Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Όσοι αποφεύγουν την πολιτική αντιπαράθεση διαστρεβλώνουν απόψεις και μιλούν για «λάσπες»!


Η ιστορία μας έχει διδάξει: Είναι σπάνιο, πολύ σπάνιο, να βρεις έναν έντιμο αντίπαλο. Ιδιαίτερα σήμερα έχει σχεδόν εκλείψει το είδος εκείνο του «πολιτικού όντος», το οποίο θα επιχειρήσει μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση με τις απόψεις που διαφωνεί, δίχως να διαστρεβλώνει κατάφορα τα λεγόμενά σου.
Διαβάστε την κριτική αντιπαράθεση του κ. Ευριπίδη Μπίλλη.

Την αλιεύσαμε εδώ:
http://www.newstrap.gr/m-episimainoume/m-vima-dialogou/12610-2012-03-29-09-01-46.html

«Προσωπικά δεν είμαι με κανένα κόμμα αλλά θεωρώ ότι ο μόνος που μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από το Σαμαρά, με πιθανά σωτήρια για τη χώρα αποτελέσματα, είναι ο Καμμένος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη.
Το να του ρίχνει όμως ο συνεργάτης σας Θύμιος Παπανικολάου λάσπη με το τσουβάλι, επειδή, λέει, τον κάλεσε ο Παπαδακης και η ΝΕΤ, είναι ολωσδιόλου απαράδεκτο και θυμίζει τα πονηρά «αργυρά» σχόλια στο Κοντρα του Κουρή από το Βαρβαγιαννη για να κτυπήσει το Καμμένο.
Προφανώς ο κ. Παπανικολάου δείχνει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Τσίπρα,. Παρ όλον ότι συνεχώς καλείται από όλα τα κανάλια και χθες τον συνεχάρη ο τούρκος πρέσβης για την αντιδραση στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την «τουρκική» ένωση Ξάνθης και πιθανόν για την ένθερμη υποστήριξη του στο Αννανιακό σχέδιο εκτουρκισμού της Κύπρου.
Δεν πιστεύω επίσης να διαφεύγει του κ. Παπανικολάου η παρέλαση του Τσίπρα στα Σκόπια για να τους δοθεί το όνομα , ούτε το ότι στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η διαβόητη «Αντιγόνη» και το άλλο συνημμένο «ισότιμο» μέλος, ούτε το ότι σχεδόν το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ του σχεδίου Αννάν. Νεοταξικές λεπτομέρειες βέβαια.
Είναι κρίμα η διαδικτυακή σας εφημερίδα που με την αξία της απέκτησε αξιοπιστία να καταστραφεί από ύποπτα σχόλια ως το κατωτέρω.
Ο κύριος Παπανικολάου μπορεί να έχει οποιαδήποτε επιφύλαξη όπως και εγώ. Δεν δικαιούται όμως να ρίχνει φανερά ύποπτη λάσπη».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


α). Ο κ. Μπίλλης καταφεύγει στην εύκολη λύση του αφορισμού, χωρίς να τεκμηριώνει ΤΙΠΟΤΑ. Καμία απόπειρα να αποδείξει ότι οι εκτιμήσεις μας και τα επιχειρήματά μας είναι λάθος…

β). Η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων τον οδηγεί στη γνωστή «συνταγή» του πολικαντισμού: Ότι ρίχνουμε «λάσπες με το τσουβάλι»!!!

Η λάσπη πρώτα απ’ όλα προϋποθέτει ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ψεύδος. Πού λοιπόν λέμε ψέματα και πού συγκεκριμένα λασπώνουμε; Ένα παράδειγμα κύριε Μπίλλη οφείλατε τουλάχιστον να παραθέσετε…

Προφανώς ο κ. Μπίλλης θεωρεί «λάσπη» τα παρακάτω:

«Σε αυτά τα μοτίβα κινείται και η άλλη βασική ξόβεργα, το κόμμα του Καμμένου: Μια ξόβεργα που στήθηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας («νταβάδες») για να παγιδεύσει την απελπισία και την οργή των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων κατά πρώτο λόγο, καθώς και του ΛΑ.Ο.Σ που καταρρέει και αυτό.
Αν τα κέντρα εξουσίας είχαν και την παραμικρή αμφιβολία για τον Καμμένο, αν δεν ήταν «δικός» τους άνθρωπος, θα τον είχαν εξαφανίσει από τα κανάλια: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα και καθοριστικό κριτήριο για το ρόλο κάθε πολιτικού…».


Τα παραπάνω είναι «λάσπη» ή μια πολιτική τοποθέτηση που θεμελιώνεται στην ιστορική εμπειρία και την πολιτική ΓΝΩΣΗ της πραγματικότητας, ιδιαίτερα της ελληνικής;

Και ακόμα πιο ιδιαίτερα:
Στη γνώση γύρω από το πώς λειτουργούν οι «νταβάδες» και τα ΜΜΕ…

ΔΕΝ είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ κάτι που θέλουν να το θάψουν το εξαφανίζουν από το γυαλί;

Δεν είναι γνωστό
ότι ο Καμμένος προβάλλεται, ΟΧΙ μόνο από τη ΝΕΤ, αλλά από πολλά κανάλια, με μεγάλη συχνότητα;

Αν έχει άλλη άποψη από αυτή που εμείς διατυπώσαμε, οφείλει ο κ. Μπίλλης, να την διατυπώσει τεκμηριωμένα και όχι με τον εύκολο αφορισμό της «λάσπης».


Οι αφορισμοί είναι «λάσπες» και όχι μια τεκμηριωμένη άποψη, έστω και λαθεμένη.


Δείξτε μας το λάθος μας κ. Μπίλλη, και αφήστε τις ταχυδακτυλουργίες…

γ). Όποιος όμως χρησιμοποιεί τέτοια τεχνάσματα αφορισμού (μυστρί λάσπης) πέφτε πολύ χαμηλά: Στο κατάφορο ψεύδος και στη διαστρέβλωση.

Διαστρέβλωση και ψεύδος είναι όταν, εμμέσως πλην σαφώς, μας κατηγορεί, ο κ. Μπίλλης, σαν υποστηρικτές του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Και παίζει με αυτό το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα για να μετατοπίσει την κριτική αντιπαράθεση στην πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπίλλης γνωρίζει καλώς, παρακολουθεί από παλιά το ΡΕΣΑΛΤΟ (έστελνε και κείμενα), ότι εμείς έχουμε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολλά χρόνια, όπως γνωρίζει ότι ούτε καν ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ δεν υπάρχει στο κείμενό μας ΥΠΕΡ του Τσίπρα…

Το μεγαλύτερο μέρος της «κριτικής» του κ Μπίλλη, στρέφεται εναντίον του Τσίπρα και όχι σε αυτά που γράψαμε ή στην υπεράσπιση των θέσεων του Καμμένου: Αυτό είναι μία άλλη «συνταγή», να σπερμολογείς ΕΚΤΟΣ θέματος για να μην καταπιαστείς με το θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση…

Τέτοια εντιμότητα πολιτικής αντιπαράθεσης!!!


δ). Τέλος, ο κ. Μπίλλης, δεν λέει κουβέντα πάνω στα πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΟΥΣΙΩΔΗ πολιτικά ζητήματα που θίγουμε και αναλύουμε για τον Καμμένο και το κόμμα του: Την πολιτική του φιλοσοφία, τις θέσεις του, την οργανωτική του συγκρότηση, την ιστορική πρακτική τού κ. Καμμένου και πολλά άλλα…

Θα παρακαλούσαμε τον κ. Μπίλλη και θα τον προκαλούσαμε, αν μπορεί, να μας πει και δύο κουβέντες τεκμηριωμένες πάνω στις στρατηγικές και τακτικές θέσεις του νέου κόμματος και να αφήσει τους γενικόλογους αφορισμούς και «πατριωτισμούς». Από αυτά έχουμε χορτάσει…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6371
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP