Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο ιδεολογικός και πολιτικός ερμαφροδιτισμός


Στο τέλος του άρθρου, «Το θέατρο της προβοκάτσιας με τους αλλοδαπούς απεργούς πείνας», τίθεται το ζήτημα της «σιωπής» της «κίνησης Μίκη» πάνω στα φλέγοντα πολιτικά προβλήματα και κυρίως πάνω στα παιχνίδια που παίζονται με τους λαθρομετανάστες…
Αυτό συμβαίνει στις ερμαφρόδιτες πολιτικές. Θα αναπτύξουμε αυτό το θέμα φέροντας και ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα.
Είναι ιστορικά γνωστό ότι τα ερμαφρόδιτα πολιτικά σχήματα δεν μπορεί να έχουν ούτε αποκρυσταλλωμένους «ιδεολογικούς άξονες», ούτε καθαρές πολιτικές θέσεις.


Έτσι αιωρούνται ανάμεσα σε γενικές ιδεολογικές ασυναρτησίες, σε ιδεολογικά αποκόμματα και δάνεια, καθώς και σε μια αφηρημένη, ακαδημαϊκή και συχνά ηθική, θεώρηση των πραγμάτων.

Σε τέτοια σχήματα ερμαφρόδιτα το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ διαλύεται μέσα στο αφηρημένο, το ΠΟΛΙΤΙΚΟ (δηλαδή κάθε πρακτική αιχμή αγώνα) εξαφανίζεται μέσα στην ακαδημαϊκή, κοινωνιολογούσα αφαίρεση…

Η φιλοσοφία της «κίνησης Μίκη», όπως έχουμε ήδη αναλύσει, κινείται πάνω στην καθεστωτική λογική της καιροσκοπικής «μίξης» κάθε ιδεολογικού «αποκόμματος» και πολιτικού «ανεμομαζώματος»

Έτσι αυτή «Κίνηση» βρήκε, π.χ., στο πρόσωπο του Καραμπελιά, όχι μόνο ένα ισχυρότατο «πατριωτικό» άλλοθι, αλλά και τον καταλληλότερο και ικανότερο άνθρωπο των αφαιρετικών τεχνασμάτων: Τεχνάσματα δαιμονοποίησης της παγκοσμιοποίησης, τεχνάσματα τα οποία εξωραΐζουν ή και εξαφανίζουν κάθε «επικίνδυνη» πολιτική αιχμή των μεγάλων προβλημάτων μέσα σε αφηρημένες ιστορικές αναφορές, κοινωνιολογούσες αναλύσεις και πολιτικές γενικολογίες «αριστερής» ρητορείας.

Ακριβώς την ίδια συνταγή ακολουθεί και το «κίνημα Μίκη», γι αυτό, προφανώς, το «πρόγραμμα» θα το «επεξεργαστεί» ο Καραμπελιάς…

Γι αυτό το «κίνημα Μίκη» δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά πάνω στα ΚΟΜΒΙΚΑ ζητήματα της εποχής μας. Ακόμα δεν μιλάει καθόλου. Αλλά και αν μιλήσει, πάλι ερμαφρόδιτα θα μιλήσει…

Έχουμε ήδη,
σε πολλά κείμενά μας, αναλύσει αυτά τα κομβικά ζητήματα και στηλιτεύσει τη ΣΙΩΠΗ της «κίνησης Μίκη».

Εδώ θα περιοριστούμε, ως παράδειγμα, στις θέσεις του Καραμπελιά ο οποίος διορίστηκε από το Μίκη (και το αποδέχτηκε) στην Κεντρική Επιτροπή του «κινήματος» (δοτός), η οποία εμφανίστηκε με το «δόλιο» και παραπλανητικό ψευδώνυμο των «Συμβουλατόρων»…

1). Η αλλοδαπή εισβολή και κατοχή.

Το μέγιστο αυτό ζήτημα ο Καραμπελιάς το αντιμετωπίζει σύμφωνα με την κυρίαρχη αντίληψη των Συριζαίων, του ΚΚΕ και όλων των «αντιρατσιστών»!!!

Μιλάει γενικά και αφηρημένα για το πρόβλημα, σαν το «αυθόρμητο» προϊόν της Παγκοσμιοποίησης.
Καταγράφει κάποια εξωτερικά συμπτώματα του εφιάλτη (αυτά τα καταγράφουν σήμερα όλοι και τα κυβερνητικά κόμματα») και ΑΦΑΝΙΖΕΙ κυριολεκτικά το πολιτικά σημαντικότερο και το πολιτικά αιχμηρό «συγκεκριμένο»: ότι η λαθραία αλλοδαπή εισβολή, κατοχή και ο εποικισμός της ελληνικής κοινωνίας ΑΠΟΤΕΛΕΙ στρατηγική συνιστώσα της Νέας Τάξης, σχεδιασμένος και οργανωμένος πολιτικός προσανατολισμός των ποικίλων μηχανισμών και υπηρεσιών του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Έτσι, αθωώνεται το πολυεδρικό σύστημα των νεοταξικών μηχανισμών, με τη μέθοδο της παρασιώπησης και της «συνωμοσιολογίας».

Σε όλα τα ζητήματα οι μηχανισμοί (δηλαδή η συγκεκριμένη πολιτική του κράτους, των κομμάτων και των ποικίλων υπηρεσιών) μένουν στο απυρόβλητο. Τα πάντα εστιάζονται στο «αυθόρμητο» των δεινών της παγκοσμιοποίησης, στην κοινωνιολογούσα ρητορική της ακαδημαϊκής καταγγελίας η οποία δαιμονοποιεί το «τέρας» (παγκοσμιοποίηση), αλλά εξαφανίζει τους πολιτικούς μηχανισμούς του «τέρατος» και τον πολιτικό ρόλο και τις λειτουργίες αυτών των μηχανισμών.

Σε όλα τα ζητήματα, ο Καραμπελιάς, παίζει ταχυδακτυλουργικά πάνω σε αυτά τα πλήκτρα…

Το τελευταίο πλήκτρο είναι τούτο:
Ότι η Ελλάδα είναι ένα δουλοκτητικό καθεστώς, ένα καθεστώς στηριγμένο δηλαδή πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των αλλοδαπών δούλων.

Εδώ δεν αθωώνεται μόνο το αδηφάγο πλανητικό καπιταλιστικό σύστημα, οι στρατηγικές των ανοικτών συνόρων, και οι συνακόλουθοι σχεδιασμοί του, αυτοί της διάλυσης των εθνικών υποστάσεων των κοινωνιών, αλλά και ενοχοποιείται ΣΥΝΟΛΙΚΑ η Ελλάδα σαν δουλοκτητική κοινωνία!!!!

Τέτοια κοινωνική ταχυδακτυλουργία και πολιτική τσαρλατανιά…

Τα ζητήματα αυτά για μας δεν έχουν φωτιστεί σήμερα, αλλά από πολύ παλιά. Παραπέμπουμε για περισσότερα στη συζήτηση εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1830

2).Τρομοκρατία

Η «τρομοκρατία» αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος της Πλανητικής, ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης: Το πλέον προνομιούχο μέσο άσκησης της εξουσίας της.

Ο Καραμπελιάς ΠΟΤΕ δεν αποκάλυψε, ούτε κατάγγειλε τους «κατασκευαστές» της τρομοκρατίας και τα πολιτικά τους σχέδια, αλλά το χειρότερο: παρείχε απλόχερα και το άλλοθι της «αριστερής» τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών.

Παντού και πάντα υποστήριζε το «αυθόρμητο» της τρομοκρατίας και ευθυγραμμιζόταν πλήρως με τις αντιλήψεις του καθεστώτος και των «αντιτρομοκρατικών» υπηρεσιών: Ότι οι «τρομοκράτες» είναι πλανημένοι «αριστεροί αγωνιστές»!!!

Γι’ αυτό είχε γίνει και ο μαϊντανός των ΜΜΕ στα θέματα της τρομοκρατίας...

Και εμπράκτως: Πήγε και μάρτυρας υπεράσπισης του Κουφοντίνα!!!

ΠΟΤΕ, μα ποτέ, δεν αναφέρεται σε μυστικές υπηρεσίες και σπόνσορες της τρομοκρατίας. Δέχεται αυτό που λένε οι Αμερικανοί.

Και για τους Δίδυμους Πύργους, ακόμα και τώρα, υποστηρίζει ότι ήταν έργο των Αράβων!!!


Το ζήτημα της τρομοκρατίας είναι ουσιαστικό για έναν αγωνιστή εναντίον της Νέας Τάξης: Δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεσαι με τα ιδεολογήματα των Αμερικανών και να μην αποκαλύπτεις τα μακάβρια παιχνίδια που παίζονται από τους Αμερικανούς, τα κράτη και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς.

3). Δεκεμβριανά: Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της «Ελευθεροτυπίας» είχε!!!

Με γενικόλογες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις περί «εξαθλίωσης» και «κατασπαραγμού» των νέων από το σύστημα, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, όλη αυτήν την κουκουλοφόρικη υστερία και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ έλλειψη ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος των «δεκεμβριανών»…

Δεν ασχολήθηκε καθόλου με το νεοταξικό σχέδιο της προβοκάτσιας, τους στόχους αυτού του σχεδίου, καθώς και με τους σπόνσορες και καθοδηγητές των κουκουλοφόρων και των άλλων «επαναστατικών σεχτών» που μας προέκυψαν!!!

Όλα για τον Καραμπελιά είναι το «αυθόρμητο» προϊόν της σήψης και της απελπισίας των νέων, λες και τόσα χρόνια η νεολαία δεν βρισκόταν σε κατάσταση οξύτατης και «αιμοβόρας» καταπίεσης…


Να, γιατί, ΣΗΜΕΡΑ, για όλο αυτό το θέατρο της προβοκάτσιας των λαθρομεταναστών πείνας, δεν βγάζουν άχνα…

4). Σκοπιανό: διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό!!!!

Αναλυτικά διαβάστε στο «Κλασσικοπερίπτωση»:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html

5). «Αντιρατσισμός»: ΟΧΙ μόνο δεν αποκάλυψε ΠΟΤΕ την απάτη των κυρίαρχων, νεοταξικών ιδεολογημάτων του «αντιεθνικισμού» και «αντιρατσισμού» αλλά και τα αποδέχτηκε και τα …κατανάλωσε και ο ίδιος. Εμμέσως πλην σαφώς ευθυγραμμίζεται πλήρως με το καθεστωτικό, «αριστερό» οπλοστάσιο…

Αυτά και μόνο δείχνουν ότι η δοτή ηγεσία της «κίνησης Μίκη» μόνον ερμαφρόδιτες αοριστίες θα καταναλώνει, εάν και εφόσον «στριμωχτεί» να πάρει πολιτικές θέσεις…


Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5447
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP