Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Άριστοι»- «Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης»: Το βερνίκι της Νέας Ολιγαρχίας


ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Απο αυτο το ιστολόγιο έχουμε μιλήσει δεκάδες φορές για το πώς η "Νέα Εποχή", η ιδεολογική δηλαδή πλατφόρμα της "Νέας Τάξης Πραγμάτων " και όλων των άλλων διαπλεκομένων με αυτήν εξουσιών, έχει διεισδύσει σχεδόν παντού μολύνοντας πρόσωπα και ιδεολογίες με έναν τρόπο παρόμοιο με εκείνον που χρησιμοποιεί ο ιός του AIDS.
Αυτή λοιπόν η πνευματική χολέρα συνεχώς μεταλλάσσεται και μεταμφιέζεται ώστε να μεταδίδεται εύκολα και με ταχύτητα μολύνοντας ακόμα και εκείνους που έχοντας αγαθά κίνητρα ψάχνουν για την αλήθεια.
Διαβάσαμε πως το γραφείο δύο μεγαλοδικηγόρων της Αθήνας ανέλαβε έναντι του ταπεινού ποσού των 370.000.000 ευρώ να συντάξει τη νέα "δανειακή σύμβαση" μέσω της οποίας η Ελλάδα θα συναινέσει κυριολεκτικά στην θανατική της καταδίκη.

Η "είδηση" όμως δεν είναι ότι δύο "εκ των αρίστων" της ελληνικής ...κοινωνίας, βρήκαν τον τρόπο να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι πίνοντας και αυτοί μαζί με τους άλλους το αίμα των συμπατριωτών τους, αλλά ότι αυτοί μαζί με 48 ακόμα "άριστους", είχαν συνυπογράψει μια "έκκληση" (σε ποιούς Wink για την "άμεση συγκρότηση κυβέρνησης Έκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης ".

Τι άλλο πρέπει να δούν οι "αγανακτισμένοι" συμπατριώτες μας για να αποκτήσουν την λεπτή αυτήν αντίληψη ώστε να διακρίνουν τι κρύβεται πίσω απο "συμπαθητικά" λόγια πασπαλισμένα με ολίγον απο επανάσταση, ολίγον απο πατριωτισμό, απο δήθεν υπερκομματικές κινήσεις σωτηρίας και άλλα νεοεποχήτικα φούμαρα.

Η λέξη "άριστος" στην ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείται για να περιγράψει εκείνον που είναι ο καλύτερος στο είδος του, ένα πρόσωπο δηλαδή ιδιαίτερης ικανότητας ή επίδοσης στον τομέα με τον οποίο καταπιάνεται (άριστος τεχνίτης, άριστος επιστήμονας κλπ).

Όμως ο ελληνικός πολιτισμός δεν δημιούργησε αυτήν την λέξη για να περιγράψει τις βαθμίδες του κακού και του ανήθικου αλλά αντιθέτως για αποδώσει με ποσοτικό τρόπο τις ποιοτικές διαφορές μεταξύ εκείνων που αγωνίζονται για το καλό και ηθικό.

Καιρός λοιπόν να μάθουμε και να αποδίδουμε την τιμή του "αρίστου" σε εκείνον που το αξίζει και όχι σε αυτόν που υπηρετεί τα ολιγαρχικά γκρούπ της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".


Αυτή η αλλοίωση και διαστροφή της πραγματικής έννοιας του "αρίστου" ήταν εκείνη που έδωσε το δικαίωμα στους σφετεριστές της εξουσίας και σε κάθε λαμόγιο της εξουσίας να μιλάει για την δημοκρατία και ...κοινοβουλευτισμό.

Αυτού του είδους όμως οι συζητήσεις περί δημοκρατίας και "κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της λαϊκής βούλησης", έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί ο πολίτης να διακρίνει το καλό απο το κακό ώστε να εκλέξει και τον πραγματικά "άριστο".

Μια καλή αρχή είναι να πετάξουμε στα σκουπίδια τα νεοεποχήτικα κριτήρια "αξιωσύνης" και ηθικής με τα οποία μας εκπαίδευσαν τόσα χρόνια οι "άριστοι" της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, και να ξαναβάλουμε "μπούσουλα" στην ζωή μας τις αληθινές αξίες και της ηθικής. Να σβήσουμε απο το μυαλό μας την μαγαρισιά του νεοταξικού μηδενισμού και της νεοεποχήτικης διεστραμένης λογικής που διαλαλεί με κάθε τρόπο την την "ηθική του νόμιμου".

ώστε ο αγώνας μας να παραγάγει μια πολιτική που θα θεωρεί ώς νόμιμο κάτι που θα είναι και ηθικό και όχι το αντίστροφο.

Αν συνεχίσουμε να παίρνουμε πνευματικά εφόδια απο τα "μπακάλικα" της "Νέας Εποχής",
τότε θα βρεθούμε αγανακτισμένοι και οργισμένοι σε πλατείες και δρόμους, να αγωνιζόμαστε χωρίς να το ξέρουμε για την ευόδωση των σχεδίων μιας χολεριασμένης ολιγαρχίας κάποιων δήθεν "αρίστων".

Μιάς ολιγαρχίας που συνεργάζεται κρυφά και φανερά για να επικρατήσει η "παγκόσμια νομιμότητα" η οποία θα θέσει και τις προδιαγραφές της "νέας ηθικής" δηλαδή της ανυπαρξίας της ηθικής και θα ανοίξει τον δρόμο σε κάθε είδους κατοχικό στρατό.


Αφού αντέξατε να διαβάσετε την μεγάλη εισαγωγή μας σας συστήνουμε να διαβάσετε και την παρακάτω ανάρτηση του ιστολογίου "Παρέμβαση" που ήταν και η αφορμή των δικών μας σχολίων.

370 εκατομμύρια ευρώ (!!) η αμοιβή σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών για να συντάξει τη νέα δανειακή σύμβαση !!Ετοιμάζεται να έρθει στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας. Είναι αυτή για την οποία έγινε πολύς λόγος, όταν ο ....Βενιζέλος δήλωσε πιέζοντας τον Σαμαρά ότι θα ζητήσει να κυρωθεί με 180 ψήφους, προκειμένου να έχει τη συναίνεσή του. Είναι η δεύτερη δανειακή σύμβαση που θα έρθει προς κύρωση τον Σεπτέμβρη. Η πρώτη ήταν με το περσινό δάνειο της τρόικας.

Πληροφορούμαστε ότι τη σύμβαση την έχει αναλάβει το μεγάλο δικηγορικό γραφείο Ποταμίτης-Βεκρής και συνεργάτες, που όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, έχει δουλειές σ’ όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πράγματι τις υπηρεσίες που προσφέρει θα τις ζήλευε και η Loyds. Από banking, μέχρι ποινικές και αστικές υποθέσεις, από την ενέργεια και στο Real Estate, ως τη ναυτιλία, αλλά και στην κοινωνική ασφάλεια (!).

Τις τελευταίες μέρες εντόνως αναφέρεται ότι η εταιρία αυτή έχει αναλάβει τη σύνταξη της νέας δανειακής σύμβασης με αντίτιμο 370 εκατομμύρια ευρώ.

Για να αντιληφθούμε το ύψος της αμοιβής της, το συγκρίναμε με τα 350 εκατ. που θα πάρει το κράτος από την πώληση μεριδίου της ΔΕΗ!

Τα ερωτήματα που εγείρονται, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, είναι πολλά:

Δεν θα μπορούσαν δημόσιοι φορείς, όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η Νομική Υπηρεσία της Βουλής, οι νομικές υπηρεσίες των υπουργείων ή της Τράπεζας της Ελλάδος να αναλάβουν την κατάρτιση της σύμβασης;

Τόσο διαφορετική είναι η δεύτερη σύμβαση από την πρώτη, που χρειάζεται τόσο πολύ χρήμα για να συνταχθεί;

Έγινε δημόσιος διαγωνισμός μεταξύ των μεγάλων δικηγορικών γραφείων για το ποιο θα την αναλάβει;


Η ίδια εταιρία –η οποία έχει πάρει και πολλές άλλες συμβάσεις του Δημοσίου– είχε αναλάβει την πρώτη σύμβαση και με ποιο αντίτιμο;

Σημειώνουμε ότι οι κύριοι Βεκρής και Ποταμίτης μαζί μ’ άλλες 49 προσωπικότητες (επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ασφαλιστές και δικηγόρους) υπέγραψαν πρόσφατα έκκληση για «άμεση συγκρότηση κυβέρνησης Έκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης».

Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου για τις προσωπικότητες αυτές και το εθνικό έργο που ανέλαβαν. Άλλωστε, η ιστορία από νωρίς τους έταξε στο ρόλο αυτό. Όπως και άλλους του λόμπι του Κολλεγίου Αθηνών, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικούς όπως ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, Λιάνης, Δούκας και ο Αντ. Σαμαράς.

Να περιμένουμε εξηγήσεις;

Πηγή: http://www.epohi.gr/


 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5825

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP