Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αβάσταχτη ελαφρότητα


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Γιώργος, Δρούτσας και Πεταλωτής αποφάσισαν, μετά τις επικές μάχες τους με την τρόικα -αυτές με τα περίστροφα πάνω στο τραπέζι που κατέληξαν στο «πάρτε τα όλα και μερικά ακόμη που δεν ζητήσατε»- να εκστρατεύσουν και εναντίον της εθνικής μας μιζέριας.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι πολύ μπροστά! Και large και trendy και όποιον άλλον όρο χρησιμοποιούν στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους.

ΓΙΑΤΙ πώς μπορεί η χώρα να πάει μπροστά όταν όλοι γκρινιάζουν; Γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι, γκρινιάζουν οι απολυμένοι, γκρινιάζουν οι μερικώς απασχολούμενοι, γκρινιάζουν οι επαγγελματίες, γκρινιάζουν οι επιστήμονες. Πώς να μας κυβερνήσουν με τόση μιζέρια;

ΠΩΣ ΝΑ σκεφτούν οι ηγέτες μας νέες καινοτόμες λύσεις περικοπών στους μισθούς
, εμπνευσμένες πολιτικές κουρέματος θέσεων εργασίας, στρατηγικές που θα μοιράζουν το Αιγαίο, αλλά θα δηλώνονται νίκες; Πώς θα υπάρξουν οι προαποφασισμένοι συμβιβασμοί που θα ονομαστούν από πρόθυμα media αναμέτρηση με τις προκλήσεις της εποχής μας;

ΕΤΣΙ δεν μπορούν να γίνουν business και fast track. Γιατί ακόμη και αυτοί οι ταγμένοι στη σωτηρία μας έχουν τα όριά τους. Υπάρχει κίνδυνος να απογοητευθούν και να μας παρατήσουν στη μιζέρια μας.

ΓΙΑΤΙ οι άνθρωποι έχουν όραμα και δεν μπορούν να το βλέπουν να βαλτώνει. Στον κόσμο των καρτούν που οραματίζονται, η περίσκεψη, η δυσθυμία και πολύ περισσότερο η αγωνία θα είναι απαγορευμένες. Η Ελλάδα της μιζέριας θα είναι παρελθόν μαζί με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη σταθερή δουλειά και τους αξιοπρεπείς μισθούς.

ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ θα χαμογελάνε! Χαμογελαστοί συνταξιούχοι θα βλέπουν σύνταξη όποτε αποφασίζει ο αρμόδιος υπουργός. Χαμογελαστοί εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσες και όποιες ώρες αποφασίζει ο αρμόδιος γκαουλάιτερ και θα αμείβονται όσο και όπως ορίζει κάθε επιχείρηση.

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ όμως όλοι! Θα χαμογελάμε παντού!
Και στα σχολεία της αμάθειας και στα άρρωστα νοσοκομεία και στις γαλέρες της ευέλικτης απασχόλησης.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα είμαστε όπως ακριβώς μας θέλουν οι ηγέτες και οι συνοδοιπόροι τους. Δηλαδή, οι άλλοι πολέμιοι της μιζέριας, οι παραθυράτοι στιλίστες και οι τηλεοπτικές εκπομπές τους. Εξω χαρά, χωρίς προβλήματα, δίχως έγνοιες. Ποτά πλάι σε πισίνες, sirtaki dance στα ακρογιάλια και τσιφτετέλι στα τραπέζια, με την μπουρδολογία να κρατά το ίσο.

ΠΑΝΤΩΣ ακόμη και αυτοί έχουν ένα δίκιο. Πράγματι οι Ελλάδες είναι δύο. Αυτή που όλο πληρώνει, και σήμερα κυριολεκτικά δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει μετά τα μέτρα που πέφτουν σαν το χαλάζι, και εκείνη των ελίτ που μένει στο απυρόβλητο. Αυτή που καμώνεται ότι ξέρει τι κάνει, ενώ απλώς μεταφράζει μνημόνια και ντιρεκτίβες για μαζικά σοκ στους άλλους!

ΑΥΤΕΣ οι δύο Ελλάδες είναι πράγματι αντιθετικές και δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Οπως έλεγε και ένας... τοίχος: Ή οι trendy ή εμείς, κινδυνεύει η πατρίς.

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=242837

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP