Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι ελαστικές τιράντες και οι πολιτικές σκοπιμότητες της καθεστωτικής «ηθικής»…



«Η η­θι­κή αυ­τών των κυ­ρί­ων α­πο­τε­λεί­ται α­πό συμβατικά δι­δάγ­ματα και τρό­πους έκ­φρα­σης, που υ­πο­τί­θε­ται ό­τι συ­γκα­λύ­πτουν τα συμ­φέ­ρο­ντα, τις ο­ρέ­ξεις και τους φό­βους τους. Στην πλειο­ψη­φί­α τους εί­ναι έ­τοι­μοι για κά­θε προ­στυ­χιά –ε­γκα­τά­λει­ψη πε­ποι­θή­σε­ων, δο­λιό­τη­τα, προ­δο­σί­α– για χά­ρη της φι­λο­δο­ξί­ας ή της α­πλη­στί­ας τους. Στην ιε­ρή σφαί­ρα των α­το­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων ο σκο­πός α­γιά­ζει, γι’ αυ­τούς, κά­θε μέ­σο. Και εί­ναι α­κρι­βώς γι’ αυ­τό το λό­γο που α­παι­τούν ει­δι­κούς κώ­δι­κες η­θι­κής, μό­νι­μους και ταυ­τό­χρο­να ε­λα­στι­κούς, σαν κα­λές τι­ρά­ντες…» (Τρότσκι).
Το μεγάλο κανάλι, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, αποτελεί την επίλεκτη «ομάδα κρούσης» του καθεστώτος, συνακόλουθα και της «Ηθικής» του: Της «ηθικής» του 4ου Ράιχ…
Άστραψε και βρόντησε, χθες, για την αυθάδη ανηθικότητα του Λιάπη και Τομπούλογλου.


Αποκαλυπτικότατο και το βίντεο που έδειξε  τον υστερικό κομπασμό του λαμόγιου της ΝΔ, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι είναι άμισθος πρόεδρος στο νοσοκομείο, διαθέτοντας το μισθό του για τις ανάγκες του Αγλαϊα Κυριακού, σκοπεύοντας να κάνει το ίδιο εάν εκλεγεί Δήμαρχος!!!

Και το ειρωνικό σχόλιο του τηλεπαρουσιαστή, διατυπωμένο κάπως έτσι: «βεβαίως ο Τομπούλογλου έδινε το μισθό του, αλλά δεν μας είπε για τις μίζες που θα υποκαθιστούσαν το μισθό».


Το mega, λοιπόν και οι «μπράβοι» του, μας το παίζουν μεγάλοι κήρυκες της Ηθικής, φανατικοί «εχθροί» της διαφθοράς, της «μίζας» και της ανηθικότητας: Παράκρουση διπροσωπίας και αφόρητης υποκρισίας.

Το μεγάλο αυτό καθεστωτικό λαρύγγι της σήψης, της διαφθοράς και της ανηθικότητας (της «ηθικής» των «νταβάδων») ωρύεται για κάποια συμπτώματα βάρβαρης ανηθικότητας του δικού τους κόσμου, καρατομεί κάποια πρόσωπα (πυώδεις φουσκάλες) του διεφθαρμένου συστήματος που υπηρετεί.

Φανερή η δολιότητα: 
 Αποκόβει και ανεξαρτητοποιεί δύο συμπτώματα (Λιάπη, Τομπούλογλου) για να ξεπλύνει την εστία της διαφθοράς και της ανηθικότητας: Τον αγοραίο κόσμο της δυναστείας του χρήματος, το σάπιο καθεστώς αυτού του κόσμου που γεννάει, τρέφει, γιγαντώνει και ξαπλώνει τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ σε όλα τα κοινωνικά κύτταρα, διαβρώνοντας τα πάντα, θεσμούς και ανθρώπους…

Ακούγοντας αυτές τις «ηθικές» οβίδες της δημοσιογραφικής «πορνείας» του mega, «βρικολάκιασαν» τα παραπάνω λόγια του Τρότσκι, για τις ελαστικές τιράντες της καθεστωτικής «ηθικής», ιδιαίτερα της «ηθικής» της σημερινής εποχής («της Νέας Εποχής») που με την κομπάζουσα αυθάδεια του mega, εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο…

Θα συνιστούσαμε να διαβαστούν τα δύο μικρά κείμενα του Τρότσκι, για να αντιληφτούμε την μεγάλη ΑΠΑΤΗ της «ηθικής» του κόσμου του χρήματος:
α). «Η ηθική τους και η ηθική μας»
β). «Ηθική και Επανάσταση»
ΕΔΩ:
http://www.marxists.org/ellinika/archive/trotsky/works/1938/morals/moral2.htm




Ένα άλλο κρούσμα αλαζονικού πολιτικού αμοραλισμού, αβυσσαλέας διπροσωπίας και ανηθικότητας είναι οι επιθέσεις εναντίον του Πολύδωρα.

Οι ηθικολόγοι επικριτές του ΤΩΡΑ ανακάλυψαν την «ανηθικότητα» του Πολύδωρα. Όταν ζούσανε μαζί μέσα στην ανηθικότητα δεν ξεχώριζαν τη δική του …ανηθικότητα…

Αυτοί που συμμετέχουν, με την «ηθική» του δωσίλογου ανδρείκελου στην αποτρόπαια σφαγή του ελληνικού λαού, εφαρμόζοντας, χωρίς καμία συστολή, την «ηθική» του 4ου Ράιχ (τη φασιστική «ηθική»), σχίζουν τα ιμάτιά τους για την «ανηθικότητα» του τέκνου τους, για την ασωτία του…

Διαβάστε ένα μικρό εύστοχο σχόλιο:
http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2013/12/blog-post_27.html

Φυσικά όλα αυτά τα ηθικά αναφιλητά και αναθέματα έχουν την πολιτική τους διάσταση: Αυτή που περιγράφουμε στο κείμενο:
Τα πολιτικά σημάδια «μιλούν» και «κραυγάζουν»…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8185


Αυτή η διάσταση καταγράφεται, ιδιαίτερα, στους «ηθικούς βρυχηθμούς» του mega: της επίλεκτης αυτής ομάδας κρούσης των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων).

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP