Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

«Τα ρεμάλια ήρωες…»

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

Επιμένουν να «σώζουν» καθημερινά τη χώρα.
Επιμένουν ότι διαπραγματεύονται «σκληρά» με τη Τρόικα.

Επιμένουν να κάνουν κάθε τόσο ενέσεις ευθανασίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Επιμένουν ότι σώζοντας τους δανειστές, σώζουν την Ελλάδα.
Επιμένουν δηλαδή να παριστάνουν τους ήρωες.


Επιμένουν ακόμη να παριστάνουν και τους ευαίσθητους σε μια καθημαγμένη χώρα με διαλυμένη την Υγεία, χωρίς υποδομές, με διαλυμένο το Δημόσιο, χωρίς στοιχειώδη Άμυνα, χωρίς κοινωνικά προγράμματα, χωρίς Παιδεία, δουλειά και Έρευνα. Και παριστάνουν τους ευαίσθητους απειλώντας να κατάσχουν τα μοναδικά σπίτια συνταξιούχων, ανέργων, καθαριστριών και αναπήρων.

Πρώτος ευαίσθητος στη κοινωνική διάλυση (το δήλωσε και μόνος του – «ξέρετε είμαι πολύ ευαίσθητος στα κοινωνικά θέματα» – είπε) ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτός που βοηθάει την συνταξιούχο κακομοίρα πεθερά του και που σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του τα τελευταία 3 χρόνια της κρίσης είχε καταθέσεις 224.940 ευρώ και έσοδα συνολικού ύψους 777.465,97 ευρώ! (πόσα ξόδεψε δηλαδή σε βενζίνες, πετρέλαιο θέρμανσης και φαγητό, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες πεινούν παγωμένοι μέσα στο χειμώνα;)

Άλλος μεγάλος ευαίσθητος σ αυτή τη χώρα, ο… εθνικός μας τηλεβιβλιοπώλης. Ο προϊστάμενός μας! (το δήλωσε και μόνος του – «είμαι ο προϊστάμενός σας, αν δεν το ξέρετε» – είπε στους εργαζόμενους).

Και δεν γνωρίζει από τη φόρα που έχει πάρει ότι δεν είναι προϊστάμενος αλλά υπηρέτης τους. Στη χώρα που θαυμάζει, αν ήταν υπουργός με τέτοια δήλωση, η… καγκελάριος θα τον είχε πετάξει αμέσως έξω διότι θα είχε προκαλέσει πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων. Αυτός συνεχίζει διαλύοντας νοσοκομεία.

Αυτός δεν φτιάχνει ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), αυτός φτιάχνει ΜΕΝ (Μονάδες Εντατικής Νεκρών).

Χθες για παράδειγμα, επισκέφθηκα έναν βαριά άρρωστο φίλο στο άλλοτε κόσμημα για τη χώρα «Αττικόν».

Γεμάτοι οι διάδρομοι με κρεβάτια,
τουλάχιστον 8 ώρες αναμονή για εισαγωγή και βαρύς ο αέρας διαδρόμων και θαλάμων από… «διάφορες μυρουδιές»! Και οι συγγενείς να περιμένουν στην ουρά το μεσημέρι 2 με 4 για να ρωτήσουν τον γιατρό για την πορεία του ασθενούς. Αυτός ο ήρωας που σώζει καθημερινά την Ελλάδα, διέλυσε τον Αύγουστο και το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», έτσι που έβγαλε σε διαθεσιμότητα όχι μόνο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά ακόμα και το γραφείο προσωπικού και μισθοδοσίας, χωρίς να σκεφτεί ότι αυτοί που έβγαιναν στη σύνταξη τότε, ψάχνουν ακόμα να βρουν τους ατομικούς τους φακέλους!

Αλλά στην… («πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης») Ελλάδα του 2014 υπάρχουν κι άλλοι πολλοί ήρωες που θέλουν να σώσουν τη χώρα.

Άλλοι
φτιάχνοντας αυτά τα χρόνια πισίνες, άλλοι κυκλοφορώντας με πλαστές πινακίδες τα αυτοκίνητά τους και γενικώς όλοι αυτοί οι ήρωες – πολιτικοί που σκέφτονται «πάμε και μείς να δούμε την τύφλα μας και να προλάβουμε καμιά κουταλιά πριν κλείσει το βάζο», όπως έγραφε χαρακτηριστικά και ο μακαρίτης Νίκος Τσιφόρος.

Όλοι αυτοί οι σωτήρες μου θυμίζουν τον Κορτέζ και τον Πιζάρο, τους σπανιόλους του 1520 που πήγαν να «σώσουν» τους Αζτέκους στο Μεξικό και τους Ίνκας στο Περού, ισοπεδώνοντας τον πολιτισμό τους και μεταφέροντας το χρυσάφι τους στην «πολιτισμένη» Ευρώπη.

Καλά παιδάκια όπως και οι σημερινοί. Να τους πιάνεις και να στέλνεις τα χέρια σου στο καθαριστήριο!

ΠΗΓΗ:
http://olympia.gr/2013/12/22/%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B5%CF%82/


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8161

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP