Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παίζει τον «αγανακτισμένο»


 Από τον Κώστα Π.
Όταν οι εξουσίες συναντώνται
Υποκρισίας το ανάγνωσμα!

«Να βγούμε όλοι στις πλατείες! Να γίνουμε όλοι "Αγανακτισμένοι Πολίτες"», έγραφε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στο προσωπικό του ιστολόγιο (mkka.blogspot.com, 31/5/2011). Και συνέχιζε: «Μετά την αποτυχία της Συσκέψεως των Πολιτικών Αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου (Παρασκευή 27η Μαΐου 2011) τα πράγματα δείχνουν πως οδηγούμεθα στην πλήρη υποδούλωση».
Αυτά, όμως, για εντυπωσιασμό. Γιατί, δυό μέρες μετά από αυτή τη δήλωση, με παρόντα τον Πρωθυπουργό στα Καλάβρυτα (κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού του Καναδά), ο κ. Αμβρόσιος (αν και «αγανακτισμένος») εξυπηρέτησε την εξουσία, ως σάρξ εκ της σαρκός της, και προέτρεπε τον κόσμο να μην προβεί σε αποδοκιμασίες και να μη γίνουν επεισόδιο κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα.

Υποδέχτηκε έξω από το ναό τον Παπανδρέου στα Καλάβρυτα με το Ευαγγέλιο στο χέρι, τον προσφώνησε: «Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος» και του «χάρισε χρυσό μετάλλιο» (εφημ. «Πρώτη της Αιγιάλειας» 2/6/2011). Μάλιστα, του απηύθυνε τον λόγο, «Εξ ονόματος του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού της Επαρχίας μου»! (http://mkka.blogspot.com/2011/05/blog-post_30.html).

Τώρα, ποιος πιστός λαός τον εξουσιοδότησε, φάνηκε από τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε τέσσερες μέρες μετά, όταν συμμετείχε σε κινητοποιήσεις της Ε.Β.Ο., ώστε να δηλώσει «φανερά ενοχλημένος (και) πως σκέφθηκε να αποσύρει(!) τη στήριξή του στους εργαζομένους γιατί τον προσέβαλλαν» (εφημ. «Αιγίοχος», 2/6/2011).

Αυτά λοιπόν, προσέφερε η μία «εξουσία» στην άλλη εξουσία, στον Γ. Α. Παπανδρέου, για τον οποίον το Ρεσάλτο έγραφε: «Δεν θα υπήρχε, ίσως, καταλληλότερος από τον ΓΑΠ για να εκφράσει, σήμερα, την παρακμή, τη σήψη και το δωσιλογισμό του καθεστώτος ΣΥΝΟΛΙΚΑ, την ένδεια του πνεύματος, την αχρωμία της συνείδησης, την κυριαρχία της χυδαίας μετριότητας, του ψεύδους και της τυποποιημένης ανοησίας» (http://resaltomag.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html#more).

Και κατόπιν, σαν καλός «αγανακτισμένος» κατέβηκε ο κ. Αμβρόσιος στο Αίγιο (την 1 Ιουνίου) και απόντος πλέον του Πρωθυπουργού πήγε να παίξει τον «αγανακτισμένο». Είπε: «Η τύχη της αγαπημένης μας Πατρίδος, η οποία μέ το 1ο Μνημόνιο ετέθη υπό ξενικήν κατοχήν και της οποίας το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιό ζοφερό με το 2ο Μνημόνιο! Είμαι λοιπόν δίπλα σας, είμαι στο πλευρό σας! Μαζί θα αγωνισθούμε μέχρι την τελική νίκη»!

Ας σκεφθεί, όμως, ο κ. Αμβρόσιος μη κερδοσκοπικά, πόσο αρμόζει στο προφίλ του η φράση: «Οι “υποκινητές” είναι η ΕΠΕΜΒΑΣΗ των μηχανισμών του καθεστώτος και της Νέας Τάξης πάνω στο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ της λαϊκής κίνησης και της οργής» (resaltomag.blogspot.com, 2/6/2011).

Το γραφικό της υπόθεσης δε είναι ότι έβγαλε και ανακοίνωση ο Καλαβρύτων,
δηλώνοντας ότι το «Σάββατο 4.06.2011 θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών… Ένα πούλμαν με Εφημερίους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής 03.06.2011 για να μετάσχουν στην διαμαρτυρία των αγανακτισμένων πολιτών» (http://mkka.blogspot.com/2011/06/blog-post.html).

Γιατί, κ. Αμβρόσιε, δεν τα είπες ο ίδιος στον Πρωθυπουργό, γιατί δεν τον αποδοκίμασες στα Καλάβρυτα; Δεν μάθαινες εκεί ανάμεσα στις χειραψίες και τα χαμόγελα με τον Πρωθυπουργό, ότι έξω υπήρχαν από τον απλό λαό «αντιδράσεις παρά τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας» για τα Καλάβρυτα αλλά τον τίμησες και με την παρουσία σου; (εφημ. «Τα Νέα της Αιγιάλειας», 1/6/2011).

Γιατί δεν έδειχνες με την ειρηνική απουσία σου από την υποδοχή την δυσαρέσκειά σου;
Αλλά, βέβαια, χάνει τέτοιες τιμές και μεγαλεία ο Δεσπότης. Αυτά είναι η ψυχή του. Αν όμως αντιδρούσες δυναμικά εκεί θα γλύτωναν οι ιερείς σου που με εντολή-άδειά σου θα κατέβουν στη πλατεία Συντάγματος, τις πιθανές αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από το πλήθος των Αγανακτισμένων, σαν κι αυτές που ένιωσες στο πετσί σου προχθές. Αλλά αυτό δεν σε πειράζει, αφού εσύ δεν θα είσαι παρών!

Και ένα σχόλιο για τον Αμβρόσιο από αιγιώτικο ιστολόγιο:

«Ανώνυμος είπε... Ο Αμβρόσιος πριν την επίσκεψη του ΓΑΠ στα Καλάβρυτα προέτρεψε να μην γίνουν επεισόδια. Μετά την επίσκεψη, καλεί τον κόσμο να κατέβει στις πλατείες κατά της κυβέρνησης!
α)Είναι μήπως διχασμένη προσωπικότητα;
β)Έχει προσωπικά συμφέροντα…;».


(http://www.blogger.com/comment.g?blogID=2507656318102005865&postID=942336103774781480).

Ε.Κ.Σ.


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5713

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP