Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ζήτω η Τρόικα της Κύπρου! Πριν το «όχι» στην κυπριακή βουλή, ευχόμουν να κάνω λάθος. Για λίγο, φάνηκε πως έπεσα έξω και πανηγύρισα κι εγώ- το είχα ανάγκη...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Κύπρο. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε αρκετές φορές, ώστε να γίνει μετά τα μεσάνυχτα και να πέσει ανήμερα της εθνικής μας εορτής -που είναι και εθνική εορτή για την Κύπρο- για να υπάρξει πανηγυρικό κλίμα.

Η συμφωνία είχε γίνει πριν από 10 ημέρες αλλά έπρεπε να την καθυστερήσουν, ώστε να ψηφίσουν «όχι» οι Κύπριοι βουλευτές, να πιστέψουν οι Κύπριοι πολίτες πως οι πολιτικοί τους δίνουν μάχη για τη χώρα τους, να γίνει ένα επικοινωνιακό σόου για να νομίζουν οι Κύπριοι πως ...η κυβέρνησή τους αναζητεί εναλλακτικές λύσεις, να ψηφίσει μετά η κυπριακή Βουλή τα κατάλληλα νομοσχέδια, να πάει ο Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες και να υπογραφεί η συμφωνία χωρίς να ακουστεί κιχ, αφού η συμφωνία δεν χρειάζεται να περάσει για ψήφιση από την Κυπριακή Βουλή.

Η συμφωνία στέλνει τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου στο διάολο αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ δεν υπέστησαν κούρεμα γιατί με αυτές θα πληρώνουν οι Κύπριοι το κουστούμι που τους έχει ράψει η Τρόικα, μέχρι να τους τελειώσουν τα χρήματα και να τρώνε από τα σκουπίδια.

Βέβαια, οι Κύπριοι είναι πιο τυχεροί από εμάς γιατί αυτοί τουλάχιστον ξέρουν τις τους περιμένει, αφού γνωρίζουν καλά τι συνέβη τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η Τρόικα θα εγκατασταθεί στην Κύπρο, θα συζητάει –δήθεν- με τους ξεπουλημένους Κύπριους πολιτικούς που θα «αντιδρούν» αλλά θα τα ψηφίζουν όλα, θα βάλει χαράτσια, θα μειώσει μισθούς και συντάξεις, θα επιβάλει ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα λένε συνέχεια πως αν δεν περάσουν τα μέτρα δεν θα πάρουμε την πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη δόση και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, μετά θα γίνει Πρόεδρος της Κύπρου ένας τραπεζίτης, τα μαγαζιά θα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η ανεργία θα φτάσει το 30%, οι νέοι θα φεύγουν μετανάστες, οι Κύπριοι θα βρίζουν τους μετανάστες, η μια κοινωνική ομάδα θα στρέφεται κατά της άλλης, και ύστερα οι Κύπριοι θα αντιδράσουν και θα πάνε στις εκλογές και θα ψηφίσουν τα ίδια κόμματα που τους οδήγησαν στην χρεοκοπία –μαζί με ένα ναζιστικό κόμμα- και μετά θα κάθονται σαν ζόμπι στους καναπέδες και θα βλέπουν τούρκικα σίριαλ.

Βέβαια, θα υπάρχει κι ένα κόμμα που θα υποτίθεται ότι είναι ενάντια σε όλα αυτά –σαν τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή- αλλά θα είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, ώστε να μην ακούγεται καμιά άλλη φωνή, να μην έχουν οι Κύπριοι διέξοδο από πουθενά και να πέσουν σε κατάθλιψη.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι Κύπριοι θα κάνουν ακριβώς τα ίδια με τους Ελλαδίτες, γιατί κι αυτοί Έλληνες είναι και μάλλον δεν θα τους περάσει από το μυαλό να μην παραμείνουν υποταγμένοι στα ξεπουλημένα κόμματα και να αντιδράσουν ενωμένοι, ενώ όσοι θα προσπαθήσουν να μιλήσουν για ενότητα του κυπριακού λαού και κοινή δράση θα φάνε τόση λάσπη που δεν θα τους ξεπλένει όλη η Μεσόγειος.

Από την άλλη,
ίσως οι Κύπριοι να είναι πιο τυχεροί από τους Ελλαδίτες γιατί η Ευρωζώνη θα διαλυθεί και, αν διαλυθεί σύντομα, μπορεί να μην χρειαστεί να φάνε πολλά χρόνια αυτή την μαύρη καταδίκη στη μούρη για να αντιληφθούν μετά πως έπρεπε να έχουν στείλει από την αρχή την Τρόικα και τους ξεπουλημένους πολιτικούς τους στον αγύριστο και να επιστρέψουν στην κυπριακή λίρα.

Εύχομαι
καλή τύχη στους Κύπριους και ελπίζω να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εμάς.

(Όταν έγραψα το «Η Κύπρος και ο Μήτσος», πριν το «όχι» στην κυπριακή βουλή, ευχόμουν να κάνω λάθος. Για λίγο, φάνηκε πως έπεσα έξω και πανηγύρισα κι εγώ- το είχα ανάγκη. Δυστυχώς, δεν έκανα λάθος. Αλλά τους Κύπριους, ό,τι λάθος και να κάνουν, δεν τους φοβάμαι. Θα τον βρουν τον δρόμο. Πάντα τον βρίσκουν. «Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά».)

"Πιτσιρίκος"

http://pitsirikos.net/2013/03/%CE%B6%CE%AE%CF%84%CF%89-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85/#more-27290


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7362

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP