοβουλία ορισμένων να… ντύσουν με πουλόβερ τα δέντρα στο κέντρο της Αθήνας τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν κυριολεκτικά να πεθάνουν από το κρύο και την έλλειψη τροφίμων.

Ο επονομαζόμενος και «Τζουλιάνι της Ελλάδας», ο οποίος ρίχνει όλο του το βάρος του σε κινήσεις που ενισχύουν την αστυνομοκρατία στην πρωτεύουσα, τη στιγμή που η Αθήνα μετατρέπεται σε τυπικό παράδειγμα τριτοκοσμικής πόλης, δεν έχασε την ευκαιρία να στηρίξει και αυτή την προκλητική για πολλούς ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καμίνης θεωρείται ως ο πρώτος δήμαρχος στην ιστορία που έκανε μηνύσεις και έστειλε τα ΜΑΤ εναντίον αστέγων που προσπαθούσαν να κρατηθούν στη ζωή βρίσκοντας καταφύγιο στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, σε μια από τις πιο...
κρύες νύχτες των τελευταίων δεκαετιών.

Αν συνεχίσουν βέβαια με την ίδια πολιτική θα χρειαστούν να κάνουν και άλλες παραχωρήσεις στα δέντρα, τα οποία ενδέχεται να είναι και οι τελευταίοι τους ψηφοφόροι.
Από info-war


Δέντρα με πουλόβερ...δίπλα σε άστεγους που ζεσταίνονται μέσα σε χαρτόκουτες
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_24.html


Τα δέντρα και τα παγκάκια στο ύψος της παλιάς Βουλής,στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, ντύθηκαν με "πλεκτά πουλόβερ", στα πλαίσια της εικαστικής δράσης που φέρει το όνομα «Yarn Bombing» και στηρίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις του κ. Καμίνη, ο οποίος "προσπαθεί" να βάλει χρώμα στη ζωή της πόλης με τέτοιου είδους χαριτωμένα happening, θα έπιαναν τόπο, εάν λίγα μετρά πιο πέρα, δεν συναντούσαμε κάτω απο τις σκαλωσιές που υπάρχουν στη γωνία Κολοκοτρώνη και Βουλής, ολόκληρες παρέες απο αστέγους, οι οποίοι κοιμούνται σε χαρτόκουτες, έχοντας τσουβαλιάσει το σώμα τους, μέσα...
σε παλιές κουβέρτες, προσπαθώντας να ζεσταθούν.


Οι χαριτωμενιές με πουλοβεράκια στα δεντρά, θα ήταν ένα ανάλαφρο happening εάν δεν υπήρχε κόσμος που κοιμάται στους δρόμους, άστεγοι που πεθαίνουν απο το κρύο και εάν δεν υπήρχε η μαυρίλα και η παρακμή που μας έχει επιβληθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων,
καλό θα ήταν, κάποια στιγμή, πέρα απο τα δεντρά στη παλιά Βουλή που πλέον δεν θα πουντιάζουν απο το κρύο... να ενδιαφερθεί με σχέδιο, για τους άστεγους αυτής της πόλης,που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.

Θα μπορούσαν για παράδειγμα, κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του δήμου, να δουν πόσα ανεκμετάλλευτα κτίρια έχει στη κατοχή του ο Δ. Αθηναίων ή το ελληνικό δημόσιο (στη περιοχή του κέντρου) και να διαθέσει κάποια χρήματα, για να μετατρέψει κάποια απο αυτά σε κέντρα φιλοξενίας και στέγασης αστέγων.

Θα μπορούσε να φτιάξει λουτρά και τουαλέτες για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κοιμούνται στους δρόμους.

Θα μπορούσε να κάνει δεκάδες χιλιάδες πράγματα...για να βάλει χρώμα και να ντύσει και τις ζωές εκείνων που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Καλή η σταυροβελονιά για να χαίρονται οι νεοφιλελεύθεροι και οι χιπστερ, αλλά έτσι χάνουμε το νόημα και την ουσία.

φωτογραφίες: eurokinisi - Παναγοπούλου Γεωργία
Από το koutipandoras


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8182

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP