Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πώς να βουτάμε στον Καιάδα με τρόπο πολιτικώς ορθόν

Κίμων Ρηγόπουλος

 
Με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου «τζαμπατζή» από τους κεφαλοκυνηγούς των ΜΜΜ , το κτηνώδες σχόλιο της Λένας Αντουανέτας Διβάνη και την συνηγορία που παρείχε στη σχολιάστρια από τη θέση του πολιτικώς ορθού ο ομόσταυλός της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος, έχω να επισημάνω τα εξής:

1. Το ψυχρό αίμα των προαναφερομένων δεν έχει σχέση με την έννοια ψυχραιμία αλλά αποτελεί τον ευφημισμό της χοντροπετσιάς.

2. Η νόσος που διαπερνά και μολύνει την ελληνική κοινωνία έχει χαρακτηριστικά ανθρωπολογικού εκφυλισμού και ο διαχωρισμός αριστερά-δεξιά δεν μπορεί πλέον να αναγνώσει επαρκώς το πρόβλημα και να ανιχνεύσει την έξοδο από την βαρβαρότητα.

3. Το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς» καταντά κενό περιεχομένου αν η πολιτική μας μοναξιά τεντώσει το εμείς μέχρις εκεί που ενδημούν τα σάπια φρούτα της απάνθρωπης πολιτικής «νηφαλιότητας».

4. Αν ο δωσιλογισμός είναι εκκωφαντικός και αποκρουστικός, η σιωπή των αμνών είναι εθελοντικός ευνουχισμός και νομιμοποιεί τον δωσιλογισμό.

5. Ο πολιτισμός των τεράτων για να επιβληθεί δεν φτάνει να γράφεται αλλά και να διαβάζεται. Το τέρας έχει εκτραφεί και δεν εξημερώνεται διά της πειθούς αλλά διά της ισχύος. Τα επιχειρήματα για να μην είναι φτωχά γίνονται πράξεις.

6. Η «λάθος στιγμή» της Διβάνη κατά τον Τατσόπουλο είναι η στιγμή της συντριβής της ελληνικής κοινωνίας στην κυριολεξία του όρου και όχι ένα χαριτωμένο λαθάκι της αμέριμνης συγγραφέως.

7. Η πολιτική ορθότης, όπως οι τρόφιμοι του καρτιέ την εννοούν, είναι το διαβατήριο για τον Καιάδα των «ταπεινών και καταφρονεμένων».

8. Ο πολιτισμός, όπως οι με το αζημίωτο αποσχισθέντες από την πραγματικότητα τον εννοούν, είναι η γυμναστική με λέξεις των πιθήκων.

Για μια χαμένη ζωή που ταξίδεψε «τζάμπα» στην άλλη ζωή, σας παρακαλώ, ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ.


ΠΗΓΗ:
http://aristeroblog.gr/node/1865


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7746
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP