Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η απάτη της «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου» του χρέους


Κάποιοι κύκλοι αστών οικονομολόγων, μικροαστικά "καθηγητικά μαυσωλεία", διατύπωσαν αρχικά την πρόταση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του χρέους.
Η πρόταση αυτή αρχίζει να γίνεται έμμονη ιδέα σε «αριστερούς» κύκλους και οργανώσεις πέριξ του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας, Λαφαζάνης, Δρίτσας, Δραγασάκης, Μηλιός και λοιποί «εφευρέτες» σεναρίων διάσωσης του καθεστώτος.
Επίσης και κάποιοι άλλοι «αριστεροί» κύκλοι που μέχρι χθες υπεράσπιζαν με πάθος την άρνηση πληρωμής του χρέους, υποχώρησαν σήμερα στην προώθηση μιας αμφισβητούμενης υπόθεσης όπως είναι η ΕΛΕ. Τι συμβαίνει; Γιατί όλα αυτά τα ζικ-ζακ και οι απότομες στροφές στις πολιτικές θέσεις, οι οποίες αντί να ξεκαθαρίζουν προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση;
Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υιοθετηθεί αυτή η πρόταση και από την «κίνηση Μίκη»!!!
Διαβάζουμε στο κείμενο της ΕΛΕ:



«Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και η χρήση των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχτεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, η απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους, επιτρέποντας παράλληλα στη χώρα να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους πιστωτές της. Τέλος η ΕΛΕ θα επιχειρήσει να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.».
 
Θαυμάσιος και αποκαλυπτικότατος προβληματισμός: Βρίσκεται έτη φωτός πίσω ακόμα και απ’ τον Κέινς, ο οποίος έλεγε ότι είναι προτιμότερο να φτωχύνουν εκατό τραπεζίτες, παρά εκατό εκατομμύρια πληθυσμού.

Εδώ έχουμε μια νέα «αριστερή» λεοντή ανοικτής υπεράσπισης της αστικής οικονομίας και ένα νέο καθεστωτικό ιδεολόγημα απάτης: Αποδεχόμαστε το χρέος και το αναγνωρίζουμε, δηλαδή αποδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε το χρέος της καπιταλιστικής λεηλασίας και κερδοσκοπικής αναισχυντίας των μηχανισμών του χρήματος σε βάρος των λαών και της εργασίας, σαν χρέος που αφορά και τα θύματα της καταλήστευσης, σαν ΓΕΝΙΚΟ χρέος της κοινωνίας το οποίο, θα πρέπει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ από ΟΛΟΥΣ με κατάλληλα μέτρα!!!!!!!

Η ΕΛΕ, λοιπόν, δεν δαιμονοποιεί απλώς το χρέος το οποίο είναι το δομικό προϊόν της καπιταλιστικής καταλήστευσης των λαών και της κερδοσκοπικής απληστίας του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά το «χρεώνει» και στα θύματα.

Απλώς ζητά:

α). Να «διερευνηθούν τα αίτια»: Σοφιστεία καραμπινάτη, διότι τα αίτια είναι ο ίδιος ο τρόπος και η λειτουργία του καπιταλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή φάση της κυριαρχίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η κρίση του χρέους δεν είναι κρίση λογιστικής διαχείρισης, είναι ΚΡΙΣΗ του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Γι αυτό είναι υπερχρεωμένες ΟΛΕΣ οι χώρες (όχι μόνο η Ελλάδα) με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ: Η αυτοκρατορική μητρόπολη του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Η κρίση αυτή εκδηλώνεται σήμερα στο οξύ πρόβλημα του τεράστιο πλεονάσματος σε πλασματικό χρήμα το οποίο απομυζεί κάθε ικμάδα από το σύστημα και αφαιρεί κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανάπτυξης.

Η ανάγκη κερδοφορίας αυτού του χρηματικού πλασματικού τέρατος, σπρώχνει λαούς ολόκληρους στον όλεθρο, αναγκάζοντάς τους να καταθέτουν στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους, το σύνολο της παραγωγικής τους δύναμης μαζί με το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους. Και αυτό γίνεται αδιαφορώντας αν αυτό τους οδηγεί στην καταστροφή.

Η κρίση χρέους
εκδηλώνετε σήμερα για άλλη μια φορά, σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο, σαν μια κρίση πλεονάσματος κεφαλαίου που συνυπάρχει με όλο και μεγαλύτερο πλεόνασμα εργασίας.

β). Η πρόταση της ΕΛΕ αφού αποκόβει το χρέος από τα πραγματικά αίτια, το δαιμονοποιεί, το φορτώνει και στα θύματα, ΖΗΤΕΙ μια δήθεν «διερεύνηση των αίτιων» (δηλαδή μια ουτοπική λογιστική «διαχείριση»), ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ στη ΛΟΓΙΚΗ της ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ του χρέους!!!!!

Τέτοια απάτη «αριστερής» γεύσης και στο όνομα του «αντί-ιμπεριαλισμού» δεν έχει ξαναδιατυπωθεί: Το χρέος που δημιούργησαν οι ληστές και οι διεθνείς μηχανισμοί της Νέας Τάξης να το διαπραγματευτούμε ως εθνική κοινωνία και ως λαός (τα θύματα) με αυτούς που το παρήγαγαν και το διόγκωσαν (οι θύτες)!!!!

Αλήθεια πού διαφωνούν με την πολιτική του ΓΑΠ και των καθεστωτικών κομμάτων; Τα ίδια δεν λένε;

Η δαιμονοποίηση του χρέους δημιουργεί νέα εκτρώματα πολιτικής απάτης, σαν και αυτά της ΕΛΕ.


Είναι πολιτικός απατεώνας ολκής, καθαρός «πράκτορας» του κεφαλαίου εκείνος που σήμερα υποστηρίζει (όπως ο ΣΥΝ και CIA) ότι δυνατόν να υπάρξει ρύθμιση του χρέους «προς όφελος του λαού», με «αποσαφήνιση των όρων της δημιουργίας του, που ενδεχομένως σε σημαντική του έκταση είναι παράνομο και επαχθές»

Κρύβουν σκόπιμα όλοι αυτοί τα βαθύτερα αίτια του χρέους και ότι αυτό δημιουργήθηκε από την καθόλα ΝΟΜΙΜΗ, στον καπιταλισμό, πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων και ότι η όποια διευθέτηση στην αποπληρωμή του θα γίνει για τα συμφέροντα του καθεστώτος και μόνο.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ένα τμήμα του παραγραφεί ή επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του, ο λαός δεν πρόκειται να απολαύσει καλύτερα μεροκάματα και κοινωνικές παροχές, ούτε βέβαια πρόκειται να παρθούν πίσω τα προαποφασισμένα και μόνιμου χαρακτήρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν οι «νταβάδες», η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί τους στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους.

Και ο φαύλος κύκλος του χρέους θα συνεχιστεί, εκτός και αν οι λαοί αναλάβουν δυναμική δράση με δικές τους οργανώσεις και αποφάσεις και ΟΧΙ με μεσάζοντες, με πληρεξούσιους, διαπραγματευτές με το καθεστώς και «εφευρέτες» προτάσεων διάσωσης του καθεστώτος…


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5460


  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP