Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: Η θερμή κλιμάκωση της παγκόσμιας κρίσης


Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα βρισκόμαστε στο μέσον ενός λυσσαλέου παγκόσμιου πολέμου, διαρκώς κλιμακούμενου.
Το παγκόσμιο πολεμικό πλέγμα είναι περίπλοκο και πολυεδρικό: Η αιχμή του είναι το νομισματικό σύστημα, η εμπροσθοφυλακή του το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και η ΑΙΧΜΗ της θερμής κλιμάκωσής του: η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ των διεθνών γκάνγκστερ.

Το αναλύουμε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5791

Ο πόλεμος είναι η ΔΙΕΞΟΔΟΣ του καπιταλιστικού ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ.

Ο ανοικτός και θερμός πόλεμος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ με άλλα μέσα: Η αδιέξοδη ιμπεριαλιστική πολιτική με τρομοκρατικά και στρατιωτικά μέσα…

Το τρομοκρατικό κτύπημα της Νορβηγίας ανοίγει ένα από τα μέτωπα της θερμής, στρατιωτικής κλιμάκωσης του πολέμου.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται ξανά μπροστά στη ΦΡΙΚΗ ενός νέου κύκλου αίματος και θανάτου…

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι αδίστακτος. Οι πωρωμένοι γκάνγκστερ της υφηλίου δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν τον κόσμο σε στάχτες και καπνίζοντα ερείπια προκειμένου να διαφυλάξουν την παγκόσμια κυριαρχία τους και να διασωθούν από την κατάρρευση που τους απειλεί άμεσα.

Όταν καταρρέει μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, όπως το λαβωμένο θηρίο…

Τα πετρέλαια της Νορβηγίας, το φυσικό της αέριο και οι στρατηγικές της συμφωνίες με τη Ρωσία (συνεταιριστική εξόρυξη των πετρελαίων της Αρκτικής), αποτελούν το στόχο της αμερικάνικης τρομοκρατικής επίθεσης και την κλιμάκωση του πολέμου σε «θερμά επεισόδια»…

Η κρίση κατάρρευσης του πλανητικού ιμπεριαλισμού οδηγεί την ανθρωπότητα σε μια νέα αιματηρή διάλυση, σε ένα νέο κύκλο εκμηδενιστικού βαράθρου…

Η Μόνη διέξοδος για την ανθρωπότητα είναι να ρίξουν οι λαοί τον ιμπεριαλισμό στα τάρταρα…

Διαβάστε ένα αρκετά κατατοπιστικό άρθρο από το «Έθνος»:


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Παίρνει... φωτιά η Αρκτική

ΗΠΑ, Ρωσία, Νορβηγία, Καναδάς και Δανία ανταγωνίζονται για την εκμετάλλευση του υπόγειου θησαυρού. Πυκνώνουν τα σύννεφα "θερμού επεισοδίου"

Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική πυροδοτεί διεθνή ανταγωνισμό για την εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται κάτω από τον πυθμένα του ωκεανού
Φωτιά παίρνει το διπλωματικό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, Νορβηγίας, Καναδά και Δανίας για το ποιος θα εκμεταλλευτεί τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται κάτω από τον πυθμένα του Αρκτικού Ωκεανού, καθώς η Ρωσία μέσα στο 2012 ετοιμάζεται να ζητήσει από τον ΟΗΕ την επέκταση της υφαλοκρηπίδας της στην Αρκτική, ούτως ώστε να περιλαμβάνει τη μεσωκεάνια ράχη του Λομονόσοφ!

Η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ, γνωστοποίησε προς όλες τις πλευρές ότι: "Την επόμενη χρονιά θα διαβιβάσουμε στην επιτροπή του ΟΗΕ ένα επιστημονικά αιτιολογημένο αίτημα για τη διεύρυνση των ορίων της υφαλοκρηπίδας μας στην Αρκτική".

Ο δρόμος για ένα "θερμό επεισόδιο" στην Αρκτική ξεκίνησε να στρώνεται με το λιώσιμο των πάγων της περιοχής τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η οποία σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Την πιθανότητα μέσα στον επόμενο χρόνο να υπάρξει ένταση στην περιοχή αυξάνουν οι κινήσεις που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές μετά τη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών που είχε γίνει για το θέμα τον περασμένο Μάιο.

Η Ρωσία έχει ήδη σχεδιάσει τη δημιουργία ειδικών στρατιωτικών μονάδων που θα αναπτυχθούν στην Αρκτική για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τα σύνορα της χώρας τους σε περίπτωση ανάγκης και έχει εντείνει τις πυραυλικές δοκιμές στην περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν πυρηνικά υποβρύχια για περιπολία 241 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αλάσκας. Η Νορβηγία από την πλευρά της έχει μεταφέρει τη μεγαλύτερή της βάση στην περιοχή όσο πιο κοντά στον Βορρά μπορεί.

Οι κινήσεις αυτές μάλλον κρίνονται δικαιολογημένες αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πετρελαιοβιομηχανίες υπολογίζουν ότι κάτω από τον Αρκτικό Ωκεανό υπάρχει κρυμμένο το 15% των ανεκμετάλλευτων υδρογονανθράκων του πλανήτη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Ρωσία βασίζει το αίτημά της στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ, συμφωνία την οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει.

ΜΟΛΥΝΣΗ

Εγγραφο - κόλαφος της Εκτελεστικής Αρχής Υγείας και Ασφάλειας (HSE) για τις εξορύξεις πετρελαίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη βρετανική Γκάρντιαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη Βόρεια Θάλασσα,
σημειώνεται μια σοβαρή διαρροή πετρελαίου από τις πλατφόρμες εξόρυξης κάθε εβδομάδα. Διαρροές τη διετία 2009-2010, σημειώθηκαν σε πλατφόρμες της Shell, της Total, της Maersk και της καναδικής Talisman. Η αποκάλυψη αυτή ίσως βάλει φρένο στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63203150


 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5856

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP