Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ παρασιωπάται η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;


Κλασσικοπερίπτωση 

Τηλεοπτική συνέντευξη του Θεοδωράκη στον Καραμπελιά για το 1821 - Λιγες μέρες πριν την μεγάλη συγκεντρωση της 6ης Φεβρουαρίου 2011 για την Κάρτα του Πολίτη

  Οι θέσεις τόσο του Μίκη Θεοδωράκη όσο και του κ. Καραμπελιά με την πρώτη ματιά θα συγκινήσουν και θα ερεθίσουν το γνήσιο πατριωτικό συναίσθημα του Έλληνα "θεατή".
Λέγονται μεγάλες αλήθειες σε σχέση με την παραχάραξη της Ιστορίας από τους εθνομηδενιστές του ειδικά μισθωμένου για αυτό τηλεοπτικού σταθμού, όπως και για τον ρόλο του Σιωνισμού στις τοπικές αλλά και παγκόσμιες εξελίξεις.


Αυτά λοιπόν τα "ωραία" στα οποία ασφαλώς και συμφωνούμε δεν αποτελούν παρά το περίγραμμα μιας έξυπνης στρατηγικής του νεοφανούς "κινήματος" των "ανεξαρτήτων πολιτών" προκειμένου να παρασύρουν ακόμα και τους "εκλεκτούς" όπως γράφεται στην Καινή διαθήκη.

Αυτό λοιπόν που δεν θα δείτε στο παρακάτω Video, είναι η αναφορά στον ρόλο της Ορθοδοξίας όχι μόνο στον αγώνα του ΄21 αλλά και στην διαμόρφωση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ιστορίας.

Αντιθέτως, θα παρατηρήσετε αρκετές αναφορές στο αρχαίον κάλλος, στον Παρθενώνα, στο DNA και σε μια "Ελληνικότητα" αποστειρωμένη όμως από το βασικό της στοιχείο που ήταν και είναι η Χριστιανική πίστη.

Βλέπουμε δηλαδή μια πανέξυπνη νεοεποχήτικη προπαγάνδα, που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ φυσικό να δείχνει άκρως ελκυστική εφ΄όσον επενδύει τον "αντιστασιακό" περιεχόμενο λόγο με "πατριωτική χλαμύδα ". Ένας λόγος όμως που δεν μπορεί παρά να είναι στείρος άρα και ακίνδυνος για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η σπονδυλική στήλη του πατριωτισμού όπως αυτός επέζησε, καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μεγαλούργησε στα χρόνια της εθνεγερτηρίου επανάστασης του ΄21, δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Ελληνική παράδοση και Ιστορία.

Όχι μόνο ο Μακρυγιάννης αλλά και δεκάδες άλλοι αγωνιστές του ΄21 μίλησαν για την άρρηκτη σχέση αυτών των δύο βασικών συνιστωσών του γνήσιου άρα και παραγωγικού πατριωτισμού η οποία εξ΄άλλου πιστοποιείται από τις εκατοντάδες χιλιάδες των σφαγιασμένων Αγίων Μαρτύρων Ομολογητών και των αγωνιστών της ελευθερίας.

Το σύμβολο του πολιτισμού και της αντίστασης (κατά τον κ. Καραμπελιά) ομολογεί στο παρακάτω video ότι είναι αντισημίτης και αντισιωνιστής και ενώ εξηγεί (ορθώς) τους λόγους της αντισιωνιστικής του θέσης δεν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους είναι αντισημίτης.

Αν κάποιος διαβάσει την συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στο νεοειδωλολατρικό και φανατικά αντιχριστιανικό περιοδικό "Δαυλός", εύκολα θα αντιληφθεί ότι ναι μεν καλά τα λέει για τον Σιωνισμό και τον ρόλο του Σκάϊ στην αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας, όμως τόσο αυτός όσο και οι σπίθες που αστράφτουν γύρω του κτίζουν επί της ουσίας το ίδιο τσόφλι με εκείνους στους οποίους δήθεν αντιστέκονται.

Βασικό σύνθημα του "κινήματος" των ανεξάρτητων κατά τα άλλα πολιτών, είναι η ανυπακοή σε ένα σύστημα που και κατά την δική μας άποψη είναι τυρρανικό Εθνοκτόνο και λαοκτόνο.

"Ανυπακοή" και "πατριωτισμός" μαζί, ένας άριστος φυσικά συνδυασμός που θα ήταν αποτελεσματικός και θα παρήγαγε αγαθά, για την πατρίδα και τον λαό, αποτελέσματα αν το περιεχόμενό του δεν ήταν στείρο και ακίνδυνο.

Διότι άλλο να μιλάς για ανυπακοή αναφερόμενος στο "δεν πληρώνω- δεν πληρώνω" που ως ευκατάληπτο θεατρικό έργο έγινε γρήγορα αποδεκτό και εκδηλώθηκε με την άρνηση πληρωμής των όντως παράλογων και παράνομων διοδίων και άλλο να αρνείσαι να συμμετάσχεις στο ίδιο το σύστημα δηλώνοντας ότι δεν θα παραλάβεις την "Κάρτα του Πολίτη" ξέροντας ότι θα υποστείς πολύ μεγαλύτερες και τραγικώτερες συνέπειες και τιμωρίες από αυτές που θα υποστούν οι σπίθες που σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων.

Η συνέντευξη που θα δείτε δόθηκε λίγες ημέρες πριν την μεγάλη συγκέντρωση εναντίον της Κάρτας του Πολίτη στο Σύνταγμα (6 Φεβρουαρίου).

Τότε και μόνο τότε, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες είχαν ασχοληθεί με αυτή την γνήσια και αληθινή έκφραση ανυπακοής προσπαθώντας μάλιστα να την υποβαθμίσουν ως μια πρωτοβουλία κάποιων "ταλιμπάν" που θα μαζευτούν και θα ουρλιάζουν για το 666.

Φυσικά οι δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν
καθώς επίσης και το ήθος και το ύφος των ομιλητών σε αυτήν την συγκέντρωση δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για τέτοιου είδους νεοεποχήτικη επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

Για αυτήν λοιπόν την τεράστια και ουσιώδη έκφραση ουσιαστικής ανυπακοής, ούτε Θεοδωράκης ούτε ασφαλώς και το στέλεχος του "κινήματός" του είπαν κουβεντα. Κατά τα άλλα, παχιά λόγια και "φρέσκος" αέρας σε "πατριωτική" συσκευασία.

Μετά το Video παραθέτουμε μια παλαιότερη ανάρτησή μας που καταδεικνύει με σαφή τρόπο τα αληθινά κίνητρα αυτού που θεωρεί ο Θεοδωράκης ως πατριωτισμό (αναφερόμαστε στην συνέντευξή που είχε δώσει στον "Δαυλό").

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/1821-6-2011.html


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5423

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP