Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μακαριώτατε



Πάπα-Ηλίας

 
Έχει ειπωθεί ότι: «Χείλη ιερέως ου ψεύδονται»! Πόσο μάλλον αρχιερέως!
Κι όμως εσείς ακόμη και μέσα στα περιορισμένα πλαίσια μιας μόνο πρότασης δεν βρήκατε το κουράγιο να πείτε την αλήθεια.
Αφού λέτε ότι:
«Εφόσον, λιγότερο ή περισσότερο, υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος και της αλλαγής».  

Επαναλαμβάνοντας, περίπου το διαβόητο παγκάλειο απόφθεγμα: ‘Όλοι μαζί τα φάγαμε!
Και, όπως τον κ. Πάγκαλο τον διαψεύδουν, με την πρώτη ματιά, τα κιλά του, εσάς σας διαψεύδει η συνολική πραγματικότητα. Την οποία και οι λίθοι ακόμη φωνάζουν.

Κι αν κάποιοι υποκρίνονται πως δεν ακούνε τη φωνή των λίθων η συνέχεια και η συνέπεια θα είναι να σηκωθούν και να τους χτυπήσουν κατακέφαλα.

Γεγονός, που προφήτευσε ακόμη και ο εξοχότατος Πρωθυπουργός μας:
Όταν έλεγε πως, αν γίνονταν, τα όσα σήμερα γίνονται, «ο λαός θα μας πάρει με τις πέτρες»!

Κι ας μην υπάρχουν αυταπάτες, επειδή ο λαός, διατηρώντας ακόμη τα τελευταία υπολείμματα υπομονής και ευγένειας, αρκείται, κατά κανόνα, προς το παρόν, σε μερικά γιαουρτώματα….

Δεν λέτε, λοιπόν, την αλήθεια, Μακαριώτατε!

Γιατί η αλήθεια λέει ότι δεν «υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως». Αλλά την κρίση τη δημιούργησε η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Ή μάλλον πιο σωστά τη μεθόδευε, ερήμην του λαού, εδώ και χρόνια.

Και το γεγονός ότι το ξεπούλημα μεθοδευόταν
από μακρού χρόνου φαίνεται απ’ το εξής πασίγνωστο, αλλά και εύγλωττο περιστατικό:

Όταν η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ως Πρόεδρος της Βουλής, είχε ανακοινώσει στον κ. Παπούλια την εκλογή του, ως Προέδρου της Δημοκρατίας, του προανήγγειλε ορθά-κοφτά ότι:

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας ενδέχεται «να περιοριστούν τα εθνικά μας σύνορα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως λαού και τα δικαιώματα των πολιτών ως ατόμων».

Ήταν μήπως προφήτισσα η κ. Μπενάκη; Ή, όπως τα λεγόμενά της δείχνουν, ήξερε για την εκκολαπτόμενη προδοσία;

Είναι, λοιπόν, Ηλίου φαεινότερον ότι οι έχοντες και κατέχοντες, αλληλοδιαδόχως, την εξουσία και οι μαζί τους διαπλεκόμενοι είχαν προ πολλού σχεδιάσει την όλη υπόθεση.

Την υπόθεση της προδοσίας και της δολοφονίας της πατρίδας μας. Πραγματικότητα, απέναντι στην οποία εμείς καλούμαστε να πάρουμε θέση.

Και δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι «όλοι μας υπήρξαμε μέρος της κρίσεως». Εξισώνοντας τα θύματα με τους θύτες. Και αμνηστεύοντας την ολοφάνερη σε βάρος της πατρίδας μας δολιότητα και προδοσία.

Και «μέρος της αλλαγής», Μακαριώτατε, δεν θα γίνουμε με τα ψέματα. Υιοθετώντας το καθεστώς της πολιτικής απάτης και διαστροφής. Και αποκοιμίζοντας, έτσι με το όπιο του συμβιβασμού και της υποταγής τη συνείδηση του λαού. Με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον Καιάδα της ανεπίστροφης καταστροφής.

«Μέρος της αλλαγής» θα γίνουμε με την επιστροφή στο Ευαγγέλιο.
Και μάλιστα στον χρυσό κανόνα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης, που την έκαμαν κλοτσοσκούφι και την ποδοπάτησαν οι ντόπιοι και οι διεθνείς αμοραλιστές νομοθέτες και τοκογλύφοι.

Της δικαιοσύνης και στην νομική και στην οικονομική και την κοινωνική της διάσταση.

Με ένα νέο σύνταγμα, που δεν θα χωρίζει τους Έλληνες σε προνομιούχους και παρίες.


Έτσι ώστε, όπως λένε οι «Πράξεις των Αποστόλων» ο καθένας να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του και να παίρνει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Γεφυρώνοντας τα χαώδη χάσματα, που μεθόδευσε και χάλκευσε η ακόρεστη απληστία της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας και της διεθνούς τοκογλυφίας.

Με τις ευλογίες και τη συμπαράταξη και της Εκκλησίας όλων, δυστυχώς, των δογματικών αποχρώσεων…


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27318#27318

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP