Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καμμένος: Η νέα ξόβεργα

Τα επιτελεία των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας δεν ζούνε με αυταπάτες, ούτε βαυκαλίζονται με τα ρόδινα όνειρα των ανδρεικέλων τους. Γνωρίζουν τους κινδύνους που απειλούν το κυβερνητικό τους οικοδόμημα και τα κόμματά τους και δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια:

Μελετούν σε βάθος την πολιτική κατάσταση, χαρτογραφούν με ακρίβεια τη λαϊκή οργή, επεξεργάζονται τα «προγράμματα» της απάτης, κατασκευάζουν τις εφεδρείες τους για την αναπαλαίωση της καθεστωτικής σήψης και στήνουν τις ξόβεργές τους.

Σήμερα και οι τυφλοί βλέπουν ότι οι δύο κυβερνητικοί πυλώνες του καθεστώτος καταρρέουν, ιδιαίτερα αυτός του ΠΑΣΟΚ.


Αυτή η κατάρρευση
των δύο κυβερνητικών πυλώνων σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ενός ριζικά αντίρροπου ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ πόλου, αλλά και τη χαώδη πολιτική σύγχυση, φορτισμένη στο έπακρο από την εκρηκτική λαϊκή οργή, δημιουργούν ένα ευρύτατο και βαθύτατο πολιτικό κενό: Γόνιμο έδαφος για την εκτροφή και ανάπτυξη καθεστωτικών εφεδρειών και νέων καθεστωτικών ειδώλων.

Οι ξόβεργες
που έχουν στηθεί από τους «νταβάδες» για να παγιδεύσουν την οργισμένη αποχώρηση εκλογικών κομματιών από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι πολλές και πολύχρωμες, καθώς και οι κατασκευές νέων ειδώλων και τυχοδιωκτών…

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του Φώτη Κουβέλη
είναι η βασική παγίδα-αποθήκη της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Το ανάχωμα το οποίο στήθηκε για να μην πάρει η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ έντονα αριστερές και αγωνιστικές ΡΟΠΕΣ.

Η ξόβεργα Κουβέλη αποτελεί μία από τις χρυσές εφεδρείες και πολιτικά πιο μοχθηρές του νεοταξικού πασοκισμού…


Φυσικά
έχουν στηθεί και άλλες «δορυφορικές» παγίδες για τη συλλογή της αγανακτισμένης και απελπισμένης ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ βάσης του ΠΑΣΟΚ: Των, ολοκληρωτικά κατεστραμμένων, μικροαστικών στρωμάτων της πόλης και της επαρχίας, τα οποία αποτελούσαν τη μεγάλη εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ…

Γι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο
ότι όλα αυτά τα νέα πολιτικά σχήματα και «Μέτωπα» αποτελούν καρικατούρες του αντρεϊκού βοναπαρτισμού, ξαναθυμήθηκαν τον «πατριωτισμό» (ακόμα και τα συνονθυλεύματα του Κουβέλη που μόνο η λέξη «πατρίδα» τους προκαλούσε αλλεργία), ξαναθυμήθηκαν το «Ελλάδα στους Έλληνες» ή «όλοι είμαστε Έλληνες» και διαλαλούν ότι είναι πέραν και άνω των ιδεολογιών, της «δεξιάς», της «αριστεράς» κ.λπ…

Σε αυτά τα μοτίβα κινείται και η άλλη βασική ξόβεργα, το κόμμα του Καμμένου:
Μια ξόβεργα που στήθηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας («νταβάδες») για να παγιδεύσει την απελπισία και την οργή των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων κατά πρώτο λόγο, καθώς και του ΛΑ.Ο.Σ που καταρρέει και αυτό.

Αν τα κέντρα εξουσίας είχαν και την παραμικρή αμφιβολία για τον Καμμένο, αν δεν ήταν «δικός» τους άνθρωπος, θα τον είχαν εξαφανίσει από τα κανάλια: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα και καθοριστικό κριτήριο για το ρόλο κάθε πολιτικού…


Γράφαμε, πριν ένα μήνα, στο άρθρο:

«Ο νέος φαύλος κύκλος της πατριδοκαπηλίας»:


«Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι μία νέα έκδοση του ΛΑ.Ο.Σ. προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.
Μια «έκδοση» που καθίσταται αναγκαία για το καθεστώς σήμερα που ο ΛΑ.Ο.Σ εξάντλησε τον προβοκατόρικo ρόλο του και η ΝΔ καταρρέει.
Οι πολιτικές συνθήκες καθιστούν ΑΜΕΣΑ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ τη δημιουργία μια νέας «ακροδεξιάς» ΑΠΑΤΗΣ, μιας νέας «δεξιάς»: Της λαϊκής «δεξιάς» του «πατριωτικού» νεοφιλελευθερισμού, της «πατριωτικής» συμμετοχής στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης (ΕΕ, Ευρώ, ΑΓΟΡΕΣ και ΣΙΑ)».


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=28720#28720


Δεν χρειάζεται κανείς να διαθέτει βαθιές θεωρητικές, ιστορικές και πολιτικές γνώσεις, αρκεί να βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια, για να αντιληφθεί ότι το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» (πάντα οι πλέον εξαρτημένοι δηλώνουν «ανεξάρτητοι») ΑΠΟΤΕΛΕΙ μια ξόβεργα της οικονομικής εξουσίας, δορυφορική της ΝΔ.


Ο Καμμένος είναι μια βελτιωμένη έκδοση του ΛΑ.Ο.Σ και πολύ πιο σύνθετη, γιατί αποτελεί ανάχωμα και προς τα «ακροδεξιά». Δηλαδή λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το ΛΑ.Ο.Σ και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ προς τη ΝΔ.


Ο Καμμένος αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία για τον κυβερνητικό πυλώνα της ΝΔ, μια εφεδρεία που θα χρησιμεύσει για την αναπαλαίωση της «Δεξιάς» και τη στήριξη του συνολικού κυβερνητικού οικοδομήματος.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι δύο εφεδρικές συνιστώσες (σε αυτή τη φάση, αύριο μπορεί να υπάρξουν και άλλες) των δύο κυβερνητικών πυλώνων: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…


Ένα νέο πολιτικό «όχημα»
δεν μπορεί να το κρίνουμε από αυτά που λέει, τα ρητορικά του κλισέ, ούτε από τις φορεσιές του και τα χρώματα που μακιγιάρεται, αλλά από την ιστορική του προέλευση, τις θέσεις του πάνω στα στρατηγικά ζητήματα της εποχής μας και την οργανωτική του συγκρότηση.

Συνοπτικά για το κόμμα του Καμμένου:


α).
Οι θέσεις του είναι εντοιχισμένες στο ίδιο κάδρο της ΝΔ: Νεοφιλελευθερισμός. Τα «υπέρ πατρίδος» και κατά της διαφθοράς είναι τα προπαγανδιστικά κλισέ της νεοφιλελεύθερης απάτης (τα έχουμε αναλύσει κουραστικά...).

β).
Η σπονδυλική στήλη της συγκρότησης αυτού το κόμματος είναι στελέχη της ΝΔ, στελέχη τα οποία επί πολλά χρόνια (όπως και ο ίδιος ο Καμμένος) υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις τα προστάγματα της Νέας Τάξης και της ΕΕ: Λαθρομεταναστευτικό, αποδόμηση του εθνικού ιστού, εθνομηδενιστική αποχρωμάτιση της Ιστορίας και της Παιδείας, πολυπολιτισμικότητα και πολλά άλλα.

Ο Καμμένος και όλα τα στελέχη του συμμετείχαν ενεργητικά στην πολιτική αυτή του κόμματός τους και στις νεοταξικές επιλογές…


ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
και στη νομιμοποίηση των «συμβολαίων θανάτου», στη Βουλή, που εκτελούσε η πράσινη κυβέρνηση των δωσίλογων ανδρεικέλων. Απλώς κάπου-κάπου εκτόξευαν αντικυβερνητικές ριπές για εσωτερική κατανάλωση…

Συμμετείχαν
και στην παπαδήμια συγκυβέρνηση (έμπρακτη νομιμοποίηση των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων) και ξαφνικά με τη ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, ήρθε το μαγικό ραβδάκι της Κίρκης για να τους φωτίσει και να τους …μεταμορφώσει!!!

«Φωτίστηκαν, λοιπόν, όταν η ΝΔ εκτελώντας τις εντολές τής ευρω-χούντας έμπαινε στη φάση της κατάρρευσης!!!!


Το ίδιο μαγικό ραβδάκι της Κίρκης «μεταμόρφωσε» και πολλούς πασόκους και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη των ανδρεικέλων: Καστανίδης, Κατσέλη κ.λπ…


Το ραβδάκι, βεβαίως, της Κίρκης
δεν τους οδήγησε σε καμία αυτοκριτική για το έργο που συμμετείχαν και εκτελούσαν ο Καμμένος και τα νεοδημοκρατικά του στελέχη, ούτε τους άλλαξε θέσεις πάνω στα κεντρικά προστάγματα της Νέας Τάξης.

Για το πρακτικό εργαλείο της κατοχής μας, τα «ανοικτά σύνορα», την εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες, ο Καμμένος δεν βγάζει άχνα. Ούτε για την ΕΕ και τους μηχανισμούς της (τα οικονομικά και πολιτικά «εργαλεία» της κατοχής μας) μιλούν…


γ).
Αποκαλυπτική είναι και μια πρόσφατη συνέντευξη του Καμμένου στην οποία λέει καθαρά τούτο:
«Δεν μπορεί να προχωρήσουμε ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ στην κατάργηση του Έθνους κράτους»!!!


Αυτό σημαίνει ότι ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την κατάργηση, αλλά όχι σε αυτή τη φάση!!!!


Τα σχόλια περιττεύουν.


Διαβάστε πιο αναλυτικά ΕΔΩ:

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html


δ).
Τέλος να θυμίσουμε και κάτι ακόμα που σημειολογικά καταγράφει τη βαθύτερη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία του Καμμένου, αλλά και την πολιτική του σοβαρότητα.

Ο Καμμένος, ήταν πρώτος αυτός που τάχθηκε ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ με τη Ντόρα στη διεκδίκηση της αρχηγίας του Κόμματός του!!!


Με τη Ντόρα, το σύμβολο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του πολιτικαντισμού…


Μετά ΑΜΕΣΩΣ, αντιλήφθηκε το «ολίσθημα» και άλλαξε ρότα!!!!


Σε ένα παλιό μας άρθρο (Μάιος 2011) αναλύουμε πιο διεξοδικά το «πορτρέτο» του Καμμένου και τις «ηρωικές» πρακτικές του. Διαβάστε το με τον τίτλο:

«Ο Καμμένος και οι αυτιστικοί «ήρωες» του καθεστώτος».

ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5691


Γράφαμε τότε:


«Κατασκευάζει το «ηρωικό» του είδωλο, σαν εφεδρεία των πολιτικών παιχνιδιών του καθεστώτος.
Θα λέγαμε ακόμα και τούτο: Προετοιμάζει μια ηρωική, «πατριωτική» έξοδο από τη ΝΔ (ίσως και επιδιώκει την ηρωποιημένη διαγραφή του) για να υποκαταστήσει τις φθαρμένες «πατριωτικές» «τσόντες» του μητσοτακισμού: τον Καρατζαφέρη και CIA…».

Τα πράγματα σήμερα είναι ολοκάθαρα, αρκεί, όπως είπαμε, να καθαρίσουμε τα μάτια μας από τις τσίμπλες…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP