Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μας βγάζουν την ψυχή με την οικονομική τρομοκρατία τους οι τοκογλύφοι

Το «κλέψαμε» από Κλασσικοπερίπτωση    
Του Μόσχου Λαγκουβάρδου




Μας βγάζουν την ψυχή με την οικονομική τρομοκρατία τους οι τοκογλύφοι Όποιος από μας προσθέτει γνώσεις προσθέτει θλίψεις. Μην πέφτεις θύμα στην οικονομική προπαγάνδα τους. Πέταξε την τηλεόραση στα σκουπίδια.
Ό,τι μαθαίνουμε από τα Μέσα της προπαγάνδας, μας προσθέτει άγχος και θλίψη. Προσπαθώ να αποφεύγω τα Μέσα της άθλιας προπαγάνδας των τοκογλύφων,

αλλά δεν αργεί να γίνει το κακό. Μια στιγμή έπεσε το μάτι μου στο γιαλί και το δηλητήριό τους εισχώρησε στην καρδιά μου.

Χθες έλεγαν πάλι ότι αυτό που θα πάθουμε θα είναι "οικονομικό ολοκαύτωμα". Τί σημαίνει "οικονομικό ολοκαύτωμα"; Χειρότερο από αυτό που ζούμε; Δηλαδή τί θα πάθουμε; Δεν θα τρώμε. Δεν θα έχουμε φάρμακα; Τα νοσοκομεία θα κλείσουν ή θα διαλυθούν; Η εγκληματικότητα θα αυξηθεί; Οι νέοι δεν θα βρίσκουν δουλειά; Ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των νέων είναι άνεργοι..

Με τις σκέψεις αυτές έπεσα να κοιμηθώ. Όλη τη νύχτα έβρεχε. Αν μου συνέβαινε κάτι, πού να μετακινηθείς με τέτοιον καιρό. Η φυγή για μένα είναι λύτρωση. Η επωδός ενός αγαπημένου φίλου ήταν τα λόγια: "Δια της φυγής θα σωθούμε". Ο κόσμος μοιάζει με σπίτι που πήρε φωτιά.

Το πρωί ξυπνώ μ΄ ένα σφίξιμο στο στήθος. Ο νους μου δεν συγκεντρώνεται στα λόγια της Ευχής.

Η νύχτα αλλοιώνει τη Γνώση.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP