Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Οι... αντιεξουσιαστές


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ 

Η Ελλάδα μπορεί πλέον να είναι υπερήφανη. Οχι μόνο πηγαίνει από Μνημόνιο σε Μνημόνιο και από επιμήκυνση σε επιμήκυνση, αλλά έχει την τιμή, μόνον αυτή παγκοσμίως, να κυβερνιέται από αντιεξουσιαστές!
ΓΙΑΤΙ το είπε και αυτό ο ηγέτης μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο, θέλοντας προφανώς να μεταδώσει και στους υπουργούς το πνεύμα της νέας εποχής: «Εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων».
ΜΕΓΑΛΟΣ! Προφανώς οι τράπεζες, τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίζονται όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν ανήκουν στο κατεστημένο. Οπως, προφανώς, δεν είναι κατεστημένο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, και ας πάνε να κουρεύονται όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αυτό κάνει κουμάντο.

ΨΙΛΑ γράμματα αυτά για τους αντιεξουσιαστές μας. Και ακόμη ψιλότερα για τα κανάλια που τους κρατούν το ίσο. Γι' αυτό και οι μόνοι που μετρούν στην πολιτική της κυβέρνησης είναι οι τραπεζίτες και οι κάθε είδους «σοφοί», που είχαν, έχουν και θα έχουν στενότατη διαπλοκή με τις τράπεζες: τωρινά και παλαιότερα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των χρηματοπιστωτικών οίκων. Ενας κόσμος golden boys, αλλά και πολλών προ πολλού σιτεμένων, που ξυπνά και κοιμάται με την έγνοια των αγορών.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «σοφούς» και τέτοιες πολιτικές, η ανεργία θεριεύει, τα «λουκέτα» πληθαίνουν, μισθωτοί και συνταξιούχοι αγκομαχούν και η χώρα ετοιμάζεται να απολέσει όποιο κομμάτι του κοινού μας πλούτου ορέγονται οι βουλιμικές αγορές.

Και όλα αυτά, όχι για να μειωθούν ελλείμματα και χρέη, που αντί να κοντύνουν ψηλώνουν κι άλλο, αλλά απλά (Wink για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές «μας».

ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ, ότι μια χούφτα ιδιώτες «κόβουν» επί της ουσίας χρήμα και δανείζουν τα κράτη, στις μέρες μας θεωρείται... φυσικό. Φυσική συνέπεια, επομένως, οι πολιτικοί, που γέννησε αυτό το αφύσικο σύστημα, να σπεύδουν να το κρατήσουν όταν κλυδωνίζεται.

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, λοιπόν, γι' αυτούς δεν υπάρχουν. Από το να χάσουν μερικά δολάρια οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, και ουσιαστικά όχι κεφάλαιο αλλά τμήμα των τόκων, επιλέγουν να χαθεί η αξιοπρέπεια από τους πολλούς και μαζί τους η χώρα.

ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ μύρια έπονται. Κάθε τόσο επικαιροποίηση και κάθε τρίμηνο νέα μέτρα. Και μετά, νέο Μνημόνιο πάνω στο παλιό και παρ' όλα αυτά, τα ελλείμματα να τρέχουν: το 10% του ΑΕΠ αγγίζει το κατόπιν Μνημονίου έλλειμμα για το 2010! Και ο ηγέτης πανηγυρίζει, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΤΟΗΤΟΙ από την προφανή αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που υπερψήφισαν και αδιάφοροι για τα αδιέξοδα, συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από τις ανεπάρκειες μιας αντιπολίτευσης που απλώς καταγγέλλει.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ μπορεί και ο πρωθυπουργός να δηλώνει, χωρίς να σηκώνονται και οι πέτρες, ότι «έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=260035


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5460

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP