Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αφού πρώτα μας σκοτώνουν μετά μας ζητούν και τα ρέστα

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Κι όμως! Το είδαμε κι αυτό.
Η μητέρα της μικρής που πέθανε από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της κόρης της.
Προφανώς η Κυρία «Τυφλή» θεώρησε ότι η μητέρα φταίει που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ζεστασιά στην κόρη της με άλλο τρόπο.


Προφανώς και πάλι, η Κυρία «Τυφλή» απορεί γιατί η μητέρα δεν άνοιξε το καλοριφέρ του σπιτιού της ή το κλιματιστικό που είχε κρεμασμένο στον τοίχο του σπιτιού της.

Η περσινή απώλεια των δύο φοιτητών στη Λάρισα από την ίδια αιτία, αποδόθηκε σε «έλλειψη παιδείας». Η απώλεια της δεκατριάχρονης, αποδόθηκε σε «εγκληματική αμέλεια».

Ευτυχώς όμως, ο υπουργός ο φιλεύσπλαχνος,
ο ανθρωπιστής χωρίς όρια, έδωσε στη μητέρα, εξάμηνη παράταση παραμονής στη χώρα μας.

Οι λιποθυμίες των μαθητών στα σχολεία,
λόγω ασιτίας, θα πρέπει, επομένως να αποδοθούν σε αμέλεια των γονιών που θα φροντίζουν να ταΐζουν με παντεσπάνι τα παιδιά τους, αφού το ψωμί είναι λειψό.

Η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι έλληνες είναι φιλάσθενοι και τρέχουν στα νοσοκομεία. Αν είχαν γερή κράση και δεν αρρώσταιναν, δεν θα πήγαιναν στα νοσοκομεία, οπότε οι γιατροί δεν θα ήταν αναγκαίοι. Είτε περίσσευαν είτε έλλειπαν, κανείς δεν θα το καταλάβαινε.

Τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ασφαλώς οφείλεται στη μανία των ελλήνων να θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα. Αν δεν είχαν αυτή την εμμονή, δεν θα ζητούσαν ούτε σχολεία ούτε πανεπιστήμια, οπότε δεν θα χρειάζονταν εκπαιδευτικοί για να κάνουν μάθημα. Έτσι η έλλειψή τους δεν θα δημιουργούσε κενά.

Το σκοτάδι στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος, φυσικά οφείλεται σε αμέλεια των καταναλωτών σχετικά με την πληρωμή των λογαριασμών στη ΔΕΗ. Απλώς, ξέχασαν οι άνθρωποι να το πληρώσουν. Δεν είναι ότι δεν έχουν. Να, έπεφτε και το προποτζίδικο μακριά και βαρέθηκαν να πάνε.

Οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας, με απόλυτη βεβαιότητα οφείλεται στο χαρακτήρα των εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών που είναι μπαταξήδες και λαμόγια και θέλουν να καταστρέψουν και να χρεοκοπήσουν τους τραπεζίτες. Διότι, που ακούστηκε ο τραπεζίτης να παίρνει ρίσκο.

Ο τραπεζίτης πρέπει να έχει μόνο κέρδη και σίγουρα κέρδη και αν γίνεται αυτά να είναι όχι απλώς κέρδη αλλά υπερκέρδη. Βλέπετε ο τραπεζίτης δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που ρισκάρει αλλά ένας «νόμιμος» αδίστακτος τοκογλύφος που τρελαίνεται στη σκέψη ότι θα έχει ζημιές.

Με λίγα λόγια μας το λένε κατάμουτρα πως για όσα περνάμε δεν φταίνε εκείνοι αλλά εμείς οι ίδιοι.

Βρε μπας κι έχουν δίκιο;

Σάμπως δεν φταίμε που τους αφήνουμε να μας εξαθλιώνουν;

Σάμπως δεν φταίμε που δεν αντιδρούμε και το ρίχνουμε σε ψεκασμούς και άλλα τέτοια μεταφυσικά;

Σάμπως δεν φταίμε που μας «σκοτώνουν» εδώ και 4 χρόνια κι εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε;

Σάμπως δεν φταίμε
που μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς «αγρούς αγοράζουμε»;

Τους δώσαμε το δικαίωμα να μας βαφτίζουν «μοναδικούς υπεύθυνους» για όσα μας κάνουν. Το σύνθημα το είχε δώσει ο Μέγας Θόδωρος με το περίφημο «μαζί τα φάγαμε».

Έτσι δεν είναι;


ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP