Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο «εκπολιτισμός του κοπαδιού»


«…Ο συγκεκριμένος φασισμός, αυτός που πέρασε από μια ορισμένη στιγμή της ιστορίας, δεν πρόκειται να ξαναφανεί ποτέ πια με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Το δράμα συνεχίζεται αλλά οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου ή κατέληξαν στραπατσαρισμένες στα χέρια των παιδιών που θέλουν να παίξουν το δικό τους ρόλο με ξένα προσωπεία. Ο φασισμός που θα έλθει δεν θα λέγεται πια φασισμός».
Αυτά τα έγραψε ο Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος το 1977!

Πράγματι, ο φασισμός που ζούμε σήμερα δεν λέγεται φασισμός. Λέγεται «εκσυγχρονισμός» της κοινωνίας, λέγεται «πολυπολιτισμική πρόοδος», λέγεται «αριστερά». Φοράει άλλες μάσκες και έχει άλλα χρώματα.
Όπως κάθε φασισμός, έτσι και ο σημερινός της Νέας Τάξης, με τα «αριστερά» και «προοδευτικά» προσωπεία, έχει κάποιες ιστορικές συνιστώσες ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ.
Μπορεί να μεταλλάσσονται οι φόρμες, αλλά παραμένουν αμετάβλητα τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του φασισμού: Το συνεκτικό ιδεολόγημα της βαρβαρότητας και της επιθετικότητας και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Η σύνθεση αυτών των χαρακτηριστικών είναι ο φρενοβλαβής ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

Ο παλιός φασισμός είχε σφυρηλατήσει τον φρενοβλαβή αυτό ρατσισμό με φυλετικά, αλλά και πολιτικά κριτήρια. Οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ήταν οι «Εβραίοι», οι «νέγροι», οι «κίτρινοι», οι «κόκκινοι», οι «αναρχικοί», τα «κουμμούνια» κ.λπ…

Το συνεκτικό ιδεολόγημα ήταν η «εθνική αξιοπρέπεια», η ιδεολογία του εθνικού κεφαλαίου (εθνικισμός) και τα εκτρωματικά του παράγωγα: «Εθνικό-σοσιαλισμός» κ.λπ…

Το σημερινό, συνεκτικό ιδεολόγημα του νεοταξικού φασισμού, που δεν λέγεται φασισμός, αλλά έχει άλλες «προοδευτικές» και «αριστερές» μεταμφιέσεις, είναι το «παγκόσμιο χωριό» (παγκοσμιοποίηση), η «πολυπολιτισμικότητα», η κατάργηση των εθνών, με δύο λόγια το «πλανητικό» και όχι «εθνικό» σύμπαν.

Δηλαδή ο φρενοβλαβής ρατσισμός (η φασιστική ουσία) διαστέλλεται από το «εθνικό» στο «πλανητικό».

ΣΗΜΕΡΑ οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του πλανητικού, φρενοβλαβούς ρατσισμού είναι οι λαοί, τα έθνη και κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο καθεστώς της Νέας Τάξης.

Ο σημερινός νεοταξικός φασισμός κατηγορεί του λαούς και τους συνεκτικούς ιστούς των κοινωνιών σαν φασισμό και ρατσισμό!!!!

Ένα άλλο αμετάβλητο στοιχείο του φασισμού είναι οι ιδιαίτερες αλυσίδες που κατασκευάζει από τις στρεβλωμένες ή προδομένες αξίες της κοινωνίας.
‘Ο,τι χάνεται σε ανθρώπινο επίπεδο, σε ιστορική γνώση, σε ιδέες σε Πολιτική και Ηθική, ΓΙΝΕΤΑΙ το κέρδος του φασιστικού «εκπολιτισμού»: Ο «εκπολιτισμός του κοπαδιού».

Ο ολοκληρωτισμός του πλανητικού καπιταλισμού κατασκευάζει με τα νέα φασιστικά ιδεολογήματα και με τη συντριβή των λαών, των εθνών και των συνεκτικών κοινωνικών ιστών (αυτά που προωθούν όλα τα καθεστωτικά κόμματα με την «αριστερή» τους εμπροσθοφυλακή), τα «εκπολιτισμένα κοπάδια»…
Τα ΜΜΕ αποτελούν την κεντρική φασιστική μήτρα αυτής της φρίκης.

Αυτά αλλοιώνουν και μεταλλάσσουν ΚΕΝΤΡΙΚΑ, σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, την ΟΥΣΙΑ των ανθρωπίνων σχέσεων: Κοινωνικών, πολιτικών, πνευματικών, πολιτισμικών.

Η ΟΥΣΙΑ των ανθρωπίνων σχέσεων είναι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

Ο νεοταξικός φασισμός με τα νόθα ιδεολογήματά του και μέσω των μεγάλων προπαγανδιστικών λαρυγγιών του (ΜΜΕ) στραπατσάρει μέχρι αφανισμού το ουσιώδες ανθρώπινο αίτημα της επικοινωνίας. Αυτό το «έργο» υλοποιείται με την ψυχωτική ανάδυση της ειδωλολατρίας των δημοσίων σχέσεων και του ολοκληρωτισμού της διαφήμισης…

Αυτή η καθεστωτική ειδωλολατρία, που έχει πάρει τις υστερικές τελετουργικές φόρμες του θεάματος, πρέπει να καταπολεμηθεί αμείλικτα από τους αγωνιστές.

Δεν μπορεί να ζητάμε τη σωτηρία μας από τα είδωλα που κατασκευάζει το καθεστώς, τα ΜΜΕ και οι διαφημιστικές πρακτικές της αγοράς.

Η εκλογή του «μικρότερου κακού» δεν σώζει την ψυχή μας. Είναι και αυτό μια θανάσιμη αυταπάτη, μια ασφαλιστική δικλείδα του νεοταξικού φασισμού.

Κανείς δεν είναι «αθώος» μέσα στα καθεστωτικά εργαστήρια των ΜΜΕ, της διαφήμισης και της κομματικής χειραγώγησης…

Αν είναι δυνατόν να διαφημίζονται σαν φορείς κινημάτων είδωλα του καθεστώτος και να έχουμε την αυταπάτη ότι αυτά θα «κτυπήσουν» το καθεστώς που τα κατασκεύασε και τα επέβαλε…

Είναι σαν να πιστεύουμε ότι η κατοχική τηλεόραση προβάλλει και διαφημίζει τους «εχθρούς» της κατοχικής κυβέρνησης…

Αν το πιστεύουμε σημαίνει ότι έχουμε γίνει και εμείς «εκπολιτισμένο κοπάδι»…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5279

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP