Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Το «Λεξικό» της Νέας Τάξης


Έγραφε η Ρόζα Λούξεμπουργκ στο «Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση»:
«Ο Μπερνστάιν – συνεπής ως το τέλος- μαζί με την επιστήμη, την πολιτική, την ηθική και τον τρόπο του σκέπτεσθαι αντάλλαξε και την ιστορική γλώσσα του προλεταριάτου με την γλώσσα της μπουρζουαζίας.
Ο Μπερνστάιν, εφ’ όσον με τη λέξη «αστός» εννοεί τον μπουρζουά και τον προλετάριο χωρίς καμία διάκριση, δηλαδή τον άνθρωπο γενικά, θεωρεί ότι ο άνθρωπος γενικά είναι ταυτόσημος με το μπουρζουά, ότι η ανθρώπινη κοινωνία είναι ταυτόσημη με την αστική».

Η κλασσική, λοιπόν, σοσιαλδημοκρατία αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ρήξη με την επαναστατική σοσιαλιστική παράδοση, την πρώτη μεγάλη προδοσία των Κινημάτων, τη χοάνη μετάλλαξης των σοσιαλιστών και ενσωμάτωσής τους στο καπιταλιστικό καθεστώς. Συνακόλουθα αποτέλεσε και την πρώτη «βιομηχανία» αλλοίωσης των εννοιών και των λέξεων.
Το σημερινό «λεξικό» του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού που «επεξεργάστηκαν» οι διεθνείς μηχανισμοί του και τα ιερατεία του (Νέα Τάξη) έχει την αφετηριακή του ρίζα και πηγή στην ενσωματωμένη σοσιαλδημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν η σοσιαλδημοκρατική ηχώ στην Ελλάδα: Είναι γνωστό ότι σφετερίστηκε και ισοπέδωσε τα πάντα, δεν άφησε τίποτε όρθιο (το έχουμε αναλύσει κατά κόρον εδώ και πολλά χρόνια).

Μια άλλη καρικατούρα ήταν η ευρω-κομουνιστική ηχώ: Το ΚΚΕ εσωτερικού και η σημερινή μοχθηρή του γκριμάτσα, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυριαρχία και ο οδοστρωτήρας του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ ισοπέδωσε τις παλιές «εθνικές» δομές του ελληνικού καπιταλισμού και εδραίωσε καταλυτικά την κυριαρχία των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών δομών του κεφαλαίου:
Το κράτος και το παρακράτος της Νέας Τάξης.

Εδώ έγινε μια νέα ΜΕΓΑΛΗ «ΣΦΑΓΗ» των εννοιών και των λέξεων: Ανακαλύφτηκαν νέες λεκτικές ετικέτες για να πλασαριστεί το σάπιο καπιταλιστικό «εμπόρευμα», αλλά και για να υποκατασταθεί ολοκληρωτικά η γλώσσα του σοσιαλισμού και των Κινημάτων.

Σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση του ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή: Τον κυρίαρχο «οργανικό διανοούμενο» του νέου «λεξικού» των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας, της Νέας Τάξης.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η «τσόντα» της ευρω-κομουνιστικής καρικατούρας αποτελεί το κατεστημένο στα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και στους καθεστωτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας: ΜΜΕ.

Σήμερα το έγκλημα όχι μόνο έχει συντελεστεί, αλλά έχει προσλάβει, με την κατοχική και δωσίλογη κυβέρνηση, αποκρουστικές διαστάσεις: Σήμερα ζούμε μια ψυχρή «εκτέλεση» των κανόνων της λογικής και της νόησης, το φρικώδες νεοταξικό έργο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ των εννοιών και των λέξεων.

Σήμερα οι λέξεις «καπιταλισμός», «ιμπεριαλισμός», «σοσιαλισμός» κ.λπ έχουν εξαφανιστεί ΕΝΤΕΛΩΣ από το λεξιλόγιό μας ή έχει υποκατασταθεί πλήρως το περιεχόμενό τους.Γράφαμε, πριν από λίγες ημέρες, για την κακουργηματική ταύτιση του «σοσιαλισμού» με την πασοκική καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Το άρθρο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5806

Θα δώσουμε τώρα το νεοταξικό «λεξικό» πάνω σε κάποιες χαρακτηριστικές έννοιες οι οποίες αποκαλύπτουν περίτρανα τον βαθμό της ισοπέδωσης και υποκατάστασης του περιεχομένου τους.

Καπιταλισμός: Έχει υποκατασταθεί με την «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...

Ιμπεριαλισμός: Έχει υποκατασταθεί με το διεθνή, αφηρημένο και απροσδιόριστο «δαίμονα»: Οι αγορές!!!

Παγκοσμιοποίηση:
Το ίδιο γίνεται και εδώ. Ο Υπερεθνικός Ιμπεριαλισμός (παγκοσμιοποίηση) έχει αντικατασταθεί με τον ίδιο «δαίμονα»: Αγορές!!!

Υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και ιδιαίτερα τα χρηματιστηριακά και τραπεζικά: Έχουν αντικατασταθεί με κάποιους «σκοτεινούς», «κακούς» και «αόρατους» κερδοσκόπους κ.λπ…

Διεθνισμός: Έχει υποκατασταθεί από το «διεθνισμό» του κεφαλαίου (και δη του χρηματιστηριακού) και αυτός ο «διεθνισμός» (παγκοσμιοποίηση) έχει ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με την «παγκόσμια κοινωνία των λαών»!!!!

Κατάργηση των εθνικών συνόρων («ανοικτά σύνορα»): Έχει αντικατασταθεί με την «πολυπολιτισμικότητα»!!!

Εισβολή λαθρομεταναστών.
Εδώ υπάρχουν ποικίλα και «πλούσια» υποκατάστατα: «Πολυπολιτισμικότητα», «ανθρώπινα δικαιώματα», «υπεράσπιση των μειονοτήτων», «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι» και πολλές άλλες «ανθρωπιστικές» λεκτικές αφαιρέσεις και ηθικολογίες…

Αντί-ιμπεριαλιστικοί αγώνες - εθνικές αντιστάσεις. Έχουν υποκατασταθεί από τις έννοιες του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Καπιταλιστική κρίση:
υποκαθίσταται από τη χρηματοπιστωτική κρίση ή «κρίση χρέους».

«Νέος πατριωτισμός»: Η υποταγή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος και η κατοχή μας βαπτίζονται «νέος πατριωτισμός».

Ακόμα: Τις λέξεις «υποτέλεια» και «δωσίλογος» τις αντικατέστησαν με την «υπευθυνότητα», τη «διαφάνεια» και την «προκοπή» της χώρας. Τη λέξη «λιτότητα» με την «υπευθυνότητα» και την «αλληλεγγύη»!!!

Το νεοταξικό λεξικό δεν έχει τέλος…


Θα αναφέρουμε, κλείνοντας, κάποιες εύστοχες επισημάνσεις και από τον Νίκο Μπογιόπουλο:


«Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...

Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...

Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι απόλυση ούτε ανεργία. Είναι «εργασιακή εφεδρεία»...


Η μισο-ανεργία δεν είναι μισο-ανεργία. Είναι «απασχολησιμότητα»...

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»...

Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...


Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι ξεπούλημα. Είναι «αξιοποίηση»...

Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Είναι «μετοχοποίηση»...

Η μετατροπή της χώρας σε ενέχυρο και σε υποθήκη δεν είναι ενέχυρο ούτε υποθήκη. Είναι «εμπράγματη εγγύηση»...

Η καταστροφή κεφαλαίου δεν είναι καταστροφή κεφαλαίου. Είναι «κούρεμα»…

Η στάση πληρωμών δεν είναι στάση πληρωμών. Είναι «πιστωτικό γεγονός»...

Η πτώχευση δεν είναι πτώχευση. Είναι «επιλεκτική χρεοκοπία»...»


ΟΛΑ αυτά είναι «έργο» ΠΑΣΟΚ με «οργανικό διανοούμενο: ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5835

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP