Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Οι «αριστεροί» κονδυλοφόροι που ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ το επαναστατικό προτσές…


Η Τυπική, τελεσιγραφική σκέψη (που κυριαρχεί στη δημοσιογραφία και στην «αριστερά» -ιδιαίτερα στη σταλινική της εκδοχή), δεν βλέπει παρά μόνο δύο χρώματα: Το μαύρο και το άσπρο.
Στη Συρία, όπως και σε όλες τις χώρες της περιοχής που βρίσκονται σε επαναστατικό αναβρασμό, η τυπική σκέψη δεν διακρίνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο από τις συνωμοσίες και τις προβοκάτσιες του ιμπεριαλισμού.


Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι ΑΦΑΝΙΖΕΙ κυριολεκτικά τις λαϊκές ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ διεργασίες και διαδικασίες (το επαναστατικό προτσές) και το ακόμα χειρότερο: Θεωρεί αυτό το επαναστατικό προτσές σαν «υποκινούμενο», σαν έργο των ιμπεριαλιστών!!!

Θαυμάστε τη δημοσιογραφική ρηχότητα και τη σταλινική, τελεσιγραφική, ακραία τυπική σκέψη, στα παρακάτω λόγια του Νίκου Μπογιόπουλου:

«Στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στο Λίβανο, το γεωστρατηγικό μακελειό που σχεδιάστηκε υπό την κωδική ονομασία «Ευρεία Μέση Ανατολή» και άρχισε να ξεδιπλώνεται με τη μετατροπή της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης» σε παρασύνθημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απειλεί πλέον να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα».
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=27/8/2013&columnId=1821

Δηλαδή για τον Μπογιόπουλο, όπως και για πολλούς άλλους «αριστερούς» κονδυλοφόρους, δεν υπάρχει καμία ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στο φάσμα που αποκαλούμε «Αραβική Άνοιξη»: Όλα ήταν προσχεδιασμένα από τους ιμπεριαλιστές: Η ακραία συνωμοτική αντίληψη της Ιστορίας.

Ο Μπογιόπουλος και όλοι οι όμοιοί του, όπως και η αστική δημοσιογραφία προσεγγίζουν την πραγματικότητα με την τυπική εξίσωση του μαύρου-άσπρου, με τη «λογική» των μηχανισμών και των συνωμοσιών τους.

Οι λαϊκές μάζες γι αυτούς τους «αριστερούς» και «κομμουνιστές» είναι ΟΧΙ απλώς «υποκινούμενα» και «υποχείρια» πιόνια των μηχανισμών, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ανύπαρκτες.

Έτσι ο μόνος παράγοντας που δρα στην ιστορία είναι ο ιμπεριαλισμός και τα καθεστωτικά του ενεργούμενα, τα ανδρείκελά του, τα δίκτυά του και οι μυστικές του υπηρεσίες.

Αυτή η «λογική» είναι πολύ βολική για κάθε «αριστερό» λακέ του ιμπεριαλισμού: Βολική γιατί από τη μια θάβει κυριολεκτικά τις Επαναστάσεις και τις Εξεγέρσεις των λαϊκών μαζών και από την άλλη καταγγέλλει, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, την ιμπεριαλιστική θηριωδία.

Τα πάντα, πλέον, αποτελούν μια απλή εξίσωση:
Κάθε λαϊκή ΕΚΡΗΞΗ είναι υποκινούμενη και ενταγμένη μέσα στα στρατηγικά σχέδια των πλανητικών δημίων.

Έτσι και η «Αραβική Άνοιξη» είναι μία τέτοια κατασκευή των διεθνών συνωμοτών. Ότι εκατομμύρια λαού Εξεγείρονται και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ είναι ιμπεριαλιστικός «δάκτυλος» ή «σχέδιο» των πλανητικών δημίων!!!

Αυτή η «κομμουνιστική» και «αριστερή» σκέψη ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ βάναυσα τη μαρξιστική διαλεκτική και, σε τελευταία ανάλυση, ΑΦΟΡΙΖΕΙ τις λαϊκές μάζες που εξεγείρονται, σαν «υποκινούμενες» κ.τλ, κ.τλ…

ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ και ΑΦΟΡΙΖΕΙ, πρώτα απ’ όλα τούτο το ουσιαστικό: Τη ΔΙΑΛΕΚΤΚΗ των Επαναστάσεων και των παρεμβάσεων του κράτους και των διεθνών δημίων.

Η τυπική, σταλινική σκέψη σκόπιμα θέλει να αγνοεί ότι το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ «στοιχείο» κάθε επέμβασης των ιμπεριαλιστών είναι το επαναστατικό προτσές, οι επαναστατικές διεργασίες και εκρήξεις των λαών, η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ των λαών.

Κάθε επέμβαση ή συνωμοσία της αντίδρασης, προληπτική (εκ των προτέρων) ή κατά τη διάρκεια των λαϊκών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ (εκ των υστέρων), καθορίζεται από τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ της επαναστατικής λαϊκής ΚΙΝΗΣΗΣ…

ΠΑΝΩ σ’ αυτή την επαναστατική δυναμική «σχεδιάζουν» οι ιμπεριαλιστές, που σημαίνει ότι η ΒΑΣΗ κάθε ανάλυσης αυτών των σχεδιασμών πρέπει να ξεκινάει από τις Επαναστατικές εξάρσεις, ζυμώσεις και εκρήξεις των λαών.

Αυτές όμως τις Επαναστάσεις των λαών, τις θυελλώδεις μαζικές παλίρροιες, το ρωμαλέο και διαρκές αγωνιστικό πάθος των λαών, καθώς και τις σεισμικές, επαναστατικές μεταμορφώσεις που επιφέρουν στη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των λαών, ΟΛΑ αυτά αφανίζονται από τους «αριστερούς αναλυτές»…

Αυτοί μένουν στο απλοϊκό, τυπικό του σχήμα: Είναι «συνωμοσίες» των ιμπεριαλιστών…

Έτσι αντιμετώπισαν την Επανάσταση του λαού της Αιγύπτου,
έτσι αντιμετώπισαν τις τεράστιες λαϊκές εκρήξεις της «Αραβική Άνοιξης», έτσι αντιμετωπίζουν και την Επανάσταση του λαού της Συρίας.

Για τη διαλεκτική αυτών των επαναστάσεων έχουμε γράψει ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7604

Και για τη Συρία έχουμε σκιαγραφήσει την κατάσταση, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7462


Σήμερα, στη Συρία διακρίνουν ΜΟΝΟ τις τρομοκρατικές, προβοκατόρικες προετοιμασίες για μια ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική επέμβαση της πλανητικής κακουργίας.

ΝΑΙ. Υπάρχει αυτή η προετοιμασία για μια άμεση πολεμική επέμβαση εναντίον της Συρίας.

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ, όμως, παράγοντας που καθιστά άμεσα επιτακτική την ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του λαού της Συρίας και γενικότερα ο γιγάντιος ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ κυκλώνας που σαρώνει ΟΛΕΣ τις αραβικές χώρες: Το επαναστατικό προτσές της «Αραβικής Άνοιξης».

Αυτόν τον ΚΥΚΛΩΝΑ θέλουν να σταματήσουν και πάνω σ’ αυτόν το λαϊκό επαναστατικό κυκλώνα καταστρώνουν τα σχέδιά τους…

Το να περιοριζόμαστε ΜΟΝΟ στα σχέδια των διεθνών κακούργων και να αφήνουμε ΕΞΩ τον επαναστατικό κυκλώνα, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αξιοθρήνητοι δημοσιογράφοι σχολιαστές και όχι μαρξιστές και Αριστεροί…

Σημαίνει όμως και κάτι άλλο:
Ότι αγνοούμε ή σκοπίμως αποκρύπτουμε τη καταλυτική ΔΥΝΑΜΙΚΗ των λαϊκών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ. Μια δυναμική που συνταράζει συθέμελα τις κοινωνίες, που ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ επαναστατικές ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, που διεισδύει σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αρμούς και αρθρώσεις της κοινωνίας, που ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΙ και ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ τους ΠΑΝΤΕΣ: Και αυτούς που σε ένα πρώτο στάδιο ήταν ενεργούμενα του ιμπεριαλισμού, το ΣΤΡΑΤΟ ή τους κατασκευασμένους προβοκατόρικους «νάρθηκες».

Μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν αφήνει ΤΙΠΟΤΕ χωρίς να το αγγίξει και να το μεταμορφώσει.


Στη Συρία, π.χ. η Επανάσταση του λαού εναντίον του δικτάτορα Ασάντ δημιούργησε μια τέτοια αντικαθεστωτική συσπείρωση που δεν μπορεί να ελεγχθεί, για πολύ, από τα δίκτυα των ιμπεριαλιστών…

Το ίδιο και στο στρατό. Ο γιγάντιος επαναστατικός κυκλώνας δεν μπορεί να κλειστεί στο μπουκάλι ούτε των καθεστωτικών τσολιάδων, ούτε των αμερικανοτσολιάδων: Αργά ή γρήγορα κάθε τσολιάς, του κάθε στρατοπέδου (καθεστωτικού-αντικαθεστωτικού) θα σαρωθεί…

Αυτή είναι η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των Επαναστάσεων…

Το ό,τι αυτές οι επαναστάσεις, πιθανότατα, οδηγηθούν σε ήττα και προσωρινά θριαμβεύσουν οι διεθνείς δήμιοι, αυτό οφείλεται ΟΧΙ στις συνωμοσίες των δημίων, αλλά στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ απουσία του επαναστατικού πολιτικού παράγοντα: Της επαναστατικής ηγεσίας…

Ωστόσο, έστω και αν ηττηθούν αυτές οι Επαναστάσεις, τα πράγματα θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά (δεν θα είναι όπως χθες), θα έχουν αφήσει τεράστια αποθέματα επαναστατικών εμπειριών, πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης.

Θα σαλπίσουν τα παρακάτω λόγια της Ρόζας:

«Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη" σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο "θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς". Τρομαγμένοι θ' ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:
- Ημουν, είμαι και θα είμαι»


Αυτές τις πελώριες επαναστατικές διαδικασίες
που συντελούνται στη Συρία και σε όλες τις χώρες της «Αραβικής Άνοιξης», πνίγουν κυριολεκτικά οι ποικίλοι και πολύχρωμοι κονδυλοφόροι (κυρίως οι «αριστεροί»), κηρύσσοντας τη μοιρολατρία και ηττοπάθεια…

Αλλά και ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ την Επανάσταση. Διότι Επαναστάσεις και Εξεγέρσεις με ολοέτοιμα «σχέδια» ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του ιμπεριαλισμού ή με «έτοιμους» καθοδηγητές δεν θα ΥΠΑΡΞΙΟΥΝ ποτέ.

Εκτός και αν εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην ΟΥΤΟΠΙΑ: στο πότε το ΚΚΕ ή της άλλης «αριστεράς» (τα πτώματα δηλαδή που τείνουν σε αφανισμό) θα «κερδίσουν» ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ τους λαούς.

ΣΤΟ ΠΟΤΕ…

Θα επανέλθουμε…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP