Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αρχιεπίσκοπος: Ποιμενάρχης ή εμπορομεσίτης;

Εμείς "τσουρουφλιζόμαστε" απο τα λαοκτόνα μέτρα και τον Αρχιεπίσκοπο τον "έκαψε" το πρόγραμμα "Helios";...Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε μεν ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το υπουργείο Παιδείας, αλλά τόνισε την απογοήτευσή του από τη συνεργασία του με άλλα υπουργεία τα οποία αντιμετωπίζουν την Εκκλησία, όπως είπε, ως «οργανισμό βήτα και γάμα κατηγορίας»...Εισαγωγικό σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση"

Ο ελληνικός λαός, που είναι στη συντριπτικώτατη πλειοψηφία του το ποίμνιο της Εκκλησίας, εδώ και χρόνια φωνάζει και διαμαρτύρεται για την δόλια μεθόδευση της υφαρπαγής του Θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας μέσω της τυραννικής επιβολής μιας ηλεκτρονικής δικτατορίας που αντί για χειροπέδες θα χρησιμοποιήσει την Κάρτα Του Πολίτη.

Τώρα που αυτό το ποίμνιο βρίσκεται κυριολεκτικά με το κεφάλι στον πάγκο του "χασάπη", περίμενε τον Αρχιεπίσκοπo να σταθεί στο πλάι του και να πράξει όπως έπραξε λεβέντικα και αποφασιστικά στην προηγούμενη κατοχή, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθος.

Αναφερόμενος ο μακαριώτατος στον διάλογο κράτους - Εκκλησίας , μίλησε για κάποιες "κόκκινες γραμμές" τις οποίες όπως τόνισε διατηρεί η Εκκλησία.

Φαντασθήκαμε ότι θα ακούσουμε π.χ για τα εθνικά μας ζητήματα, την εθνική μας κυριαρχία, την κάρτα του πολίτη, το μάθημα των θρησκευτικών, τα ποσοστά αναπηρίας σε παιδόφιλους , σαδομαζοχιστές, επιδειξιομανείς κ.α , την φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, τό ότι μέρος της αιμοσταγούς φορολόγησής μας θα πάει στην κατασκευή τεμένους κλπ.

Δυστυχώς όμως,
για άλλη μιά φορά, είδαμε τον ποιμενάρχη μας να αναφέρεται μεν στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το ποίμνιό του, να τα προσπερνά και να στέκεται κυρίως στο ότι π.χ το υπουργείο περιβάλλοντος δεν αντιμετωπίζει ισότιμα την εκκλησία σχετικά με το πρόγραμμα "Helios" (φωτοβολταϊκή παραγωγή ηλ. ρεύματος ) αλλά "ως οργανισμό βήτα και γάμα κατηγορίας".

Ισότιμα με ποιούς;

Με τις άλλες εταιρείες και ομίλους που έχουν ρημάξει τα προηγούμενα χρόνια τον τόπο και που τώρα "χύμηξαν" πάνω σε αυτό το πρόγραμμα διότι πολύ απλά έχει πολύ μα πάρα πολύ χρήμα;

Λυπάμαι που θα το πω αλλά αυτή η τοποθέτηση αρμόζει σε εκπρόσωπο κάποιου εμποροβιομηχανικού ομίλου αλλά όχι σε έναν ποιμενάρχη του οποίου το ποίμνιο ζεί σαν αιχμάλωτος στην ίδια του την πατρίδα.


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/03/helios.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP