Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δεν κατασκευάζονται με "εντολές" τα αυθεντικά κινήματα

Ένας ενδιαφέρων διάλογος στο «Κλασσικοπερίπτωση»
Ο Μίκης , η σπίθα , η εν Χριστώ κοινωνία, ο φάρος και η καπνιά (Σχόλιο και "αντισχόλιο")

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
 Σχόλιο δικό μας:

Γράφαμε στο άρθρο μας: «Ο εκπολιτισμός του κοπαδιού».
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5279

«Αυτή η καθεστωτική ειδωλολατρία, που έχει πάρει τις υστερικές τελετουργικές φόρμες του θεάματος, πρέπει να καταπολεμηθεί αμείλικτα από τους αγωνιστές.
Δεν μπορεί να ζητάμε τη σωτηρία μας από τα είδωλα που κατασκευάζει το καθεστώς, τα ΜΜΕ και οι διαφημιστικές πρακτικές της αγοράς.
Η εκλογή του «μικρότερου κακού» δεν σώζει την ψυχή μας. Είναι και αυτό μια θανάσιμη αυταπάτη, μια ασφαλιστική δικλείδα του νεοταξικού φασισμού.
Κανείς δεν είναι «αθώος» μέσα στα καθεστωτικά εργαστήρια των ΜΜΕ, της διαφήμισης και της κομματικής χειραγώγησης…
Αν είναι δυνατόν να διαφημίζονται σαν φορείς κινημάτων είδωλα του καθεστώτος και να έχουμε την αυταπάτη ότι αυτά θα «κτυπήσουν» το καθεστώς που τα κατασκεύασε και τα επέβαλε…».


Επειδή πολλοί αγνοί αγωνιστές, μέσα στην απελπισμένη τους βιασύνη, παρασύρονται από το «μικρότερο κακό» και από τις δημαγωγικές κορώνες περί αυτό-οργάνωσης» θα πούμε δύο ακόμα λόγια.

Τα αυτό-οργανωμένα κινήματα εκφράζονται σε μια βαθμίδα της ανάπτυξής τους ΠΟΛΙΤΙΚΑ, αλλά δεν οριοθετούνται, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ και ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩ,ιδεολογικά και πολιτικά.

Πιο απλά:
τα αυτό-οργανωμένα κοινωνικά έμβρυα ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ σε κάποια βαθμίδα της εξέλιξής τους και ΤΑ ΙΔΙΑ καθορίζουν την πολιτική και οργανωτική τους έκφραση, τα ίδια ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ, μέσα από ένα ανοικτό και πραγματικά δημοκρατικό ΔΙΑΛΟΓΟ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ τους ΕΚΦΡΑΣΗ.

Ασφαλώς μέσα στο πραγματικό και αυθεντικό αυτό λαϊκό κίνημα παρεμβαίνουν ιδεολογικές και πολιτικές δυνάμεις.

Μέσα από αυτή τη διαλεκτική ΣΧΕΣΗ του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ με το ΠΟΛΙΤΙΚΟ (τις συνειδητές πολιτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν) καθορίζεται η ποιότητα κάθε πολιτικής ομάδας, ο ρόλος της και οι πραγματικές επιδιώξεις της.

Μέσα από αυτή τη διαλεκτική σχέση βγαίνουν και οι ηγεσίες, μέσα από αυτή τη σχέση επιβεβαιώνονται οι πολιτικές δυνάμεις που πράττουν και λειτουργούν προς όφελος του κινήματος και μέσα από αυτές τις σχέσεις επαληθεύονται οι πολιτικές και οι πολιτικές οργανώσεις που παρεμβαίνουν…

ΓΙΝΕΤΑΙ φανερό ότι το «κίνημα» Μίκη δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.

ΘΕΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, σαν πάπας, το όνομα της οργάνωσης χωρίς καμία δημοκρατική λειτουργία και απόφαση και ζητά πάνω σε αυτό το πλαίσιο και το «είδωλο»- Μίκης την …αυτό- οργάνωση των πυρήνων.

Η ίδια αυτή ΛΟΓΙΚΗ είναι άκρως καθεστωτική και εκλογική και αντανακλά μια φιλοσοφία και ΙΕΔΟΛΟΓΙΑ ολοκληρωτική αυταρχική και ειδωλολατρική.

Δεν μπορεί να προσδιορίζεις ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά ένα κίνημα και μάλιστα με τόσο αντιδημοκρατικές μεθόδους και λειτουργίες και να μιλάς για «αυτό-οργάνωση»: ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5321
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP