Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τράπεζες: «Μοχλός» κλοπής και κατάσχεσης της ατομικής ιδιοκτησίας…


Επισημαίναμε στο άρθρο μας: «Στην άβυσσο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας»

  

«Το καπιταλιστικό κτήνος, μέσα στην ΑΔΙΕΞΟΔΗ, επιθανάτια κρίση του τρώει, προκειμένου να επιζήσει, και τις σάρκες του, τα θεμέλια της ύπαρξής του: Την ατομική ιδιοκτησία.
Η αιχμή αυτού του δικτατορικού ολοκληρωτισμού είναι το χρηματιστηριακό και τραπεζικό κεφάλαιο.
Αυτό που επιβάλλεται με φασιστικό ΚΥΝΙΣΜΟ, και το παράδειγμα της Κύπρου (αλλά και άλλων χωρών) το επιβεβαιώνει, είναι τούτο: Η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, η κάλυψη των «ζημιών» τους, θα γίνεται από την κλεψιά και τις κατασχέσεις των καταθετών…
Αυτή η καπιταλιστική «νέα φάση» της λεηλασίας και της κατάσχεσης της ιδιωτικής περιουσίας χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Θα το κάνουμε στις επόμενες ημέρες…».

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7372

Πριν προχωρήσουμε είναι σκόπιμο να γκρεμίσουμε το μύθο των «ζημιών» των τραπεζών.

Είναι ένας μύθος που επικαλύπτει τους πραγματικούς λόγους της πτώχευσης και καταστροφής πολλών τραπεζών. Που αποκρύπτει, δηλαδή, τις καπιταλιστικές διαδικασίες ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του τραπεζικού συστήματος και το πέρασμά του στα ισχυρά ΔΙΕΘΝΗ κέντρα της τραπεζικής δικτατορίας, του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Η κλεψιά και κατάσχεση των καταθετών και γενικά της ατομικής ιδιοκτησίας προωθείται και υλοποιείται μέσω αυτής της διαδικασίας της χρεοκοπίας των τραπεζών σε αδύνατα καπιταλιστικά (κυρίως) κράτη, διαδικασία που επιταχύνει και εδραιώνει την πλανητική συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του τραπεζικού συστήματος…

Οι ζημιογόνες δήθεν τράπεζες ΕΓΙΝΑΝ ζημιογόνες, αφού πρώτα συσσώρευσαν τερατώδη κέρδη και τα «φυγάδευσαν» αλλού.

Οι ελληνικές τράπεζες π.χ. μόνο από τις επιδοτήσεις τις τρόικας και των κυβερνητικών της ανδρεικέλων έβαλαν στην τσέπη τουλάχιστον 170 δισ. Ευρώ!!!

Επίσης τα ΚΑΘΑΡΑ κέρδη τους την τελευταία δεκαετία υπερβαίνουν τα 31 δισ. ευρω!!!

Τα περί ζημιών, συνεπώς, των τραπεζών είναι μύθος. Αντίθετα μυθικά είναι τα κέρδη τους.

Αυτά τα κέρδη, καθώς και τον συγκεντρωμένο όγκο των ιδιωτικών κεφαλαίων και των λαϊκών αποταμιεύσεων που διαχειρίζονται, τα διοχετεύουν και τα μοιράζουν στα μεγάλα αρπακτικά και σε μεγάλες «δουλειές» κερδοσκοπικού ρίσκου.

Ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης τέτοιου είδους χρηματιστηριακές συναλλαγές παίρνουν τη μορφή της φρενοβλαβούς κερδοσκοπίας, σε όλη την ποικιλία των μορφών της.

Καταληστεύονται οι λαοί, εξανεμίζονται οι μισθοί, αφανίζονται οι συντάξεις, «κουρεύονται» τα ασφαλιστικά Ταμεία, ξεπουλιούνται τα πάντα και όλος αυτός ο πλούτος της εργασίας και των κοινωνιών, μέσω των τραπεζών, πηγαίνει στις τσέπες των μαφιών του χρήματος, με το τέχνασμα του δημόσιου χρέους…

Σημείωση: Ένα μέρος από τα υπερκέρδη των τραπεζών και τη συσσώρευση των ιδιωτικών κεφαλαίων σπαταλάτε και στην υπαλληλική παρασιτία του καθεστώτος. Όλα τα ιερατεία του καθεστώτος (Κυβερνητικά, κομματικά, προπαγανδιστικά (ΜΜΕ), πνευματικά κ.λπ) χρηματοδοτούνται από τους μαφιόζους του χρήματος και ελέγχονται υπαλληλικά.

Τα χαριστικά δάνεια των κυπριακών τραπεζών στους πολιτικούς και τα κόμματα το επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε και το σκανδαλώδες δάνειο που πήρε το MEGA…

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, αυτή η ληστρική, καπιταλιστική λογική της κερδοσκοπικής ασέλγειας, προχωράει και στο χώρο της κλοπής, του «κουρέματος» και της κατάσχεσης των ιδιωτικών κεφαλαίων που είναι συγκεντρωμένα στις τράπεζες.

Σήμερα που ο παγκόσμιος καπιταλισμός δεν βρίσκει καμιά παραγωγική διέξοδο (έχει υπονομεύσει ο ίδιος τα παραγωγικά του θεμέλια), και ακόμα έχει καταληστεύσει την Εργασία, τα λαϊκά εισοδήματα και την Κοινωνία, σήμερα βάζει χέρι και στο ιδιωτικό κεφάλαιο που είναι συγκεντρωμένο στις τράπεζες.

Η Πίστη, ως κορυφαία και ηγετική λειτουργία του καπιταλισμού (η καρδιά του συστήματος), αφού αποτέλεσε το μοχλό της ιμπεριαλιστικής επέκτασης και της παγκοσμιοποίησης, τώρα γίνεται και μοχλός καταλήστευσης των ιδιωτικών κεφαλαίων, για τη ΔΙΑΣΩΣΗ των ισχυρών του κόσμου και των χρηματιστηριακών γιγάντων: Των ισχυρών συνδικάτων των μαφιόζων του χρήματος.

Για τη λειτουργία των τραπεζών διαβάστε πιο αναλυτικά, ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4754

Σήμερα, συνεπώς,
που καμία πόρτα, ούτε παράθυρο παραγωγικής και πραγματικά οικονομικής διεξόδου δεν υπάρχει για τον καπιταλισμό, η αδιέξοδη αυτή κρίση τινάζει στον αέρα και τις ίδιες τις λειτουργίες της Πίστης. Τις μετατρέπει σε «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ» κλοπής και κατάσχεσης των ιδιωτικών κεφαλαίων, σε λειτουργίες κατάσχεσης κάθε μορφής ατομικής ιδιοκτησίας.

Το τραπεζικό σύστημα προχωράει στην κατάσχεση των ιδιωτικών κεφαλαίων και περιουσιών και μέσω της χρεοκοπίας επί μέρους τραπεζών (των ξεχωριστών και αδύνατων κρατών) και αυτήν τη συνολική συσσώρευση της ΚΛΟΠΗΣ τη συγκεντρώνει στα μεγάλα διεθνή του κέντρα (ΕΚΤ, ΔΝΤ κ.λπ): Στη διαχείριση των δικτατόρων του κόσμου, για τη διατήρηση στη ζωή των διεθνών μαφιών του χρήματος…

Αυτό που έγινε στην Κύπρο θα γίνει, με άλλες μορφές (πιο πλάγιες και πονηρές ίσως) και στην Ελλάδα και σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο, αν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι και δεν γκρεμίσουν οι λαοί την ΕΕ και την ευρωζώνη, εάν δεν επανέλθουν, ενεργητικά και συνειδητά, στο εθνικό τους νόμισμα και σε ένα ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ τραπεζικό σύστημα.

Μια και ο καπιταλισμός δεν γκρεμίστηκε έγκαιρα, τώρα σαπίζει και αποσυντίθεται, τρώει και τις σάρκες του…

Φυσικά πάλι από μόνος του δε θα γκρεμιστεί. Θα καταρρεύσει, αλλά δεν θα γκρεμιστεί αν οι λαοί δεν βάλουν το χεράκι τους και πάρουν τις τύχες στα δικά τους χέρια.

Αν τον αφήσουμε στην τύχη του θα μεταβάλλει την ανθρωπότητα σε ερείπια και στάχτες και μέσα από αυτές τις γιγάντιες καταστροφές και τις στάχτες θα σταθεί και πάλι στα πόδια του…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP