Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΝΙΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ


Η εφαρμογή του σχεδίου εξόντωσης οποιουδήποτε δρα και εργάζεται στο χώρο του βιβλίου συνεχίζεται.
Μετά την κατάργηση του Ε.ΚΕ.ΒΙ. και τη μη αντικατάστασή του από έναν υγιή φορέα Εθνικής Πολιτικής για το βιβλίο και την αναμενόμενη κατάργηση της ενιαίας τιμής στο βιβλίο, η κυβέρνηση αυτή, συνεχίζει το καταστροφικό έργο που έχει αναλάβει.


Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν θα υπάρχει συμμετοχή της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που πραγματοποιείται στη Μπολόνια της Ιταλίας. Ως εκ τούτου οι Έλληνες εκδότες δεν θα μπορέσουν να προβάλουν την παραγωγή τους στην υπόλοιπη παγκόσμια κοινότητα που ενδιαφέρεται για το παιδικό βιβλίο.

Όλοι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης σφυρίζουν αδιάφορα για την τύχη του βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλλον δεν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον!!! Γιατί το οικονομικό εύρος του βιβλίου είναι ελάχιστο στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Δυστυχώς, όταν αντιληφθούν το έγκλημα που διαπράττουν θα είναι αργά. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα έχουν χάσει την πολιτιστική τους ταυτότητα.

Οι, κατά καιρούς, βαρύγδουπες εξαγγελίες που γίνονται από τους κυβερνώντες για το σπουδαίο ρόλο που παίζει στην κοινωνία ο πολιτισμός και οι υψηλές τους κορώνες ότι το βιβλίο είναι ο θεμέλιος λίθος του πολιτισμού και της παιδείας ενός έθνους είναι, προφανώς, μόνο λόγια του αέρα.

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι το βιβλίο «εκτελείται» με κάθε δυνατό τρόπο. Το έγκλημα είναι διαρκές και συνεχόμενο.

Είναι γνωστό πλέον ότι ούτε στην έκθεση Salon du Livre 2014 στο Παρίσι η Ελλάδα ήταν παρούσα. Το μέλλον του βιβλίου στη χώρα μας είναι αβέβαιο.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού να αντισταθούν.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους των μέσων ενημέρωσης, έντυπων, ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών, να κοινοποιήσουν στους αναγνώστες και τηλεθεατές που τους παρακολουθούν το έγκλημα που συντελείται.

Καλούμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής να αντιδράσουν δυναμικά.

Αν δεν δραστηριοποιηθούμε άμεσα θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό έλλειμμα παιδείας και πολιτισμού.


Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου
http://sekb.gr/

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP