Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Προς άτακτη χρεοκοπία…


Μέχρι σήμερα τη ΚΚΕ βρισκόταν σε μια κατάσταση «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»…
Φαίνεται ήρθε η ώρα της ανεξέλεγκτης (άτακτης) χρεοκοπίας. Βρίσκεται πλέον προ των πυλών της ΟΛΙΚΗΣ κατεδάφισης και η ηγεσία του ΚΚΕ αρχίζει να βγάζει στο σφυρί τη «δημόσια» («κομμουνιστική») περιουσία της.


Εδώ δεν μπορεί κανείς να μη σταθεί στο «σημείο» που τέμνει τη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και αυτή της χρεοκοπίας του ΚΚΕ.

Η ταύτιση αυτή της κατάρρευσης του ελληνικού καθεστώτος και του ΚΚΕ δεν είναι ένα απλό σημειολογικό σύμπτωμα, αλλά μια ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ σχέση: Μια σχέση ολοκληρωτικής εξάρτησης και ενσωμάτωσης του ΚΚΕ στο καπιταλιστικό καθεστώς.

Μια σχέση που οδηγεί το ΚΚΕ στην τελική χρεοκοπία (όπως οδηγείται το σύστημα στο οποίο είναι εξαρτημένο) και στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «δημόσιας» περιουσίας του, όπως ξεπουλάει το χρεοκοπημένο ελληνικό καθεστώς τη ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία της χώρας.

Σε μια εποχή που το καπιταλιστικό καθεστώς καταρρέει με πάταγο, το ΚΚΕ αντί να κινείται σε μια κατεύθυνση, αντιστρόφως ανάλογη της καπιταλιστικής κατάρρευσης, κινείται ανάλογα: Καταρρέει και αυτό!!!

Αυτό και μόνο δείχνει, έξω από βαθύτερες αναλύσεις, ότι οι δρόμοι του ΚΚΕ και του καπιταλισμού είναι παράλληλοι, ότι το ΚΚΕ έχει προ-πολλού μεταλλαχτεί σε ένα οικονομικό και πολιτικό γρανάζι του συστήματος, στην «κομμουνιστική» ξύλινη φωνή του…

Δεν είναι δυνατόν ΠΟΤΕ να καταρρέει το καπιταλιστικό καθεστώς και ταυτόχρονα να καταρρέουν και οι Κομμουνιστές, αυτοί που θέλουν να το ανατρέψουν.

ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα, μετά το ΠΑΣΟΚ, να υποστεί και το ΚΚΕ την εκδίκηση της Ιστορίας, να πληρώσει τις γιγάντιες προδοσίες του, μαζί με τα διαμαρτυρικά: Να πληρώσει τη μετάλλαξη του σε καθεστωτικό κόμμα, αλλά και την πελώρια ΑΠΑΤΗ του: Το να εμφανίζεται σαν κομμουνιστικό κόμμα ενώ ήταν ένα καθεστωτικό γρανάζι, ένα υποστύλωμα του σάπιου καθεστώτος…

ΤΩΡΑ αρχίζουν οι τελικοί επιθανάτιοι σπασμοί του. Σπασμοί που αποκαλύπτουν σε όλους, ιδιαίτερα στον κόσμο του, που λόγω του νόμου της αδράνειας ήταν «στοιβαγμένος» στο ΚΚΕ, ότι το κόμμα αυτό απέχει έτη φωτός από τον κομμουνισμό, ότι πράττει και λειτουργεί σαν ο χειρότερος καπιταλιστής μάνατζερ.

Γιατί όταν ξεπουλάς την περιουσία του κόμματος στα τρωκτικά των μαφιόζων του χρήματος, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος της καπιταλιστικής κτηνωδίας, ενεργείς και λειτουργείς σαν μεσίτης του κεφαλαίου.

Και όταν επικαλείσαι γι αυτή σου την πράξη την καπιταλιστική κρίση, τότε δεν διαφέρεις σε τίποτα από τους δωσίλογους που κυβερνούν και ξεπουλάνε την Ελλάδα και επιβάλουν τη νέα δουλεία του 4ου Ράιχ.

Η Ηγεσία βρίσκεται σε τέτοιο πανικό χρεοκοπίας και κατάρρευσης που δεν είναι σε θέση να αντιληφτεί τη σημασία των λόγων που ξεστομίζει, προκειμένου να δικαιολογήσει το ξεπούλημα των ραδιοτηλεπτικών συχνοτήτων: Σπασμοί ωμής και κυνικής καπιταλιστικής φρενοβλάβειας.

Γράφαμε σε παλιότερο άρθρο μας:
«Οι απολύσεις στο κομματικό έντυπο του ΚΚΕ»


«Με τον πιο κραυγαλέο πλέον τρόπο η ηγεσία του ΚΚΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙ (δίχως να το αντιλαμβάνεται) ότι είναι ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένη στους νόμους της καπιταλιστικής ΑΓΟΡΑΣ, καθορίζεται ΑΜΕΣΑ από αυτούς τους νόμους και ΟΧΙ από το εργατικό και λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ.
ΟΜΟΛΟΓΕΙ επίσης, εξίσου κραυγαλέα, το μέγα πολιτικό της ΨΕΥΔΟΣ και την ασύστολη υποκρισία της, σχετικά με τα ξύλινα δόγματά της: αυτά για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ, την υπεράσπιση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ΑΝΕΡΓΩΝ και πολλά άλλα…».

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7160


Σήμερα όλα τα παραπάνω πολιτικά χαρακτηριστικά ξεπροβάλλουν με μεγαλύτερο κυνισμό και αυθάδεια από την ηγεσία του ΚΚΕ, λόγω της άτακτης χρεοκοπίας που πλησιάζει αλματωδώς…

Τα περιθώρια ζωής, πλέον, αυτού του σταλινικού απολιθώματος, είναι πολύ μικρά.

Οι εκλογές, όταν και αν γίνουν, θα αποτελέσουν τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου του.

Σε αυτήν την περίοδο ένα μεγάλο τμήμα των δυνάμεών του θα μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ (πάντα το ΚΚΕ αποτελούσε τη δεξαμενή των νέων εκτρωμάτων) και ένα άλλο δυναμικό αυτού του κόμματος (το πιο συνειδητό και αγωνιστικό) θα ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ και θα αναζητήσει το δρόμο της Επαναστατικής Ανασυγκρότησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Από αυτήν τη άποψη η τελική κατάρρευση και κατεδάφιση του ΚΚΕ είναι ένα γεγονός πολύ θετικό, διότι θα απεγκλωβίσει δυνάμεις και θα απελευθερώσει αγωνιστικές διαδικασίες…

Είναι καιρός να βγάλει η ιστορία από τη μέση τα απολιθωμένα σταλινικά πτώματα, τους φράκτες και τους όγκους που εμποδίζουν την επαναστατική ανάπτυξη και αυτό-οργάνωση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP