Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Το γελοίο και το γλοιώδες της απληστίας των νεόπλουτωνΘεωρούμε σκόπιμο να θυμίσουμε κάποια παλιά μας κείμενα για τον Άδωνι.
Το Νοέμβριο του 2008 είχαμε γράψει ένα κείμενο με τίτλο: «Χρήμα και εξουσία Ή Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα σχετικό με τον Άδωνι:

«Ω, του Όμηρου η χώρα τι γαϊδάρους τρέφεις τώρα»!

Κάποτε αυτή η χώρα έβγαζε μεγάλους λογοτέχνες, φιλόσοφους, μουσικούς, θεατράνθρωπους και πολλούς άλλους πνευματικούς σκαπανείς. Σήμερα μας καταδυναστεύουν τα μηδενικά και οι ανεκδιήγητοι πλασιέ των σκουπιδιών και των ποικίλων διαστροφών.


Έχει καταντήσει σκάνδαλο αυτό που γίνεται με τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ευγενία Μανωλίδου. Με
αφορμή ένα κανιβαλικό παιχνίδι (η «ποίηση» της διαστροφής και της βαρβαρότητας), όλα τα κανάλια έχουν αναλάβει δωρεάν τις δημόσιες σχέσεις του ζεύγους. Η προβολή του διαστροφικού κανιβαλισμού έχει πάρει αποκρουστικές διαστάσεις.Το ίδιο και η υποκρισία των φωνακλάδων ηθικολόγων παντός χρώματος: Ο αμοραλισμός κι εδώ βρίσκεται σε παράκρουση.

Δεν μας εκπλήσσει, λοιπόν, το τηλεπλασάρισμα, όχι μόνο της κοπριάς, αλλά και των φωνακλάδων ηθικολόγων, ιδιαίτερα των υστερικών τηλεπλασιέ, τύπου Άδωνι.

Τέτοιοι υστερικοί, τηλεπλασιέ-ηθικολόγοι δεν αποτελούν μόνο την ακραία μορφή του αμοραλισμού, του τυχοδιωκτισμού και του αριβισμού, αλλά και τα διατεταγμένα «πιόνια» των μηχανισμών της καπιταλιστικής σήψης…

Τέτοιοι τύποι, είναι τόσο μεθυσμένοι με το «εγώ» τους, έχουν φιλήσει τόσες μπότες και κατουρημένες ποδιές για να αναρριχηθούν και τόσο διαβρωμένοι που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Εμπορεύονται τα πάντα και ξεπουλάνε τα πάντα.

Μικρομπακαλίστικες ψυχές, έτοιμες να πουλήσουν τοις «μετρητοίς», «πατριωτισμούς», «αντιστάσεις» στο κατεστημένο, «ελληνικές αξίες», «πνεύμα και ηθική» αρκεί να μετρηθεί το όφελος στο τραπέζι της συναλλαγής: Της προβολής και του θεάματος, του χρήματος και της εξουσίας.

Πριν από λίγο καιρό,
αυτός ο «μαινόμενος» τηλεπλασιέ εναντίον της Νέας Τάξης, συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αφγανιστάν!!!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μια από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις εκείνου του «εμπορεύματος» που καταναλώνεται, από τους καθεστωτικούς πομπούς της πολιτικής αποβλάκωσης και ηθικής διαστροφής, σε ποικίλες μορφές…

Ολόκληρο το κείμενο θα το βρείτε ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20633#20633

Τον Ιούλιο του 2009 είχαμε δημοσιεύσει το κείμενο: «Το γελοίο και το γλοιώδες της απληστίας των νεόπλουτων»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3493

Το παραθέτουμε ολόκληρο:


Το γελοίο και το γλοιώδες της απληστίας των νεόπλουτωνΗ αθλιότητα και η αμηχανία ενός κόσμου που καταρρέει αποτυπώνεται πιο δραματικά και πιο χυδαία στην ακόρεστη απληστία της πολιτικά πολύχρωμης κάστας των νεόπλουτων.
Σε εποχές σήψης και παρακμής το γελοίο, το γλοιώδες, αλλά και η θηριώδης κακογουστιά παίρνουν απαίσιες μορφές, απαστράπτουσες στα πρόσωπα των νεόπλουτων της πολιτικής εξουσίας και των τηλεοπτικών κοπράνων.
Τηλεοπτικά κόπρανα (τα υποπροϊόντα της απληστίας του τηλεοπτικού νεοπλουτισμού) και οι νεόπλουτοι πολιτικοί γίνονται ένα κράμα, κράμα που καταγράφει με τα πιο γκρίζα χρώματα την τραγωδία της παρακμής: Τη μωρία του λογικού, την «αισθητική» βαρβαρότητα, τη χυδαιότητα και την καταθλιπτική ηθική μηδαμινότητα.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν, με όλους του συμβολισμούς της γλοιώδους νεοπλουτικής απληστίας στις φιέστες και στα τηλεοπτικά σώου γύρω από το γάμο του Άδωνι Γεωργιάδη και της Μανωλίδου. Το ίδιο το «κύτταρο» αυτής της σχέσης, συνέθετε το νεόπλουτο πολιτικό με τη νεόπλουτη του διεστραμμένου τηλεοπτικού θεάματος.

Εδώ δύο «διαστροφικά συστατικά» της παρακμής συναντήθηκαν: Η «διαστροφή» του νεόπλουτου πολιτικάντη με τη «διαστροφή» της νεόπλουτης του τηλεθεάματος των κοπράνων. Είναι αυτός και ο λόγος που πήρε αυτός ο γάμος τέτοιες θηριώδεις διαστροφικές διαστάσεις στην «αρένα» της αθλιότητας, του κιτσαριού και της παρακμής: Στα τηλεπαράθυρα των κοπράνων του καθεστώτος.

Η ψυχολογική πλευρά αυτής της απαστράπτουσας σκουριάς του νεοπλουτισμού δεν θα μας απασχολήσει, αν και αποτυπώνει πιο ζωντανά την ακόρεστη και σχιζοειδή δίψα για εξουσία.

Μας ενδιαφέρουν όμως οι αποτρόπαιοι κοινωνικοί συμβολισμοί και η βροντώδης πολιτική ψευτιά και υποκρισία αυτής της κατάστασης.

Και μας ενδιαφέρουν, γιατί ο κ. Άδωνις, θέλει να εμφανίζεται, όπως και το κόμμα του, με κομπασμό, αλλά και υστερικά «τσιρίγματα» αχαλίνωτα, ότι είναι εχθρός του κατεστημένου, ότι είναι «εξυγιαντής» της Πολιτικής, ότι είναι ηθικός ανακαινιστής και «αρχάγγελος» της «κάθαρσης»!!!

Φυσικά, εμείς γνωρίζουμε και έχουμε αναλύσει, ότι τέτοια υστερικά ξεφωνητά αποτελούσαν πάντα το κύριο χαρακτηριστικό των μεγαλύτερων πολιτικών απατεώνων και τυχοδιωκτών της ιστορίας.

Κάποιοι, ωστόσο, αφελείς, επιμένουν να μη θέλουν να δούνε ακόμα τι σημαίνει και τι εκφράζει όλος αυτός ο καιροσκοπικός και τυχοδιωκτικός θίασος του ΛΑ.Ο.Σ.

Ζήτημα 1ον:

Πώς είναι δυνατόν κάποιος να αναιρεί και να αμφισβητεί το κατεστημένο και τους ισχυρούς του χρήματος, όταν αποτελεί εξάρτημα των κτηνωδών μηχανισμών του χρήματος (ΜΜΕ) και της «αρένας» των κοπράνων του κατεστημένου: του τηλεθεάματος.

Όταν είσαι «εμπόρευμα» της εξουσίας του αγοραίου θεάματος, είσαι συστατικό στοιχείο αυτής της διαστροφικής, δικτατορικής εξουσίας, γρανάζι του καθεστωτικού ολοκληρωτισμού.

Συμπέρασμα πρώτον: Ο Άδωνις δεν είναι μια μικρή ατέλεια της καθεστωτικής απάτης. Είναι ενεργό γρανάζι αυτής της απάτης, ολοκληρωτικά υποταγμένος στο καθεστώς και ελεεινός δημοκόπος εναντίον δήθεν των μηχανισμών εξουσίας.

Ζήτημα 2ον


Πώς είναι δυνατόν να μιλάει κανείς για πνευματική και ηθική υπόσταση και ανάταση, για αξίες και ιδέες, όταν αποτελεί συστατικό υλικό μιας «μηχανής» (ΜΜΕ) που αλέθει ανθρώπους και ιδέες, που ισοπεδώνει βάρβαρα και ανελέητα κάθε αξία, κάθε σκέψη και κάθε αισθητική.

Πώς είναι δυνατόν να μιλάς για πολιτική, ήθος και ανατρεπτικό πνεύμα όταν αποτελείς την «πρώτη ύλη» του τελετουργικού θεάματος των ΜΜΕ και των μεσημεριάτικων «κοπράνων», δηλαδή των πλέον μοχθηρών μορφών δολοφονίας της σκέψης, της ψυχής, της αισθητικής και της συνείδησης των ανθρώπων.

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο Άδωνις αποτελεί την πιο μοχθηρή και υπερφίαλη γκριμάτσα της εξουσιαστικής απληστίας των νεόπλουτων…


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8589

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP