Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσει


«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.
Και δεν είναι μόνο οι αποφάσεις για τις απολύσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες…


Για την ακρίβεια, πρόκειται για ειλημμένες (έξωθεν) αποφάσεις τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί μετατρέποντας της χώρα σε αποικία χρέους και τον πληθυσμό της σε δουλοπάροικους.

Ας ρίξουμε καταρχήν μια ματιά (στοιχεία από την εφημερίδα το Έθνος) στην αγορά εργασίας:

- Για 300.000 εργαζόμενους δεν ισχύει πλέον το οκτάωρο
- Πάνω από 240.000 εργαζόμενοι υπέγραψαν το 2012 ατομικές συμβάσεις
- Οι μειώσεις των αποδοχών έφτασαν κατά μέσο όρο το 22,1%
- σχεδόν ανύπαρκτες κλαδικές συμβάσεις
- 700.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα.


Το «τοπίο»
που περιγράφουν οι παραπάνω αριθμοί συμπληρώνεται αν λάβει κανείς υπόψη τον «εφεδρικό στρατό» των ανέργων που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πια πρωταθλήτρια Ευρώπης (και) στην ανεργία των νέων.

Ο φερετζές των μεταρρυθμίσεων



Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης η τρόικα έχει αποφασίσει και η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί να υλοποιήσει το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας:

-«Σκότωσαν» ήδη τον ΟΠΑΠ
- Έχουν δρομολογήσει να «σπρώξουν» λιμάνια, αεροδρόμια
- Είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη ΔΕΣΦΑ σε τιμή μικρότερη απ ότι αξίζει ένα περιουσιακό στοιχείο (η Ρεβυθούσα) της επιχείρησης
-Τεμάχισαν τη ΔΕΗ για να επιταχύνουν/ διευκολύνουν το ξεπούλημά της
- Ανοίγουν το δρόμο για το ξεπούλημα και του νερού, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε πλειοψηφικό ποσοστό του Δημοσίου στην εταιρεία.

Για το καλό μας

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο μέχρι στιγμής εκσυγχρονισμός μας που σχεδιάζει η τρόικα και υλοποιούν από κοινού οι Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία) και Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) πραγματοποιείται με νέα δάνεια τα οποία κατά 98% επιστρέφουν άμεσα στο σεντούκι των τοκογλύφων σωτήρων μας.

Με άλλα λόγια από τα 236,8 δισεκατομμύρια έντοκης «βοήθειας» που έχει λάβει με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις η Ελλάδα στο δημόσιο ταμείο πήγε μόνο το 2%. Τα υπόλοιπα ποσά, απλώς πέρασαν από το λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους και κατέληξαν εκεί ακριβώς απ όπου ξεκίνησαν ως λογιστική εγγραφή: Στις τσέπες των τοκογλύφων.

Κάπως έτσι, με τόση δόση εκσυγχρονισμού από την τρόικα και τέτοια πειθήνια εφαρμογή από Σαμαράδες, Βενιζέλους και Στουρνάρες το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Eurostat εκτοξεύθηκε στο 160,5% του ΑΕΠ «μεγαλώνοντας» κατά 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

…προφανώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς αντιπρόεδρος της Κομισιόν όπως η κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ για να διαπιστώσει ότι η τρόικα «τέλειωσε».

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση της διαπίστωσης της Ρέντινγκ υπάρχει μια ουσιώδης παράλειψη: Οι Έλληνες δεν εξέλεξαν καμία τρόικα. Αυτοί λοιπόν που «τέλειωσαν» είναι αυτοί που μας κυβερνούν…

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://www.inprecor.gr/index.php/archives/240259


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7727

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP