Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΑΣΟΚ: το καθεστώς των πολλών και σύνθετων φρενοβλαβειών


Το ΠΑΣΟΚ είναι το καθεστώς με τις πολλές και σύνθετες φρενοβλάβειες: Του ψεύδους, του δωσιλογισμού, της υποκρισίας, της νεοταξικής μοχθηρίας, αλλά και της βλακείας.
Ο πάγκαλος είναι η χυδαία γκριμάτσα αυτού του καθεστώτος.
Ο ΓΑΠ είναι το ρετουσαρισμένο και μακιγιαρισμένο πρόσωπο. Η μακέτα, η ομιλούσα, περιφερόμενη μακέτα: Το ψυχρό, ανέκφραστο και αναίσθητο, χωρίς συστολές και καμία ρυτίδα ενοχής, δηλαδή πωρωμένο, πρόσωπο του ψεύδους, του δωσιλογισμού, της μοχθηρίας και ηλιθιότητας: Το τέλειο αποτύπωμα ενός ανδρείκελου…
Για το αρχείο σας, διαβάστε και το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου:

«Αυτό φέρνει το ΠΑΣΟΚ»...

«Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο, προχώρησε με θάρρος κι ευθύνη στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού σ' ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης. Το ξεπούλημα και των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη μας αποτελεί μια εγκληματική πολιτική και όχι μια αναπτυξιακή πολιτική. Θα υποβαθμίσει την πόλη, θα υποβαθμίσει τις υποδομές της, θα υποβαθμίσει τις προοπτικές της. Πραγματική ανάπτυξη είναι η προστασία αυτών των χώρων. Θέλουμε το πράσινο και όχι το γκρίζο. Αυτό φέρνει το ΠΑΣΟΚ».

(Γιώργος Παπανδρέου, 2/2/2009, σε εκδήλωση της ΤΕΔΚΝΑ με θέμα «Αττική και περιβάλλον»)
*
«Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο και θα είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο στην Ευρώπη, όπως είχα πει και παλιότερα».
(Γιώργος Παπανδρέου, 30/10/2010, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου).
***
Οι άνθρωποι λένε ψέματα με την ίδια ευκολία που αναπνέουν. Γνωστό.


Λένε ψέματα επί παντός του επιστητού. Γνωστότατον.
Είναι τόσο «ταλαντούχοι» που μπορούν να λένε το ίδιο ψέμα είτε είναι στην αντιπολίτευση (πρώτη δήλωση) είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση (δεύτερη δήλωση).
Οταν όμως έρθει η ώρα να πράξουν, πράττουν το ακριβώς αντίθετο.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωσή τους είναι τούτο:
Με το ίδιο πάθος που έχουν καταγγείλει το οτιδήποτε, με το ίδιο ακριβώς και με ακόμα μεγαλύτερο πάθος, αμέσως μετά το υπερασπίζονται!
*
Τώρα ξεπουλάνε το Ελληνικό. Το Ελληνικό που «θα» γινόταν «μητροπολιτικό πάρκο» και «πράσινο», τώρα το πάνε για «φαστ τρακ» εκποίηση.


Αυτοί που κατήγγειλαν ότι κάθε άλλη πολιτική πλην της μετατροπής «ολόκληρου του Ελληνικού» σε πάρκο θα ήταν μια «εγκληματική πολιτική», τώρα ζητούν τα εύσημα γιατί εφαρμόζουν όλα όσα οι ίδιοι - δημαγωγώντας και ψηφοθηρώντας - προηγούμενα τα χαρακτήριζαν «έγκλημα».


*
Αναγκαία διευκρίνιση:

Η υπενθύμιση των παραπάνω δηλώσεων δε γίνεται για λόγους «αποκάλυψης». Αλλωστε, τι να αποκαλύψει πια κανείς όταν το ψέμα είναι τόσο θεόρατο, θηριώδες και αναίσχυντο... Η υπενθύμισή τους γίνεται μόνο και μόνο για λόγους... αρχειακούς.

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6158124&publDate=19/3/2011


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5480

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP