Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ετοιμάζουν τη «Λαϊκή Δεξιά»;


Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Σε προχθεσινό κείμενό μας δίναμε μια συνθετική και συνοπτική εικόνα του καθεστωτικού δράματος. Υπογραμμίζαμε μεταξύ άλλων:


«Η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και αυτό τα επιτελεία του 4ου Ράιχ το γνωρίζουν. Ετοιμάζονται, λοιπόν, για το αύριο. Για την ακρίβεια για το μεθαύριο.
Το αύριο είναι γνωστό: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…
Το μεθαύριο είναι που τους απασχολεί και τους προκαλεί αγωνία και τρόμο...
Από εδώ απορρέουν και οι διάφορες εναγώνιες κινήσεις είτε περί «κεντροαριστεράς», είτε περί «κεντροδεξιάς», είτε περί «λαϊκής δεξιάς»…
ΣΕ αυτήν τη στρατηγική της εναγώνιας προσπάθειας για την αναπαλαίωση της σαπίλας εντάσσονται και «βρυχηθμοί» του Πολύδωρα, τα πολιτικά σώου της Ραχήλ Μακρή και πολλών άλλων…

Η πολιτική ρευστότητα της σαπίλας θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο μέλλον…».


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8185


Το παρακάτω κείμενο εικονογραφεί τις ζυμώσεις στο χώρο της δεξιάς και επιβεβαιώνει: «Η πολιτική ρευστότητα της σαπίλας θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο μέλλον…».

Το Πήραμε από:
http://press-gr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7901.html


Πολύδωρας, Καρατζαφέρης και Κωνσταντίνος, ετοιμάζουν τη Λαϊκή Δεξιά - Οι κρυφές δημοσκοπήσεις...
Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης.

Η διαγραφή Πολύδωρα από τη ΝΔ, πυροδότησε νέα σενάρια για τη δημιουργία εκείνης της παράταξης που θα κινείται στο χώρο της λεγόμενης Λαϊκής Δεξιάς.

Η ΝΔ από τη στιγμή που εισήλθε στο club των μνημονιακών δυνάμεων, έχασε τους δεσμούς της με την παραδοσιακή της βάση, όχι μόνο λόγω της κακής σχέσης Καραμανλή – Σαμαρά αλλά και γιατί πάρθηκαν μέτρα που έπληξαν την μικρομεσαία οικονομία και κατ' επέκταση και τη χώρα. Ακόμη η εποχή Σαμαρά σηματοδότησε και τη διάσπαση της ΝΔ με τη δημιουργία του κόμματος Καμμένου, αλλά και την απομάκρυνση της Μπακογιάννη από τα πολιτικά δρώμενα.

Από την άλλη ο Καρατζαφέρης, έχοντας δει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, Βορίδη και Γεωργιάδη, να ασπάζονται τη ΝΔ και τον Σαμαρά, που πριν δύο χρόνια χλεύαζαν, βγαίνει «νικητής» στο παιχνίδι της σταθερότητας των θέσεων, όταν άλλοι στο βωμό της εξουσίας, αλλάζουν στάση 180 μοιρών.

Ακόμη ο Καρατζαφέρης, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Σαμαρά για τη μεγάλη ευρωπαϊκή δεξιά που τελικά κατέληξε σε μεγάλη συρρίκνωση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και η οργή του κόσμου στις συνεχιζόμενες φοροεπιδρομές.

Η επιστροφή της οικογένειας του τέως Βασιλιά, αλλά και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη δημιουργία κόμματος, είτε του ιδίου είτε κάποιου εκ των υιών του, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο Κωνσταντίνος ποτέ δεν έκρυψε το πολιτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς η τελευταία του παρέμβαση, για καταπολέμηση των φαινομένων της βίας, που «προσβάλλουν βάναυσα τόσο την Ελληνική ιστορία όσο και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», ερμηνεύτηκε ως επισήμανση κάποιου που ενδιαφέρεται για κάτι πιο θεμελιώδες και όχι μόνο για την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Κωνσταντίνος, Πολύδωρας και Καρατζαφέρης, είναι σήμερα σταθεροί συνομιλητές, όπως αναφέρουν πηγές, κινούνται δε στον ίδιο ιδεολογικο-πολιτικό χώρο.

Η αναμενόμενη ένωσή τους, το πιθανότερο υπό τον πολιτικό σχηματισμό ενός εκ των υιών του «τέως», θα φέρει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στα πλευρά της ΝΔ που σήμερα κινείται πέρα από τα συνηθισμένα όρια μιας κυβερνητικής φθοράς.

Κρυφές δημοσκοπήσεις φέρουν τη δημιουργία ενός τέτοιου σχηματισμού μεταξύ 10-12%, απορροφώντας όλες εκείνες τις δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς αλλά και του κεντρώου χώρου, που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι και που φυσικά δεν βρίσκουν καμία αγαλλίαση στις καιροσκοπικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της δράσης των 58. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αφού η οργισμένη δεξιά ψήφος θα βρει ένα περισσότερο συντηρητικό και με κυβερνητική προοπτική καταφύγιο.

Στο εγχείρημα της Λαϊκής Δεξιάς, θα προστρέξει ακόμη και μεγάλη ομάδα Καραμανλικών, που υπό το καθεστώς της πολιτικής Στουρνάρα και την πλήρη ανοχή Σαμαρά, βλέπει να χάνει τους συνδέσμους της με την κοινωνία.

Οι Καραμανλικοί, πιστεύουν πως πρέπει πολύ γρήγορα να βρεθεί το μεταβατικό στάδιο για το μέλλον της κεντροδεξιάς, προτού φτάσουν στις καταστροφικές διπλές εκλογές της ανοίξεως 2014, οπότε και θα είναι αργά για να «δικαιολογήσουν» στην κοινή γνώμη την όποια μεταπήδησή τους σε άλλους φορείς. Άλλωστε μία κρίση φέρνει διάλυση παραδοσιακών κομμάτων και αυτό είναι ιστορικό δεδομένο.

Το εγχείρημα της Λαϊκής Δεξιάς βρίσκει «σύμφωνο» και το κόμμα των ΑΝΕΛ, όπου σε μία τέτοια περίπτωση, το σενάριο μελλοντικής συγκυβέρνησης, θα φέρει και ουσιαστική επανένωση της σήμερα διασπασμένης κεντροδεξιάς παράταξης. Αλλά κυρίως μία σοβαρή εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση της χώρας, όπως υποστηρίζουν οι φίλοι των ΑΝΕΛ, μακριά από τις υφιστάμενες εθνικές υποτέλειες που έχει φέρει η προσχώρηση της σημερινής ΝΔ στο μνημόνιο, υπογεγραμμένο από το πάλαι ποτέ μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP