Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Μάλθους ωχριά μπροστά τους: Φορολογούν και τα 570 ευρώ!


Τα κυβερνητικά ανδρείκελα της διεθνούς ιμπεριαλιστική μαφίας του χρήματος πλειοδοτούν σε κτηνωδία, σε πεισματωμένο κυνισμό και «δολοφονική» πώρωση από όλες τις προγενέστερες κυβερνήσεις. Για να υπερασπίσουν τα «άγια των αγίων» των αφεντικών τους και ιδιαίτερα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου (το κέρδος) βάζουν σε ενέργεια, στο μάξιμουμ, ψυχρά και αμείλικτα κάθε μέσον ΣΦΑΓΗΣ των εργαζομένων και του λαού.
Τέτοιο δολοφονικό πογκρόμ εναντίον των μισθών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Μια φρίκη που μπροστά της ωχριά ο μαλθουσιανός εφιάλτης.
Και μόνο το γεγονός ότι όσο περισσότερα παιδιά έχει ένας φορολογούμενος, τόσο μεγαλύτερη επιβάρυνση έχει με τα νέα μέτρα, αποκαλύπτει το μακάβριο πρόσωπο των «αιμοχαρών εκτελεστών» αυτής της κυβέρνησης…
Διαβάστε από το «Ρ»

Βάζουν φόρο και σε μισθούς 570 ευρώ!



Από αυτόν το μήνα η μείωση των μισθών, λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου. Γενική επιβάρυνση 400 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση για όσους έχουν παιδιά


Μειώνονται από τα τέλη του μήνα οι μισθοί εκατομμυρίων εργαζομένων, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα. Με τη νέα κλίμακα και στα πλαίσια της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μειώνεται το γενικό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ.

Επίσης μειώνεται δραστικά η έκπτωση που δικαιούμασταν για τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορολογούμενος που έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ επιβαρύνεται αυτόματα με επιπλέον φόρο 400 ευρώ, ενώ μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση στην περίπτωση που έχει και παιδιά!

Με τον τρόπο αυτό η φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων θα ξεκινά πλέον από μισθούς και συντάξεις που ξεκινούν από 571 ευρώ! Με τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε εδώ και αρκετά χρόνια θεωρούνταν απαράδεκτο να επιβάλλονται φόροι σε μηνιαία εισοδήματα μέχρι τα 857 ευρώ. Ωστόσο, ενώ το πάγιο αίτημα του συνόλου των εργαζομένων ήταν να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο, αφού συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, η κυβέρνηση, υλοποιώντας το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αποφάσισε να επιβάλει νέα χαράτσια στις οικογένειες των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

· Τα εισοδήματα μεταξύ 8 και 12 χιλιάδων ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%.
· Η ετήσια επιπλέον επιβάρυνση για μισθωτό χωρίς παιδιά και εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ ανέρχεται στα 400 ευρώ.
· Για μισθωτό με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα 13.500 και άνω στα 470 ευρώ.
· Για μισθωτό με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ και άνω η επιπλέον επιβάρυνση ανέρχεται στα 540 ευρώ.


Με λίγα λόγια, όσο περισσότερα παιδιά έχει ένας φορολογούμενος, τόσο μεγαλύτερη επιβάρυνση έχει με τα νέα μέτρα...

Πέρα από το ίδιο το ποσό της επιβάρυνσης, αυτό που προκαλεί φρίκη είναι η ταξικότητα και η βαρβαρότητα του μέτρου, που επιδιώκει να φορολογήσει το μηνιαίο εισόδημα κάτω των 600 ευρώ.

Επιδιώκουν, δηλαδή, αυτοί που σήμερα φυτοζωούν και βρίσκονται με το ένα πόδι στην εξαθλίωση, να πέσουν ακόμη χαμηλότερα.

Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ελήφθησαν για να ενισχύσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού και θα είναι φυσικά μόνιμα. Την ίδια στιγμή μείωσαν τη φορολογία κερδών των επιχειρήσεων στο 20% και συζητούν με τη ΝΔ ένα νέο κύκλο μείωσης στο 15%.

Η εγκύκλιος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, οι επιχειρήσεις και οι διάφορες εταιρείες που απασχολούν εργαζόμενους θα πρέπει από αυτόν κιόλας το μήνα να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου για όλους τους επόμενους μήνες μέχρι και το Δεκέμβρη. Εκτιμάται ότι η μείωση του μισθού λόγω της αυξημένης παρακράτησης θα είναι περί τα 30 ευρώ το μήνα.

Επειδή όμως η φορολογική κλίμακα θα ισχύσει για όλα τα εισοδήματα του 2011, η μεγάλη σφαγή αναμένεται να γίνει την επόμενη χρονιά, τέτοια εποχή, όταν θα έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Ο συμπληρωματικός φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά, αφού τους μισούς μήνες του χρόνου η παρακράτηση έγινε με άλλους συντελεστές.
Η νέα φορολογική επιβάρυνση έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011.

Ειδικά για τους φορολογούμενους με παιδιά:
· Για ένα παιδί το αφορολόγητο ποσό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ και διαμορφώνεται στα 10.000 ευρώ.
· Για δύο παιδιά αυξάνεται στα 4.000 ευρώ και διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ.
· Για τρία παιδιά στα 12.500 ευρώ και διαμορφώνεται στα 20.500 ευρώ και για κάθε παιδί πέραν του τρίτου το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.500 ευρώ.


Για νέους ηλικίας έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες και συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας που τους βαρύνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες το αφορολόγητο όριο παραμένει στα 12.000 ευρώ.

Στους μισθωτούς και συνταξιούχους, για τους οποίους το άθροισμα δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας δεν ισούται πλέον με 2 μισθούς ή συντάξεις (δημόσιοι υπάλληλοι) ο υπολογισμός του ετήσιου καθαρού εισοδήματος θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος επί 12, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα επί 14.


Στους αμειβόμενος με ημερομίσθιο, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ορισμένου χρόνου αλλά διάρκειας μικρότερης του έτους, επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 3% στο ακαθάριστο ποσό του ημερομισθίου.

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6351625&publDate=15/7/2011


  Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5826

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP