Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Νέα Ελλάδα»:Ο Μίκης «ράβει» τις νέες φορεσιές του «παλιού»


«Είναι καταστροφέας-δημιουργός αυτός που καταστρέφει το παλιό για να φέρει στο φως, να κάνει να ανθίσει το καινούργιο που έχει καταστεί «αναγκαίο» και επείγεται αναπόφευκτα να προσδιορίσει την ιστορία. Γι αυτό μπορούμε να πούμε καταστρέφουμε αφ’ όσον δημιουργούμε.
Πολλοί δήθεν καταστροφείς δεν είναι τίποτε άλλο από «εκτελεστές» αποτυχημένων εκτρώσεων, υποκείμενοι στον ποινικό κώδικα της ιστορίας».
Αντόνιο Γκράμσι

Από την πρώτη στιγμή που ίδρυσε ο Μίκης την «κίνησή» του είχαμε υπογραμμίσει ότι ήταν μια «εκτρωματική» απόπειρα «γέννησης» του «παλιού ΠΑΣΟΚ»: Μια «αποτυχημένη έκτρωση»…

Το ίδιο το ιδρυτικό «Μανιφέστο» του Μίκη ήταν μια γελοιογραφική απομίμηση του «ιστορικού ΠΑΣΟΚ», ένα κακέκτυπο των θέσεων και των συνθημάτων του.

Ο ίδιος ο Μίκης, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, εμφανίστηκε σαν μοχθηρή γκριμάτσα του ανδρεϊκού βοναπαρτισμού: Μια ωχρή, σκιώδης και γελοία απομίμηση του χαρισματικού και αυθεντικού Βοναπάρτη, του Ανδρέα…

Ήταν από την αρχή ορατό ότι η «Κίνηση-Μίκη», μεθοδευμένα και προμελετημένα «έριχνε» τα δίκτυα της στον «πατριωτικό» πυρήνα του «παλιού ΠΑΣΟΚ», επιδιώκοντας να «παντρέψει» αυτόν τον «πυρήνα» με τις «ιστορικές» καταβολές του ΚΚΕ-εσωτερικού, εντάσσοντας μέσα σε αυτή τη νέα «αριστερή» καθεστωτική χοάνη τις σκόρπιες «πατριωτικές» δυνάμεις.

Το κατασκευασμένο αυτό «εγχείρημα» εξαπάτησε προσωρινά πολλούς. Ωστόσο, ακριβώς επειδή ήταν μια «κατασκευή» ήταν μια «αποτυχημένη έκτρωση» και ναυάγησε κινηματικά…

Από την αρχή αυτή η πολιτική «κατασκευή» ήταν σχεδιασμένη και καθαρά ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Απλώς πριν εμφανίσει το πραγματικό εκλογικό της πρόσωπο και τους κρυφούς πασοκικούς ή «αριστερούς» άσσους, ήθελε να ΔΟΜΗΘΕΙ με όρους λαϊκού κινήματος.

Με καιροσκοπικές αλχημείες, ερμαφροδιτισμούς και τεχνάσματα δεν μπορεί να οικοδομήσεις πολιτικό κίνημα. Μοιραία λοιπόν όλη αυτή η «κίνηση» οδηγήθηκε στο γνωστό ναυάγιο…

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το κρυφτούλι: Πρέπει να εμφανίσει πλέον το αληθινό της πρόσωπο και να επιχειρήσει να παίξει το δόλιο καθεστωτικό της ρόλο ΜΟΝΟ με τα εκλογικά της όπλα.

Πολλά ιστολόγια, όπως και η εφημερίδα «Ποντίκι» μιλούν ανοικτά για τη «γέννηση» νέου κόμματος, με το Μίκη επικεφαλής.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το νέο αυτό κόμμα θα ονομάζεται: «Νέα Ελλάδα», αν και ο τίτλος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Με μπροστάρη το Μίκη, έχει συγκροτηθεί (λένε οι πληροφορίες) μια ομάδα από ακαδημαϊκούς («αρίστους»), η οποία συντάσσει τη Διακήρυξη που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες.

Τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει, προς το παρόν είναι: Κασιμάτης, Νότης Μαριάς, Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Μητρόπουλος.

Μέσα στο νέο αυτό κόμμα συμμετέχουν ακόμα η Σακοράφα, ο Κουρουπλής και ο Παπαχρήστου.

Γίνονται και διερευνητικές συνομιλίες με Δημαρά και Οικονόμου, καθώς και με «αριστερούς» του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ…

Αναμένουμε για άλλη μια φορά στο ακουστικό μας…


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5820
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP