Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

"Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Προλογικό Σχόλιο

Ελάχιστες, διάσπαρτες και "με ψιλά γράμματα" (*) οι φωνές για την προδοσία που διαπράττεται εδώ και αρκετά χρόνια στο Άγιον Όρος με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Απελαύνουν τους Μοναχούς της (σημ. κατόπιν δικαστικής αποφάσεως) και με νομικά "τερτίπια" παρέχουν νόμιμα "περιθώρια ανοχής" στους λαθρομετανάστες απεργούς πείνας. Είναι "ταλιμπάν" οι Μοναχοί της Εσφιγμένου και οι λαθραίοι του Ισλάμ, που γεμίζουν τις πλατείες προσευχόμενοι, δεν είναι.

Εντάξει, εμείς θα τους διδάξουμε την ειρήνη, την αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό και άλλα ηχηρά και βαρύγδουπα... .

Τα χειρότερα ακόμη δεν ήρθαν, έρχονται, είναι καθ΄ οδόν. Όταν οι έγκλειστοι της Εσφιγμένου "στερέψουν" - από τον δι΄ ασιτίας θάνατο ή άλλα καλώς μεθοδευμένα μέτρα - τότε θα είναι πλέον αργά. Οι άγιοι, σαν τον Χρυσόστομο Σμύρνης και όσων ακολουθήσουν το τραγικό του παράδειγμα, δεν πρόκειται να μας σώσουν. Ούτε ν΄ αγιάσουν.

"Τι προς ημάς, συ όψει"


Από το ιστολόγιο http://neataksi.blogspot.com/2011/03/blog-post_7890.html
Άγιο Όρος, 10.3.2011
Απέλαση εκτός Αγίου Όρους Εσφιγμενίτου μοναχού (π.Γρηγορίου) από το Λ.Σ. Δάφνης Αγίου Όρους έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 10/3/2011 (ν.ημ), ως πότε οι μοναχοί της γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα; Παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπατώνται κάθε μέρα στο Άγιο Όρος με την ανοχή της πολιτείας και για την ακρίβεια οι διωκτικές αρχές τις χώρας με ζήλο διαιωνίζουν και, γιγαντώνουν τον διωγμό αυτό. Ποιο το όφελος της πολιτείας, την ίδια ώρα που η μηνυτήρια αναφορά της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου «μένει στο συρτάρι» το Λιμενικό και η Αστυνομία του Άγιου Όρους λειτουργεί απάνθρωπα εναντίον 107 μοναχών, μοναχών που ακόμα και σήμερα δεν μπορούν ούτε τρόφιμα ούτε φάρμακα ούτε περίθαλψη να έχουν αλλά ούτε επαφή με τον έξω κόσμο. Έχουν λοιπόν σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα, έγκλημα χωρίς μάρτυρες. Οι μοναχοί της γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου δεν είναι εγκληματίες αλλά τα θύματα σκοπιμοτήτων και θα έπρεπε οι διωκτικές αρχές ξέροντας την αλήθεια να δείχνουν επιείκεια. Πόσα ακόμα οι μοναχοί μας να αντέξουν, η Ιερατική αγάπη έμεινε στα λόγια καθώς το μίσος και η εκδίκηση έγιναν πράξη. Γιατί τα ίδια που το Φανάρι καταγγέλλει την Τουρκική πολιτεία πράττει εναντίον Χριστιανών αδελφών εντός Ελλαδικού χώρου μέσω της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους και το Ελληνικό κράτος. Τουλάχιστον η πολιτεία όφειλε να σεβαστεί ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται από τις διωκτικές της αρχές με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ζητάμε έλεος αλλά δικαιοσύνη. Μας πήραν το όνομα που εδώ και 15 αιώνες είχαμε, μας πήραν χρησιμοποιώντας το όνομα που καπηλεύτηκαν ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Μονή, μας απαγόρευσαν τα στοιχειώδη προς επιβίωση και βασικές ελευθερίες, μας βάφτισαν αυθαίρετα αιρετικούς και καταληψίες επειδή έτσι τους βόλευε για να μας πετάξουν εκτός Αγίου Όρους και όλα αυτά επειδή υπενθυμίζουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους Ιερούς κανόνες, της εκκλησίας και των Πατέρων της Ορθοδοξίας, την ίδια στιγμή που για πολιτικούς λόγους επιμένει να ξεχνά. Όσο και να μας πολεμάνε, με όποια μέσα και να το επιχειρούν, η γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν συναινεί στην έκπτωση της πίστης για μας ένα είναι και παραμένει να είναι το δίλλημα … ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ . Μετά Τιμής, Γραφείο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος

(*) Ιδού πώς μεταδόθηκε η είδηση από φιλόθρησκο - και υποτίθεται φιλορθόδοξο - ιστολόγιο :

Απέλαση μοναχού από το Άγιον Όρος

Άνδρες της δύναμης του Λιμενικού Σώματος Αγίου Όρους συνέλαβαν σήμερα στο λιμάνι της Δάφνης έναν εκ των επικεφαλής των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου (παλαιά σχισματική αδελφότητα). Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία της διοικητικής απέλασής του από το Άγιον Όρος σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Κοινότητος και εντολή της Διοικήσεως Αγίου Όρους, οι οποίες έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο εν λόγῳ ρασοφόρος, ονόματι Γρηγόριος-Γεώργιος Πολυχρονίου, οδηγήται με συνοδεία των λιμενικών στην Ουρανούπολη. Ο Γρηγόριος-Γεώργιος Πολυχρονίου πέραν των παραπάνω έχει ήδη καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης γιά παράνομη κατοχή της Μονής και σε φυλάκιση 9 μηνών για τις πράξεις: Επέμβαση παρά τον αρχαιολογικό νόμο στό Καθολικό της Μονής, μη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών για τις ανάγκες συντήρησης του Καθολικού και απείθεια που συνίσταται σε άρνηση εισόδου στους αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους για αυτοψία. Ακόμη κατηγορείται γιά έκδοση ψευδών απαλλακτικών του ΦΠΑ και απάτη κατά του δημοσίου.

Romfea.gr

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP