Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κακός κλειδούχος το τυφλό ΜΙΣΟΣ για τον Ανδρέα!


Πάντα τα υπερ-απλουστευτικά πολιτικά εκτρώματα και ο εκχυδαϊσμός της Ιστορίας ήταν το προϊόν, ΟΧΙ απλώς της δραματικής άγνοιας, αλλά της «μείξης» της με το τυφλό μίσος.
Το τυφλό μίσος στην πολιτική είναι κακός κλειδούχος. Αν αυτό το μίσος ή κάθε συναίσθημα αηδίας «παντρευτεί» την ΑΓΝΟΙΑ (θεωρητική, πολιτική ιστορική), τότε «παράγονται» σχήματα πολιτικών εκτρωμάτων και χυδαίων ανοησιών που «σιδερώνουν», αφυδατώνουν και σβήνουν την Ιστορία: Δηλαδή τη διαλεκτική της κοινωνικής και πολιτικής μας εξέλιξης.


Η καθεστωτική «σκέψη», ιδιαίτερα στις ακραίες μορφές τής ακροδεξιάς δημαγωγίας, σε αυτό ακριβώς συνίσταται: Στη «μείξη» της ΑΓΝΟΙΑΣ (της φτώχειας των Ιδεών) με τα συναισθήματα του τυφλού μίσους και αηδίας.

Μια τέτοια εκτρωματική, σχηματική πολιτική χυδαιότητα και ανοησία είναι και τα παρακάτω που διαβάσαμε, κάτω από τον ανάλογο (της ποιότητας) τίτλο: «Τα σκατά χτύπησαν στον ανεμιστήρα !!!»

«Το τραγικό είναι ότι και οι δύο έχουν δίκιο, εξ ου και τα σκατά στον ανεμιστήρα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου καταχρέωσε τη χώρα για να δημιουργήσει το “πράσινο” κράτος και μέσω αυτού τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που έκτοτε και κάποιοι ακόμα και σήμερα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Ο Βορίδης είναι φασίστας με πιστοποιητικά που δεν χωρούν αμφιβολία».

Μπροστά σε ένα τέτοιο εκχυδαϊσμό της ιστορίας, μπροστά σε μια τέτοια αυθάδεια βλακείας, σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Η ΒΛΑΚΕΙΑ είναι ΙΣΩΠΕΔΩΤΙΚΗ…

Το να υποβαθμίζει κανείς το προϊόν (ΠΑΣΟΚ) ενός από τα πλέον μαζικά, ρωμαλέα και εκρηκτικά λαϊκά ΚΙΝΗΜΑΤΑ, στο σχήμα της «καταχρέωσης» της χώρας και στο «πράσινο» κράτος, αυτό και μόνο δείχνει ότι είναι «ποτισμένος», βαθιά και αθεράπευτα, με την καθεστωτική αντίληψη των πραγμάτων, καθώς και με τα ιδεολογήματα της δεξιάς και ακροδεξιάς προπαγάνδας …

Και αυτή η ακραία καθεστωτική λογική απαστράπτει και στον τίτλο του κειμένου, αλλά και στη χυδαία ταύτιση του Ανδρέα με το Βορίδη!!!

Αν είναι δυνατόν να εμφανίζονται τέτοιες καραμπινάτες χυδαίες απλουστεύσεις, σαν αναλύσεις και να κυκλοφορούν σε ιστολόγια που αγωνίζονται για την «ενότητα της αριστεράς», όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν παρασάγγας πιο ριζοσπαστικό, πιο «σοσιαλιστικό» και πιο «αριστερό» από όλα τα σχήματα της νεοταξικής «αριστεράς», ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επιχειρεί να φορέσει τις «πανοπλίες» αυτού του αντρεϊκού ΠΑΣΟΚ, και να αναρριχηθεί στην κυβερνητική εξουσία ΔΙΧΩΣ κίνημα.

Αυτό που αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν ΟΛΟΙ αυτοί είναι τούτο: Ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το προϊόν και ο πολιτικός εκφραστής ενός ΡΩΜΑΛΕΟΥ και εκρηκτικού λαϊκού κινήματος, το οποίο αναπτύχθηκε μετά την πτώση της χούντας.

Ο Ανδρέας έγινε ο κόμβος αυτού του Κινήματος. Δεν δημιούργησε ο Ανδρέας το κίνημα, αλλά το Κίνημα τον Ανδρέα.

Σχηματοποιώντας: Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας εκφράζανε ταυτόχρονα: Τη ρωμαλέα και εκρηκτική άνοδο του μαζικού κινήματος, αλλά και το καθυστερημένο επίπεδο της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ αυτού του κινήματος.

Και ακριβώς, επειδή το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας, σαν Βοναπάρτης, είχαν το ΚΥΡΟΣ αυτού του ρωμαλέου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κατόρθωσαν, όταν ανέλαβαν την κυβερνητική διαχείριση του συστήματος (διαδικασίες ενσωμάτωσης του ΠΑΣΟΚ) να το χειραγωγήσουν.

Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, επέφερε καταλυτικές «ανατροπές» στην ελληνική κοινωνία (ακριβώς γιατί ήταν προϊόν κινήματος) και στα πρώτα χρόνια άλλαξε τους κοινωνικούς συσχετισμούς υπέρ των πληβείων…

Η μετάλλαξή του σε νέα δεξιά και στην πλέον επιθετική αιχμή του πλανητικού φασισμού είναι μια νέα τραγωδία της Ιστορίας μας που πρέπει να αναλυθεί σε βάθος και ΟΧΙ σε σχήματα εκτρωματικών εκχυδαϊσμών.

Και ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ να καταγραφούν οι ιστορικές ευθύνες της «αριστεράς». Γιατί αν υπήρχε ΑΡΙΣΤΕΡΑ η ιστορία θα τραβούσε άλλο δρόμο και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο…

Το να ισοπεδώνουμε και να αφανίζουμε, όμως, τη διαλεκτική και τα γεγονότα της Ιστορίας, τα αίτια του νέου πολιτικού μας δράματος, τις διαδικασίες της εξέλιξής του, ΓΙΑ να κερδοσκοπήσουμε αγοραία πάνω στην ΑΗΔΙΑ που νιώθει σήμερα ο ελληνικός λαός για τα πασοκικά ανδρείκελα, ΤΟΤΕ σημαίνει ότι η ΙΣΤΟΡΙΑ δεν μας έχει διδάξει ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ μας ενδιαφέρει το ΓΙΑΤΙ φτάσαμε εδώ.

Αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη: Είμαστε «βαποράκια» των «νέων ιδεών» του πλανητικού φασισμού και των ακροδεξιών ιδεολογημάτων.

ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι στο στόχαστρο σήμερα μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα της πρώτης περιόδου: Εκείνο το ΠΑΣΟΚ είναι μισητό και για το σημερινό κατεστημένο, για τις αντιλήψεις του 4ου Ράιχ, ακριβώς διότι ήταν ένα ΠΑΣΟΚ που βγήκε από το λαϊκό κίνημα, ένα ΠΑΣΟΚ που σηματοδοτεί «ρήξεις» και «συγκρούσεις»…

Θα αναδημοσιεύσουμε σύντομα ΟΛΗ την εργασία μας για το ΠΑΣΟΚ: «ΠΑΣΟΚ - δώρο και εκδίκηση της Ιστορίας».

Γιατί αν δεν γνωρίζουμε από πού και πώς ήρθαμε, δεν θα μάθουμε ΠΟΤΕ πού θέλουμε να πάμε και πώς θα πάμε: Θα αναθεματίζουμε χυδαία το ΠΑΣΟΚ και θα ανεβάζουμε τις γελοιογραφίες του: ΣΥΡΙΖΑ και σία…


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7591

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP