Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΡΟΜΟΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
 
 


Την Πέμπτη 1 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο Βήμα ένα κατάπτυστο άρθρο του Β.Γ.Λαμπρόπουλου με τίτλο: «Οι αποκριάτικες μάσκες έκρυψαν τους βομβιστές του Μετρό».
Στο εν λόγω άρθρο

ο συγγραφέας προσπαθεί να μας πείσει ότι η τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού στο μετρό ήταν πραγματική τρομοκρατική ενέργεια και όχι παρακρατική προβοκάτσια πράγμα που και οι πέτρες πλέον αντιλαμβάνονται.

Φυσικά δεν κρύβει τις πηγές του που όπως φαίνεται από τις αναφορές στο κείμενό του είναι μόνο η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική.


Εκεί όμως που ο Β.Γ.Λαμπρόπουλος ξεπερνά κατά πολύ τα εσκαμμένα είναι όταν αναφέρεται σε υποτιθέμενη προειδοποιητική προκήρυξη που είχε μοιραστεί και στους εργαζόμενους του Μετρό στις αρχές Φεβρουαρίου και παραθέτει απόσπασμα από κείμενο της ανοικτής λαϊκής συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου χωρίς φυσικά να αναφέρει τον συντάκτη του κειμένου και κόβοντας τα υπόλοιπα κομμάτια του κειμένου που αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν πρόκειται για προκήρυξη τρομοκρατών.

Ευτυχώς οι εποχές που τα εκσυγχρονιστικά παπαγαλάκια δρούσαν ανενόχλητα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η λαϊκή συνέλευση Χολαργού-Παπάγου αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωση-απάντηση στο άθλιο δημοσίευμα και πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Οι κάτοικοι που έχουν φτιάξει τη λαϊκή συνέλευση πήγαν από τα γραφεία του ΔΟΛ για να τα πουν αυτοπροσώπως με τον εν λόγω κύριο.

Η καταγγελία της συνέλευσης Χολαργού-Παπαγου ΕΔΩ:
http://anoixtisyneleysixolargoupapagou.blogspot.com/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vsgpm5c3d6Q

Όταν βέβαια ήρθε η ώρα της αλήθειας για τον Β.Γ.Λαμπρόπουλο πέταξε το μπαλάκι στην αστυνομία λέγοντας ότι αυτός δεν γνώριζε και έγραψε ότι του μετέφεραν οι αξιωματικοί της ασφάλειας.


Η πέτρα του σκανδάλου,κάθε σχόλιο περιττεύει


Εδώ προκύπτουν μερικά ερωτήματα.


Ο Β.Γ.Λαμπρόπουλος είναι δημοσιογράφος του Βήματος ή εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας για να μεταφέρει αυτούσια ότι του λένε χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να τα ελέγξει;

Αν η αστυνομία ήθελε να ενημερώσει το κοινό γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση με το δικό της εκπρόσωπο τύπου;

Τι είδους δημοσιογραφία είναι αυτή όπου αναμεταδίδονται οι απόψεις της αστυνομίας χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος για τα όσα γράφονται χωρίς μάλιστα να ξεκαθαρίζεται από το άρθρο ότι πρόκειται για εκτιμήσεις της αστυνομίας;

Η περίπτωση αυτή είναι η πλέον χαρακτηριστική για το πώς στήνεται και κατασκευάζεται το τρομοθέαμα από ΜΜΕ και παρακράτος σε αγαστή συνεργασία.

Τουλάχιστον στο παρελθόν μετά τα χτυπήματα η ανάληψη ευθύνης γινόταν με γραπτή προκήρυξη η οποία προσπαθούσε να φιλοτεχνήσει το ιδεολογικό προφίλ της οργάνωσης που ανελάμβανε την ευθύνη.

Στην περίπτωση του Μετρό ούτε καν αυτό δεν έγινε. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με τηλεφώνημα σε δυο κανάλια. Πού αλλού στο ΣΚΑΪ και στο MEGA και όποιος θέλει τους πιστεύει, εμείς πάντως όχι.

Είναι επίσης ξεκάθαρη η προσπάθεια να στοχοποιηθούν και να στιγματιστούν οι λαϊκές συνελεύσεις τα νέα έμβρυα της λαϊκής οργάνωσης που αναπτύσσονται ταχύτατα και ρωμαλέα και να προλειανθεί το έδαφος για ακόμα περισσότερη αστυνομοκρατία και ανοικτή παραβίαση των ήδη κουτσουρεμένων δημοκρατικών ελευθεριών.

Επίσης φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι προβοκάτσιες του καθεστώτος που πιάνουν απέναντι στα γνωστά-άγνωστα τάγματα των κουκουλοφόρων που παίζουν κρυφτούλι με την αστυνομία δεν μπορούν να σταθούν δευτερόλεπτο απέναντι στον οργανωμένο λαό και γυρίζουν μπούμερανγκ στα κεφάλια των εμπνευστών τους.

Τέλος να διευκρινίσουμε ότι το κείμενο της συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου που υπέστη την κοπτοραπτική του Β.Γ.Λαμπρόπουλου ήταν διαμαρτυρία απέναντι στο κλείσιμο των σταθμών του Μετρό στο κέντρο της Αθηνάς τις ημέρες των διαδηλώσεων που δυσκόλευε την πρόσβαση των διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις.

Το άρθρο του Β.Γ.Λαμπρόπουλου ΕΔΩ.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=446268&h1=true


Διαβάστε και τα σχετικά άρθρα του ΡΕΣΑΛΤΟ, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6298

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP