Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο εκρηκτικός λαϊκός θυμός: Άοπλος και αθωράκιστος


Ο νέος αυτός παγκόσμιος πόλεμος που καθημερινά εντείνεται θα προκαλέσει και θα αναπτύξει και νέους μεγάλους ιστορικούς κύκλους επαναστατικών κινημάτων.
Οι λαοί μπροστά στην άγρια λεηλασία τους, την πτώχευσή τους και τη θηριώδη καταστροφή τους θα αντιδράσουν αγωνιστικά και δυναμικά και θα γεννήσουν τα νέα πολιτικά τους υποκείμενα.
Θα αναστυλώσουν, θα επανακτήσουν και θα επαναπροσδιορίσουν την Ιστορία, τις Ιδέες, τις Αξίες και τις οργανωτικές κατακτήσεις των επαναστατικών κινημάτων που τόσο βάρβαρα και λυσσαλέα ισοπέδωσε, η ενσωματωμένη παραδοσιακή «αριστερά».

Δυστυχώς, αυτή η μακρόχρονη «αριστερή» ισοπέδωση της Ιστορίας, της Θεωρίας και της Οργάνωσης των επαναστατικών κινημάτων έχει φέρει σήμερα τους λαούς, που οργισμένα εξεγείρονται εναντίον του νεοταξικού εφιάλτη, να είναι ΠΑΝΕΛΩΣ αθωράκιστοι σε Ιδέες, Πολιτική και Οργάνωση.

Ο νέος αυτός παγκόσμιος πόλεμος δεν θα σώσει τον καπιταλισμό από την οικονομική και πολιτική του κατάρρευση, αλλά δεν θα τον στείλε και ΑΜΕΣΑ στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Αν υπήρχαν οι αμυντικοί «μηχανισμοί» των λαϊκών κινημάτων, οι κοινωνικοί, εθνικοί και πολιτικοί ιστοί των ιστορικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης και της συνειδητής λαϊκής κίνησης, τότε ο σημερινός παγκόσμιος πόλεμος θα οδηγούσε στην τελεσίδικη ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του αποτρόπαιου καπιταλιστικού συστήματος, στο χάραμα και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας…

Η ενσωματωμένη, όμως στο σύστημα, παραδοσιακή «αριστερά» δεν άφησε τίποτα όρθιο. Κατέστρεψε όλες τις ιστορικές κατακτήσεις των επαναστατικών κινημάτων.

 
Στη Ελλάδα τα πράγματα φαίνονται πιο καθαρά: Πρόδωσε όλους τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες, ενσωματώθηκε πλήρως στο αστικό καθεστώς (μέχρι που συγκυβέρνησε με τον ακραίο ταξικό αντίπαλο).

Το σπουδαιότερο: Αποτέλεσε την ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ αιχμή της νεοταξικής στρατηγικής των «ανοικτών συνόρων» και όλων των αντίστοιχων νεοταξικών ιδεολογημάτων: του «αντιεθνικισμού», του «αντιρατσιμού», της «πολυπολιτισμικότητας», των «δικαιωμάτων των μειονοτήτων» και κάθε κοινωνικής και πολιτικής διαστροφής κ.λπ….

Αυτή η «αριστερά» βρέθηκε στην πρωτοπορία της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και κατοχής της Ελλάδας, σφυρηλατώντας έτσι το «εργαλείο» ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ και ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ όλων κοινωνικών, των συνδικαλιστικών και των πολιτικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καθώς και των «εθνικών» ιστών ΣΥΝΟΧΗΣ της ελληνικής κοινωνίας.

Κάθε ιδεολογικός, πολιτικός και οργανωτικός «μηχανισμός» της εργατικής τάξης και των λαϊκών κινημάτων ισοπεδώθηκε, άδειασε από το περιεχόμενό του, εξατμίστηκε η ιστορία του και έμεινε νεκρός, σαν μια αιγυπτιακή μούμια που προκαλεί την αηδία του ελληνικού λαού.

Σήμερα είναι τόσο μισητά αυτά τα γραφειοκρατικά, κομματικά και συνδικαλιστικά τσόφλια, τόσο απωθητικές οι «κινηματικές» φοιτητικές, «αριστερές» φιέστες και τόσο εμετικά τα συνδικάτα και τα «αριστερά» κόμματα, που τα σπαργανώδη κινήματα της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στρέφονται ΕΝΑΝΤΙΟΝ και κάθε έννοιας Πολιτικής και Οργάνωσης…

Τα κινήματα της ΟΡΓΗΣ που εκδηλώνονται σήμερα στις Πλατείες, εμπεριέχουν, σε αυτό το σπαργανώδες στάδιό τους, τη δολοφονία των ιδεολογιών, της Πολιτικής, των Συνδικάτων και των Κομμάτων…

Έχουν τα στοιχεία των πρώτων κινηματικών εργατικών εμβρύων: Τότε που κατέστρεφαν οι εργάτες τις μηχανές σαν το «αίτιο» της κακοδαιμονίας τους (αλλά για τα κινήματα στις πλατείες θα μιλήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο…)

Τέτοιες μεγάλες ιστορικές καταστροφές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα προώθησαν και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, οι «διαχειριστές» των αριστερών ιδεών, τα «αριστερά» δεκανίκια του συστήματος…

Έτσι σήμερα ο νέος κύκλος της εκρηκτικά κινητοποιημένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ βρίσκεται κυριολεκτικά άοπλος ( ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά) μπροστά στο νέο παγκόσμιο πόλεμο και τις άγριες επιθέσεις (ανοικτές ή ύπουλες, μετωπικές ή μεταμφιεσμένες) των δημίων του λαού…


Ο λαός εξεγείρεται χωρίς εφόδια και σωσίβια Ιδεών, Αξιών, Πολιτικής και Οργάνωσης…

Και το χειρότερο: Ο λαός εξεγείρεται με εσωτερικούς, κρυφούς θύλακες τις ίδιες αυτές προδοτικές «αριστερές» δυνάμεις που, σαν τον χαμαιλέοντα, παίρνουν και τις ανάλογες μεταμφιέσεις…

Βεβαίως, ο νέος παγκόσμιος πόλεμος και οι εφιάλτες του, θα συμπιέσουν την ποσοτική συσσώρευση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, ώστε να κάνει, πολύ γρήγορα, το ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΜΑ: Την πολιτική και οργανωτική ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της οργής…

Αυτό είναι το αισιόδοξο στοιχείο της περιόδου που ζούμε…

Θα συνεχίσουμε με τα «κινήματα στις Πλατείες»…


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5791

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP