Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Γράφει: Ο Πανπαν

Τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα. Φουσκώνει από υπερηφάνεια η κυβέρνηση που εκτέλεσε με επιτυχία τις εντολές της Τρόικας και των τοκογλύφων, που ξεπουλάει την Ελλάδα, που χρεοκοπεί τους Έλληνες.
Η κυβέρνηση μιλάει για μια μεγάλη επιτυχία της με το κούρεμα.

Μας λέει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020. Μόνο που αυτή η επιτυχία του 2020 είναι σχεδιασμός επί χάρτου. Και αν βασιστούμε στις στατιστικές και στα πρόσφατα αποτελέσματα των έργων τους την τελευταία διετία, ό,τι και αν σχεδίασαν στο χαρτί στην πραγματικότητα απέτυχαν σε όλα. Γιατί λοιπόν πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι αποτυχημένοι θα πετύχουν τώρα; Μέχρι το 2020 είναι αρκετά χρόνια και μπορούνε να βρούνε πολλούς παράγοντες που να δικαιολογούν απόκλιση.

Γι’ αυτό όμως που δεν μας μιλάνε σήμερα, είναι ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία χάνουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα. Αυτό είναι γεγονός. Είναι πραγματικότητα. Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας των μισθωτών και των συνταξιούχων, μεγάλο μέρος των αποθεματικών των ταμείων, έκανε φτερά, χάθηκε. Μόνο που στην οικονομία τίποτα δεν γίνεται καπνός. Κάποιοι πήραν αυτά τα χρήματα, κάπου πήγαν αυτά τα χρήματα, και αυτό βέβαια δεν μας το λέει η κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης δήλωσε ότι "τα ασφαλιστικά ταμεία θα υποστούν ζημιές μεγαλύτερες των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, απώλειες από ομόλογα τα οποία είχαν στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση προκειμένου να βρουν ρευστότητα και έτσι να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που δημιουργούνται για την καταβολή των συντάξεων, των εφάπαξ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης".

Στο ερώτημα εάν με την αυξανόμενη ανεργία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία ο κύριος Χιόνης απάντησε:

«η αύξηση της ανεργίας θα επιβάρυνε ούτως ή άλλως τα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα μετά την περικοπή των ομολόγων και τη μη υποκατάσταση αυτής της απώλειας με κάτι άλλο, η ζημιά θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Και ένα κεντρικό ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να ανταποκριθούν σε όλα αυτά».

Χάνονται λοιπόν 12 δισεκατομμύρια Ευρώ, λεφτά από τις ασφαλιστικές μας εισφορές, από τις κρατήσεις μας, λεφτά δικά μας. Λεφτά που θα λείψουν από τις συντάξεις μας και από την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

Λεφτά που έφαγαν οι κρατικοδίαιτοι «ημέτεροι»,
προστατευόμενοι από το κομματικό τους κράτος. Τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται στις κυβερνητικές καρέκλες της διαπλοκής τότε και τώρα. ‘Όσες από τις διοικήσεις των ταμείων αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να περισώσουν τις περιουσίες των ταμείων, όπως όφειλαν, θα αντικατασταθούν, δήλωσε η συγκυβέρνηση.

Το βλέπω, το σκηνικό στήθηκε. Σε λίγο καιρό αυτοί που υποδύονται τους κυβερνόντες θα βγουν και πάλι στη σκηνή, και με περίλυπο ύφος θα παίξουν τον ίδιο ρόλο του σωτήρα. Το σενάριο γνωστό. Οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων θα δείχνουν ότι δεν είναι βιώσιμα και πρέπει να πάρουμε δραστικά και αναγκαία νέα μέτρα. Κατάργηση του εφάπαξ, νέες περικοπές στις συντάξεις, κόψιμο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μούγκα για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.

Η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει, μαζί με τους Έλληνες τραπεζίτες, αφού οι ζημιές τους θα καλυφθούν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων.


Τα εργολαβικά ΜΜΕ, τα περισσότερα ελεγχόμενα και από τις τράπεζες μέσω των χρεών τους, θα συνεχίσουν το πανηγύρι για αρκετές εβδομάδες προσβλέποντας σε μερίδιο στήριξης από την συγκυβέρνηση και τις τράπεζες. Ο μόνος που χάνει είναι ο λαός που καλείται να πληρώσει με νέα μέτρα τον Ιούνιο.

Το κούρεμα θα σας το κάνει ο λαός και μάλιστα με τη ψιλή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6335

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP