Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία και οι λεονταρισμοί της Δύσης


Είναι να γελά κανείς με τους λεονταρισμούς, των ληστών και δημίων της ανθρωπότητας, εναντίον της Ρωσίας.
Λεονταρισμοί για το θεαθήναι, για να καλύψουν την ήττα τους στην Ουκρανία: Το πραξικόπημα που έκαναν και τους βγήκε μπούμερανγκ…
Συνηθισμένοι να συμπεριφέρονται, οι ιμπεριαλιστές γκάνγκστερ

με τη στραταρχική αυθάδεια του ανίκητου, δεν μπορούν να χωνέψουν το στραπατσάρισμά τους από τον Πούτιν.

Τώρα απειλούν, σαν υστερικές ύαινες, τη Ρωσία με «κυρώσεις», ενώ γνωρίζουν ότι αυτές οι απειλές είναι λόγια του αέρα. Λόγια για να καταναλώνουν τα πολιτικά και δημοσιογραφικά τους ανδρείκελα στις χώρες τους…

Είναι σε τέτοια η κρίση κατάρρευσης του πλανητικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη), που οποιαδήποτε απόπειρα και οποιοδήποτε μέτρο εναντίον της Ρωσίας ΘΑ επιταχύνει τη δική τους κατάρρευση.


Θα πυροδοτήσει και τις δικές του οξύτατες διαιρέσεις…

Και ταυτόχρονα θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου των λαϊκών κινημάτων: Άλλη ΜΕΓΙΣΤΗ απειλή για τους διεθνείς κακούργους και τα ετοιμόρροπα καθεστώτα της ΕΕ…

Η Ρωσία αυτήν την εποχή αποτελεί το ισχυρό «αντίπαλο δέος» και τον καταλύτη κατάρρευσης της Νέας Τάξης, καταλύτη που δυνητικά οδηγεί στην πυροδότηση και των εκρηκτικών αποθεμάτων της λαϊκής οργής…

Το φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία θα φέρει σε ακόμα δυσμενέστερη θέση τον ΥΠΕΡ-εθνικό ιμπεριαλισμό και θα ισχυροποιήσει περεταίρω τη Ρωσία.

Αυτό το γνωρίζει, πλέον, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός (παρά τις απειλητικές του κραυγές) και θα επιχειρήσει την ήττα στην Ουκρανία να την αξιοποιήσει για να δώσει μια ανάσα στα αδιέξοδά του σε ΒΑΡΟΣ της ΕΕ.

Επισημαίνει ο Τιερί Μεϊσάν: «Η Ουάσινγκτον θέλει να μετατρέψει την ήττα της στην Ουκρανία σε μια νίκη για την οικονομία της».

Διαβάστε το άρθρο του εδώ:
http://www.voltairenet.org/article182769.html


Αλλά και αν δεχτούμε ότι η Δύση θα προβεί σε κάποιες κυρώσεις, αυτές εκτός από τα προβλήματα που θα γεννήσουν στην ίδια θα ωθήσουν και τη Ρωσία σε μια ισχυροποίηση της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της.

Διαβάστε σχετικά εδώ:
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/03/16/kirosis-i-disi-othi-tin-rosia-pros-tin-aftodinamia/


Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η κρίση κατάρρευσης του πλανητικού ιμπεριαλισμού που τον καθιστά ευάλωτο και ανίκανο να τα βάλει με τη Ρωσία, αλλά και τούτο το γεγονός: Η Ρωσία από μόνη της ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ...

Διαβάστε το παρακάτω, πολύ αποκαλυπτικό, κείμενο που το πήραμε από δω:
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15700:letsios-rosia&catid=37:di-evropi&Itemid=172

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ “ΓΕΛΑΕΙ” ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΤΣΙΟΥΗ Ρωσία είναι μόλις η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά έχει "ποιοτικά χαρακτηριστικά" που την κατατάσσουν σε πολύ υψηλότερη θέση: Δεύτερη χώρα του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτική ισχύ, πρώτη χώρα του πλανήτη σε ενεργειακά αποθέματα και ελάχιστο χρέος, μόλις στο 10% του ΑΕΠ της.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Ιδού ορισμένα άλλα κρίσιμα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πλέον η Ρωσία είναι πρακτικά αδύνατον να εκβιαστεί με "οικονομικές κυρώσεις".

-Είναι αχανής: Η Ρωσία έχει την ίδια επιφάνεια με τον πλανήτη Πλούτωνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει εννέα διαφορετικές ζώνες ώρας, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα

Η επιφάνεια της έκτασης της Ρωσίας είναι 17 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα 16,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα του πλανήτη Πλούτωνα.

- Kατέχει τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή του πλανήτη ή να καταστρέψουν τον πλανήτη.

Υπολογίζεται ότι τα τεχνολογικά ινστιτούτα της αναπτύσσουν το 40% των προηγμένων τεχνολογιών παγκοσμίως σε τομείς, όπως η άμυνα, οι τεχνικές εξόρυξης ορυκτών κοιτασμάτων, η νανοτεχνολογία, η μικροηλεκτρονική κλπ.

-Είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα αυτή την στιγμή.

-Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα μπορούσαν να κάνουν τον γύρω της Γης περισσότερες από έξι φορές.

Οι αγωγοί της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συμπυκνωμάτων, του φυσικού αερίου, του υγραερίου, νερού και πετρελαίου έχουν μήκος 259.913 χιλιόμετρα.

Η περίμετρος της Γης, είναι 40.075 χιλιόμετρα.

Μόνον για την έρευνα και την εκμετάλλευση μεγάλων κοιτασμάτων στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής θάλασσας, θα διατεθούν 98 δισεκατομμύρια δολάρια (περί τα τρία τρις. ρούβλια). Οι μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων πρόκειται να εξαχθούν σε χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Έτσι, θα επιτευχθεί η αύξηση της αξίας του εξορυσσόμενου ορυκτού πλούτου στα 5,6 τρις. δολάρια, και των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 35% – 40%.

Με τη σειρά της, η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6,01 δις. τόνους (σήμερα είναι 25,2 δις. τόνοι
Τα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 12,6 τρις. κυβικά μέτρα, του άνθρακα κατά 7,12 δις. τόνους, του ουρανίου κατά 106 χιλιάδες τόνους, του σιδηρομεταλλεύματος κατά 1,6 δις. και του χρυσού κατά 4,07 χιλιάδες τόνους.

Από το 2009, τα αποθέματα υδρογονανθράκων των πέντε μεγαλύτερων ρώσικων κάθετα ολοκληρωμένων εταιρειών πετρελαίου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής ρωσικής παραγωγής («Rosneft», «Lukoil», «TNK-BP» «Gazprom Neft», «Tatneft»), αυξήθηκαν περίπου κατά 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (10%).

Η ρώσικη πετρελαϊκή πεντάδα, διαθέτει σήμερα αποθέματα που ανέρχονται σε 59 δισ.. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

- Η Ρωσία κατέχει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού. Μπορεί να κατασκευάσει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.


Η Ρωσία έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους.

-Ο πληθυσμός της Ρωσίας ήταν
141.900.000 το 2010, αλλά ήδη έχει ισορροπήσει και αναμένεται αύξησή του στα 155.000.000 μέχρι το 2050.

-Με 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπολογίζεται ότι αυτά είναι μόλις το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφός της.

Η Ρωσία έχει επίσης 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου.
Αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια. Υπολογίζεται ότι άλλα τόσα θα εντοπιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια στην βόρεια Σιβηρία και την Αρκτική

- Έχει υψηλή κουλτούρα στις μαζικές μεταφορές, βασική προϋπόθεση γαι να προοδεύσει μια οικονομία.

Εννέα εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν το πολυτελέστατο μετρό της Μόσχας κάθε μέρα και άλλοι τόσοι στα μετρό των άλλων πόλεων. Αυτοί είναι 50% φορές περισσότεροι από του χρήστες μετρό στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη μαζί.

Ο σταθμός «Park Pobedy» (Πάρκο της Νίκης) είναι ίσως ο βαθύτερος του συστήματος μετρό της Μόσχας, αφού κατεβαίνει 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και ο σταθμός «Vykhino» είναι ο πιο πολυσύχναστος, στο μετρό της Μόσχας.

- Οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι της Ρωσίας έχουν ως καθαρή αξία 227 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το ΑΕΠ του Πακιστάν (215 δισ. δολ.).

- Η ρωσική λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φυσικών υδάτινων αποθεμάτων στον κόσμο. Σε έναν πλανήτη που οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για τα υδάτινα αποθέματα, η ύπαρξη της Βαϊκάλης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον παγκόσμιο ρόλο της Ρωσίας.


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=32726#32726

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP