Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Η Γερμανία ανοίγει τις «πύλες της κολάσεως»


Υπογραμμίζαμε στο προηγούμενο άρθρο μας ότι η απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου εντάσσεται μέσα σε ένα στρατηγικό ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ των αρπακτικών της ευρωζώνης και της Γερμανίας με στόχο: Την ένταξη ολόκληρου του ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος σε ένα ενιαίο ΦΟΡΕΑ, άμεσα και δικτατορικά ελεγχόμενο από αυτήν: Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.).
  Αναλυτικά ΕΔΩ
 
Η δικτατορική αυτή επίθεση εναντίον των Τραπεζών της Κύπρου, ανοίγει ένα νέο εφιαλτικό κύκλο:

Τον κύκλο της ολοκληρωτικής καταστροφής των «ιδιαίτερων» τραπεζικών συστημάτων (των εθνικών κρατών), συνακόλουθα τον κύκλο της ολοκληρωτικής καταστροφής και λεηλασίας των «εθνικών» καπιταλιστικών οικονομιών.

Σημείωση: ΟΙ Τράπεζες αποτελούν στον καπιταλισμό την καρδιά του και το αίμα του, συνακόλουθα αποτελούν για κάθε εθνικό, καπιταλιστικό κράτος την καρδιά και το αίμα της οικονομίας του.

Κείμενα σχετικά με τις Τράπεζες διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4754

Ο ευρω-ΦΑΣΙΣΜΟΣ, συνεπώς, κτυπάει απευθείας στην καρδιά τις οικονομίες των ξεχωριστών κρατών, αρχής γενομένης από την Κύπρο και έπεται η συνέχεια…

Η δικτατορική αυτή επίθεση εναντίον της Κύπρου, είτε υλοποιηθεί, είτε όχι, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ καταστρέφει την καρδιά της: Το τραπεζικό της σύστημα.

Ο τεράστιος όγκος των καταθετών στις κυπριακές τράπεζες θα «δραπετεύσει», πανικόβλητος, από αυτές…

Σημείωση: Το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου από εγχώρια νοικοκυριά ανέρχεται 42,3 δισ. Από χώρες ΕΚΤΟΣ ευρωζώνης σε 20,8 δισ.

Την εφιαλτική εικόνα για την Κύπρο τη δίνει πολύ αναλυτικά το άρθρο του Καζάκη, εδώ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4982.html

Μια συνιστώσα, ωστόσο, δεν έχουμε αναλύσει επαρκώς: Ότι η επίθεση αυτή του ευρω-ΦΑΣΙΣΜΟΥ, εναντίον της Κύπρου με τους επακόλουθους ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ και εναντίον όλων των δορυφορικών καπιταλιστικών χωρών, ανοίγει τις «Πύλες της Κολάσεως» σε διεθνές επίπεδο: Στο επίπεδο της ισορροπίας του τρόμου.

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μέση Ανατολή, ο καπιταλιστικός Νότος, η Μεσόγειος γενικά, γίνονται πλέον «πυρακτωμένες» εμπόλεμες εστίες ανάμεσα σε τρεις μεγάλους ανταγωνιστές: Ρωσία, Γερμανία, ΗΠΑ.


Η Γερμανική επίθεση εναντίον της Κύπρου, ουσιαστικά ανατρέπει τις λυκοσσυμαχίες Γερμανίας-Ρωσίας, που διατυπώθηκαν με τις συμφωνίες γύρω από το φυσικό αέριο.

Το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου είναι μια καθαρή πολεμική πράξη εναντίον της Ρωσίας και έτσι την προσλαμβάνουν και οι Ρώσοι…

Πολλοί μιλούν για «παραλογισμό» των Γερμανών, καθόσον πριονίζουν το συμμαχικό τους «κλαδί» (Ρωσία) στον πόλεμο του ευρώ με το δολάριο (Γερμανίας-ΗΠΑ).

Δεν υπάρχει κανένας «παραλογισμός».
Υπάρχει η τυφλή αναγκαιότητα που ωθεί τους Γερμανούς και όλα τα αρπακτικά της ευρωζώνης στην καταλήστευση των λαών της Ευρώπης και στη μετατροπή των αδύνατων σε αποικίες τους.

Η επίθεση του ευρω-ΦΑΣΙΣΜΟΥ καθορίζεται ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ από την ίδια ΔΙΚΗ τους κρίση κατάρρευσης:
Από την επιτακτική αναγκαιότητα να ισχυροποιηθούν, μέσω της καταλήστευσης των άλλων, στα πολεμικά μέτωπα που παίζονται τα μεγάλα παιχνίδια των νέων ενεργειακών πηγών: Κύπρος, Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Μεσόγειος…

Η επίθεση αυτή του Ευρω-Φασισμού καταδεικνύει πριν απ’ όλα ότι η ίδια η ευρωζώνη και η Γερμανία βρίσκονται σε βαθιά κρίση και προ των πυλών της κατάρρευσής τους.

Αυτό ακριβώς εξαναγκάζει τη Γερμανία να επιταχύνει τους «ρυθμούς» των Μνημονίων. Δηλαδή να περάσει απευθείας στα τελευταία μνημονιακά «στάδια»: στην ολοσχερή καταστροφή των αδύνατων οικονομιών, στη ληστεία των καταθέσεων και στην ένταξη των κρατικών τραπεζικών συστημάτων στη δική της δικτατορική εξουσία, συνακόλουθα στη μετατροπή των καπιταλιστικών δορυφόρων της ΕΕ σε δικές της αποικίες, που σημαίνει: Δικό της αποικιοκρατικό καθεστώς και στις ενεργειακές πηγές…

Και αυτό γίνεται πιο επιτακτικό για τη Γερμανία διότι οι Ρώσοι αρχίζουν να διεισδύουν με απαιτήσεις στη Μεσόγειο…

Οι ΗΠΑ επίσης δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Προετοιμάζουν, μεθοδικά τα δικά τους σχέδια!!!

Φυσικά βλέπουν με καλό μάτι και ενθαρρύνουν την επίθεση της Γερμανίας εναντίον των Ρώσων. Προετοιμάζονται και περιμένων στη γωνία…

Η κρίση κατάρρευσης της ΕΕ και του ευρώ ωθεί τη Γερμανία σε ωμές και ταχείς δικτατορικές ενέργειες εναντίον των «αδύνατων κλαδιών» (καπιταλιστικών δορυφόρων) της ΕΕ, ανοίγοντας έτσι τις «πύλες της κολάσεως»: του ΣΥΝΟΛΙΚΑ καταρρέοντος και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Το ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καπιταλισμού, σε εποχές κρίσης και μεγάλων αδιεξόδων, παίρνει φρενοβλαβείς μορφές: Τις μορφές και των ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων…

Η απληστία των αρπακτικών και η ΑΣΦΥΞΙΑ που τους δημιουργεί η κρίση οδηγούν σε «παραλογισμούς», που δεν είναι παρά η ΛΟΓΙΚΗ της καπιταλιστικής κακουργίας και βαρβαρότητας…

Η ΚΥΠΡΟΣ δεν είναι μόνο το πρώτο «βαγόνι» για το πέρασμα του Τραπεζικού συστήματος ΑΜΕΣΑ στο δικτατορικό έλεγχο της Ε.Κ.Τ., αλλά και το πρώτο «βαγόνι» των νέων ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ στην σκακιέρα του νέου πλανητικού, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ…

ΜΟΝΟ οι αγωνιστικές αντιδράσεις των λαών μπορεί να αναχαιτίσουν το νεοταξικό αυτό ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7356
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP